reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

O mamo, zazdroszczę, że was stać na takie sesje, nawet nie wiedziałam, że to aż tak drogie. Ja mam teraz tyle wydatków, że głowa mała, a do tego doszły mi wydatki związane z moimi nadgarstkami... Dzisiaj się obudziłam z nadmuchaną rękawiczką zamiast ręki 😱 wyprosiłam w końcu receptę na jakiś lek (bo już mi kazała na zastrzyk sterydowy przyjechać) i refundację na ortezy, szczególnie, że 2 muszę kupić 🙁 w ogóle nie wiem jak w tych zbrojach będę się dzieckiem zajmować 😱

reklama
O mamo, zazdroszczę, że was stać na takie sesje, nawet nie wiedziałam, że to aż tak drogie. Ja mam teraz tyle wydatków, że głowa mała, a do tego doszły mi wydatki związane z moimi nadgarstkami... Dzisiaj się obudziłam z nadmuchaną rękawiczką zamiast ręki 😱 wyprosiłam w końcu receptę na jakiś lek (bo już mi kazała na zastrzyk sterydowy przyjechać) i refundację na ortezy, szczególnie, że 2 muszę kupić 🙁 w ogóle nie wiem jak w tych zbrojach będę się dzieckiem zajmować 😱
Ja też nie wiedziałam 😂 ja to sknera kiedyś byłam nawet jak w ciąży byłam to powiedziałam Mężowi że nasze dziecko to jedna zabawkę będzie miało aha a teraz już ma całą skrzynię 😂😂😂

co do Twoich nadgarstków 😭 współczuję mam nadzieję że dostaniesz refundację!
mnie teraz kciuk boli od prowadzenia wózka jakieś te chodniki na tym zadupiu wysokie 🙄 i sobie nadwyrężałam jak to boli masakra a M się że mnie śmieje że za dużo pisze na klawiaturze szujka😍
jak to jak sobie poradzisz partner Cię zastąpi nie ma wyjścia.

Ja też nie wiedziałam 😂 ja to sknera kiedyś byłam nawet jak w ciąży byłam to powiedziałam Mężowi że nasze dziecko to jedna zabawkę będzie miało aha a teraz już ma całą skrzynię 😂😂😂

co do Twoich nadgarstków 😭 współczuję mam nadzieję że dostaniesz refundację!
mnie teraz kciuk boli od prowadzenia wózka jakieś te chodniki na tym zadupiu wysokie 🙄 i sobie nadwyrężałam jak to boli masakra a M się że mnie śmieje że za dużo pisze na klawiaturze szujka😍
jak to jak sobie poradzisz partner Cię zastąpi nie ma wyjścia.
Ja to akurat nie z e skąpstwa nie chcę, żeby mały nie miał za dużo rzeczy, tylko nadmiar przedmiotów mnie przytłacza, zaraz się robi bałagan, a w ogóle to ja nie lubię bibelotów i rzeczy, które niczemu nie służą 😁 I gdyby nie to co dostajemy od rodziny, to faktycznie miałby niewiele, ale za to staram się mu dawać siebie i swój czas 🥰

Dostać dostanę, ma mi jutro wystawić receptę, ale sama nic nie powiedziała ta lekarka, że jest taka możliwość, tylko o wszystko się musiałam prosić 🤨 No to ból kciuka to ten de Quervain (oby u Ciebie nie!). U mnie to się zaczęło od bólu nadgarstka (ale ja mam jeszcze ten zespół cieśni), ale tak naprawdę to jest choroba kciuka, chociaż tam jest wszystko połączone i w efekcie pół ręki boli 🙁 i nie ma się co śmiać, od telefonu też to może być, ja odkąd mam większy to często nadwyrężam kciuk jak muszę coś napisać jedną ręką 🙄 a wózek na krawężniki to już przedramionami naciskam.
E no życie nie jest tak różowe, chłop do pracy chodzi i oczywiście w skrajnym przypadku mógłby wziąć opiekę albo urlop, ale skąd wtedy kasę weźmiemy?

