reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
E moja siostra ma chłopca i dziewczynkę, to dziewczynka (niedługo 3 latka) teraz takie jazdy urządza, że się drze bez powodu i chuligani jak starszy brat, także wszystko zależy od charakteru, wychowania itd. a nie tylko płci. Ja zakładałam, że mój będzie spokojny po ojcu, ale po ostatnich akcjach to już sama nie wiem 😂
Pewnie, że nie ma reguły,😂my ze starym sobie tak tłumaczymy

Hej dziewczyny ;) Mój maluch też dziś skończył pół roku 🥰 Ciężko uwierzyć, że czas tak uciekł. Od kilku dni rozszerzamy dietę i Adaś chętnie wszystko zjada. Jest też nadal na piersi i myślę że jak będzie dobrze to pokarmie pewnie jeszcze ponad rok. (Mimo powrotu do pracy) Póki co mlody nie siada i karmię go w foteliku samochodowym - fizjo nam kazała w tym, nie w lezaczku-bujaczku - tylko ten fotelik opieram tak że jest prawie pionowo. Co do krzesełka do karmienia to teraz kupiłam z Ikei bo praktyczny, miałam taki u babci, pod prysznic i czysty no chociaż jest brzydki. Mam też keter multidine i to takie G, że masakra... Wozimy się jeszcze w gondoli (ale ledwo wchodzi bo waży 10.4 kg ) a na wyjścia na zakupy w spacerówce bo mniejsza i poręczniejsza. Po starszaku mam Joie litetrax - nam się sprawdza ale to duża spacerówka, szczerze polecam na wertepy :D Ja jestem mamą 2 chłopców i mój starszy odpieluchowal się szybciej niż jego kuzynki i sąsiadki więc bez obaw :) Jest też przytulasny.

Hej dziewczyny ;) Mój maluch też dziś skończył pół roku 🥰 Ciężko uwierzyć, że czas tak uciekł. Od kilku dni rozszerzamy dietę i Adaś chętnie wszystko zjada. Jest też nadal na piersi i myślę że jak będzie dobrze to pokarmie pewnie jeszcze ponad rok. (Mimo powrotu do pracy) Póki co mlody nie siada i karmię go w foteliku samochodowym - fizjo nam kazała w tym, nie w lezaczku-bujaczku - tylko ten fotelik opieram tak że jest prawie pionowo. Co do krzesełka do karmienia to teraz kupiłam z Ikei bo praktyczny, miałam taki u babci, pod prysznic i czysty no chociaż jest brzydki. Mam też keter multidine i to takie G, że masakra... Wozimy się jeszcze w gondoli (ale ledwo wchodzi bo waży 10.4 kg ) a na wyjścia na zakupy w spacerówce bo mniejsza i poręczniejsza. Po starszaku mam Joie litetrax - nam się sprawdza ale to duża spacerówka, szczerze polecam na wertepy :D Ja jestem mamą 2 chłopców i mój starszy odpieluchowal się szybciej niż jego kuzynki i sąsiadki więc bez obaw :) Jest też przytulasny.
Ale duży chłopak z niego już :D 😍

Wlasnie sie obudziłam bo jakimś dziwnych trafem włączyła się sama zabawka mlodej. Zaczela grac i swiecic ;/ zawal murowany;D mloda sie rozpudzila. W dodatku przesikala. Trzeba było przebierać wiec juz rozbudzo a. Chyba nici ze spania narazie

I tak bd syf 😂 wczoraj nad jezioro przyjechał do nas meza kuzyn z synem 2 letnim, bozee jakie dziecko żywe, 😂😂 mówił, że w domu mają normalnie pomazane wszędzie ściany jak w melinie 😂 potrafi się drzec 3 h żeby dostać mazak że niby po kartce malować 😂 i tak z obserwacji wszystkich dzieci cieszę się, że mam dziewczynki są grzeczniejsze, milutkie i przytulanki😂a chłopcy to łobuziaki 😂 i podobno chłopców gorzej odpieluchowac 😂
Czy ja wiem czy gorzej odpieluchowac zależy jaki charakter ma od przyjaciółki 2,5roku jak bez pampersa chodzi moje dziewczyny też tak samo były odpieluchowane niewiem czy wpływ też miał że malutkie urodzone były...

reklama
Są w biedrze jeszcze, są też wielorazowe do kupienia w internecie
A spoko są ? Nie chcę żeby wypadła niespodzianka, a jedziemy jutro na basen.

Czy ja wiem czy gorzej odpieluchowac zależy jaki charakter ma od przyjaciółki 2,5roku jak bez pampersa chodzi moje dziewczyny też tak samo były odpieluchowane niewiem czy wpływ też miał że malutkie urodzone były...
Waga nie ma nic do rzeczy, to zależy do dziecka. Jak młody zacznie siadać to zaczniemy przygodę z nocnikiem 😁

Do góry