reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Teraz jest ten najem okazjonalny i to trzeba u notariusza spisać, więc skarbówka zaraz ma info 😎
A ludzie kabluja na potęgę, pracowałam w skarbówce i masa listów przychodziła jako anonimowy donos, że w jakimś barze np. Sprzedają papierosy na sztuki 🤣 albo sąsiad sprzedaje własnoręcznie robiony bimber bez akcyzy
A co to jest ten najem okazjonalny? 🙈

reklama
No a jeszcz plus rachunki itp 🙈 masakra z cenami jest. My poprzednie takie ładne mieliśmy ale 34m2 z dużym balkonem i bardzo fajnie urządzone, salon z aneksem i sypialnia to płaciliśmy 2000 że wszystkim już. Potem 43m2, większe bo większe ale trochę brzydkie 🤭 i już prawie 2200. Dobrze, że czas najmu się skończył 😅 bo tyle kasy komuś płacić żeby dach nad głową mieć... Dramat
No chore 🤣

. Np. chciałam wynająć mieszkanie, to moja mama musiała iść ze mną i z właścicielem do notariusza i podpisać orzeczenie, że w razie czego musi mnie przyjąć pod swój dach. Właściciele tak wynajmują, żeby móc kogoś wywalić jak nie płaci, bo nie możesz tak sobie kogoś na ulicę wyrzucic

To taka umowa, dzięki której najemca nie może robić wałów jak dotychczas, czyli np nie płacić a być nietykalnym bo ma małe dziecko :D i tym podobne. Jednym słowem umowa korzystna również dla wynajmującego, a nie tylko jednostronnie bo prawo stoi po stronie lokatorów.

reklama
Do góry