Ja to akurat nie z e skąpstwa nie chcę, żeby mały nie miał za dużo rzeczy, tylko nadmiar przedmiotów mnie przytłacza, zaraz się robi bałagan, a w ogóle to ja nie lubię bibelotów i rzeczy, które niczemu nie służą 😁 I gdyby nie to co dostajemy od rodziny, to faktycznie miałby niewiele, ale za to staram się mu dawać siebie i swój czas 🥰

Dostać dostanę, ma mi jutro wystawić receptę, ale sama nic nie powiedziała ta lekarka, że jest taka możliwość, tylko o wszystko się musiałam prosić 🤨 No to ból kciuka to ten de Quervain (oby u Ciebie nie!). U mnie to się zaczęło od bólu nadgarstka (ale ja mam jeszcze ten zespół cieśni), ale tak naprawdę to jest choroba kciuka, chociaż tam jest wszystko połączone i w efekcie pół ręki boli 🙁 i nie ma się co śmiać, od telefonu też to może być, ja odkąd mam większy to często nadwyrężam kciuk jak muszę coś napisać jedną ręką 🙄 a wózek na krawężniki to już przedramionami naciskam.
E no życie nie jest tak różowe, chłop do pracy chodzi i oczywiście w skrajnym przypadku mógłby wziąć opiekę albo urlop, ale skąd wtedy kasę weźmiemy?
Też nie lubię bibelotów ale zabawki dla dziecka to przecie nie bibeloty 🤪
jeżeli chodzi o dziecko to kompletnie inna czysta karta do zapełnienia ale normalnie ja z M nie mamy tzw bibelotów / łapaczów kurzu czy jak je zwał😂

to masowo nie od pisania bo ja piszę wskazującym na dotyku 😜 nie wiem c od czego przyszło nagle i to ona kciuki masakra nawet małego jak biorę to na kołyske

hmm to może ktoś Ci może pomoc mama, teściowa kurde jak piszesz to nie jest to takie hop siu🥲

Też nie lubię bibelotów ale zabawki dla dziecka to przecie nie bibeloty 🤪
jeżeli chodzi o dziecko to kompletnie inna czysta karta do zapełnienia ale normalnie ja z M nie mamy tzw bibelotów / łapaczów kurzu czy jak je zwał😂

to masowo nie od pisania bo ja piszę wskazującym na dotyku 😜 nie wiem c od czego przyszło nagle i to ona kciuki masakra nawet małego jak biorę to na kołyske

hmm to może ktoś Ci może pomoc mama, teściowa kurde jak piszesz to nie jest to takie hop siu🥲
Niektóre to jednak takie bibeloty 🤪 zwłaszcza jak służące temu samemu w za dużej ilości, np. 10 gryzaków zamiast 2, 5 pluszaków zamiast 1 itd.
A to faktycznie dziwne, ja tam kciuka eksploatuję dość mocno to nie dziwota, że mnie takie coś dopadło 😭
No niestety łatwo nie jest, teściowa od rana do nocy w pracy (prowadzi sklep), a moja mama to jak przyjeżdża "pomóc" to ja mam więcej roboty niż pomocy, bo i kawkę muszę zrobić i ciasto (no niby nie muszę, ale już tak u nas się przyjęło haha), a i dzieckiem się zająć do tego 🤦😂 Zresztą moja mama na co dzień zajmuje się dzieciakami siostry. Ale ja tam dopóki mogę jeszcze ruszać łapami to będę robić sama, taka już jestem, chłopak też dużo robi przed pracą i po, także nie mam co narzekać 🤗

Ostatnia edycja:
kasa jest albo nie ma
jak jest to trzeba wydawać albo oszczędzać
ja na siebie nie lubię nadal skąpiec tkwi😜
ale na dziecko i owszem
Ja nie jestem skąpcem, ale nie lubię wydawać na rzeczy, które są dla.mnie kompletnie bezużyteczne, a wiem że te zdjęcia leżałyby w kącie. Mam sesje ciążowa i nadal jej nie wywołałam 🙈

reklama
Co do piersi po karmieniu, to ja jestem załamana. Przed ciąża miałam małe b, w czasie karmienia fajne c, a teraz? A 😱
Czytałam kiedyś, że piersi po karminiu mogą zmaleć, ale myślałam sobie, że przecież mniejszych sie już nie da mieć... A jednak da 😫 teraz boję się mieć drugie dziecko, bo już kompletnie płaska bym została 😅
Albo wklęsła 🤣 nie strasz, ja tez mialam zawsze malutkie 😁

Do góry