reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

ja robię odstęp 0.5 h po mleku po 3h mój wszamie kolejne mleko więc by nie przeszło 😂
ostatnio wszamiłam dynie do końca z takiego gerbera bo te niebieskie to tylko 24h🙄 np rzeczywiście bez smaku bo bez przypraw ale w sumie jak zblendujesz domowe to też trzeba trafić ja czasem kupię marchewkę to słodka i pycha a czasem jak zgniły kartofel smakuje🤮
najlepiej to mieć swoje ale weź tu jeszcze ogród uprawiaj 😂
Ale Ty, zdaje się, dajesz mniej mleka na porcję? Mój dostaje 180ml to 3-4h go trzyma, a jak pomiędzy dostanie warzywa to i 5h między mlekiem jest. Po pół godziny to nawet mu się to mleko dobrze nie ułoży, niewiele by mi pewnie zjadł 😂 No dynia akurat taka sama zblendowana to faktycznie bez smaku, ale np. kalafior spoko, buraki to po nim dojadam, pyrki też dobre. Generalnie smak niby ten sam, ale jakoś taka papka gorzej wchodzi niż w postaci stałej nawet bez przypraw 🤷😁
Ogródek bym chciała mieć, ale dbania o niego to już się nie nadaję, kwiatów w domu nie mam, bo wszystkie (nawet te niby niewymagające) usychają, to gdzie ogródek 😂 Póki co kupujemy w warzywniakach co niby swoje mają, ale niedługo będzie dostawał z marketu, bo to pewnie w większości to samo co w tych warzywniakach 😂

reklama
Mój to wogole antysmoczkowy jest🤣🤣🤣
Mój jak nie może zasnąć to by przygarnął smoka, dosłownie na chwilę tylko, żeby odpłynąć, ale kiedyś trzeba odstawić to już wolę teraz jak jest mały i nie kuma za bardzo. Dzisiaj wariował po wieczornym mleczku, ale siedzę z nim właśnie, bajkę mu przeczytałam to się chichrał, więc zajęłam się sobą i powoli odpływa, jeszcze zapomniałam mu szumisia wcześniej włączyć🤦

No moja miala 2 lata, i dostawała tylko na noc i to nawet nie całego ttlko juz kawałeczek (bo ucinalam) jej został i jeszcze go brała do buzi😂😂 któregoś dnia powiedzialam, że oddałam innym maluszka i okej 😀 zobaczymy jakie zęby jej urosną czy krzywe 😂
niezły patent 👍 mój to i tak do snu i dosłownie sekundy i jest wyplucie więc kompletnie się nie przejmuje bo w.żadnych innych sytuacjach mu nie podawałam więc też go nie chce😂

Ja gotuję normalnie w wodzie, a potem dodaje mu trochę tej ugotowanej wody do blendera, jak jest zbyt gęste. Ale woli moje, teraz już chyba wszystkie warzywa jadł i zaczynam dawać owoce.

30 zł ta kaczucha ? To nie źle spojrzałam na necie 🤣
Może to jakaś inna jeszcze jest, ta moja taka zielona (ale widziałam w necie też inne kolory) z czarną muchą i jakieś kolorowe gówienka w tej wodzie z kaczką pływają 😁

Ale Ty, zdaje się, dajesz mniej mleka na porcję? Mój dostaje 180ml to 3-4h go trzyma, a jak pomiędzy dostanie warzywa to i 5h między mlekiem jest. Po pół godziny to nawet mu się to mleko dobrze nie ułoży, niewiele by mi pewnie zjadł 😂 No dynia akurat taka sama zblendowana to faktycznie bez smaku, ale np. kalafior spoko, buraki to po nim dojadam, pyrki też dobre. Generalnie smak niby ten sam, ale jakoś taka papka gorzej wchodzi niż w postaci stałej nawet bez przypraw 🤷😁
Ogródek bym chciała mieć, ale dbania o niego to już się nie nadaję, kwiatów w domu nie mam, bo wszystkie (nawet te niby niewymagające) usychają, to gdzie ogródek 😂 Póki co kupujemy w warzywniakach co niby swoje mają, ale niedługo będzie dostawał z marketu, bo to pewnie w większości to samo co w tych warzywniakach 😂
tak no mój nie dałbym rady więcej niż 150 ml no max jego możliwości 160 ml
ale to różnie jest teraz do g. 14 to nawet tak po 100 ml tylko je a potem 160 ml
ja tam swego czasu kupowałam w lidlu moim zdaniem super mają warzywa i owoce
a warzywniakach to często naciągają że to niby swojskie jasne w Wawie chyba na balkonie hoduje 😂😂😂 oczywiście żart wszystko przyjeżdża z tzw Broniszy od hurtownika i tyle!

Mój jak nie może zasnąć to by przygarnął smoka, dosłownie na chwilę tylko, żeby odpłynąć, ale kiedyś trzeba odstawić to już wolę teraz jak jest mały i nie kuma za bardzo. Dzisiaj wariował po wieczornym mleczku, ale siedzę z nim właśnie, bajkę mu przeczytałam to się chichrał, więc zajęłam się sobą i powoli odpływa, jeszcze zapomniałam mu szumisia wcześniej włączyć🤦
No mój to tylko chwile w buzi 30sekund i wypluwał więc 🤣

Może to jakaś inna jeszcze jest, ta moja taka zielona (ale widziałam w necie też inne kolory) z czarną muchą i jakieś kolorowe gówienka w tej wodzie z kaczką pływają 😁
my to mieliśmy takiego kota 35 zł i odrazu zaczął głowę podnosić 😂 też mi kupiłam tylko teraz mi zabieram bo do buzi wklada a to plastik.
8E3D38A6-EF9D-4A16-9BCF-E11D58485E0D.jpeg

tak no mój nie dałbym rady więcej niż 150 ml no max jego możliwości 160 ml
ale to różnie jest teraz do g. 14 to nawet tak po 100 ml tylko je a potem 160 ml
ja tam swego czasu kupowałam w lidlu moim zdaniem super mają warzywa i owoce
a warzywniakach to często naciągają że to niby swojskie jasne w Wawie chyba na balkonie hoduje 😂😂😂 oczywiście żart wszystko przyjeżdża z tzw Broniszy od hurtownika i tyle!
No ja też tak na co dzień w Lidlu kupuję, ale żebym nie miała do siebie pretensji to na początek dostał te niby lepsze z warzywniaka 😂 ale teraz jest taka pora roku, że i w marketach wszystko ładne, polskie mają, więc niedługo pewnie nie będę się już bawić w wyprawy po warzywniakach, szczególnie, że pod domem żadnego ciekawego nie mam.
To mój dzisiaj był tak padnięty, że z 1/3 butelki mleka zostawił na przedostatnie karmienie, bo zasnął, ale za to potem się głośno upomniał, że teraz się wcześniej porcja należy, bo poprzedniej nie dopił - na mleko to go nie oszukasz, już jak dostanie 150ml na porcję to coś mu śmierdzi, że za mało 😂

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry