reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Może to nie do końca rutyna, ale wcześniej mi mały spał kiedy chciał. Widziałam że np ziewał, dałam do wózka i o dziwo bez większych problemów zasypiał, spał max pół godziny i za kolejną godzinę znowu senny. Teraz pilnuje że jak wstaje o 6, to idziemy na pierwszą drzemkę między 8:00 a 8:30. I jak zaczęłam tak robić to śpi mi czasem nawet 2h. Jak wstaje to znowu mniej więcej 2.5 - 3 h aktywności i usypiam. Ostatnia drzemka nie później niż o 17, bo o 19 kąpiel, mleko i do łóżeczka. Jak obudzi się ok 18 to zaśnie całkiem szybko, trochę się pokręci, ja jestem blisko jak mu smoczek wypadnie to mu podam. Jak pośpi np do 18:30 to albo go ciut później kąpiemy itd albo dłużej zasypia :p Planowane wyjazdy np do teściów czy rodziny staram się tak ułożyć żeby jechać między jego drzemkami i u nich też pilnuje czasu czuwania. Ogólnie od tygodnia dokładnie śpi mi właśnie po 3 razy dziennie. Jedynie w sobotę trochę nam się to zaburzyło bo pierwsza drzemka trwała tylko 40 min i wyszły przez to 4 na cały dzień. Bardzo mi pomaga aplikacja dziecko + w której włączam odliczanie snu i sprawdzam kiedy ostatnio spał, kiedy jadł itd :)
To u nas w zasadzie bardzo podobnie :)

Zazdroszczę 😀 u mnie ślini się ciągle, wszystko do buzi (wiem że to taki etap rozwoju) i wszyscy do mnie że pewnie zęby idą 😆 i tak od dwóch miesięcy 😆
U nas też chyba od 4 miesiąca się ślinił, jak już sam na brzuszek się obracał i tam spędzał większość czasu, a ząb dopiero dzisiaj😁 ale tutaj już dużo dzieci ma ząbek, śmiem twierdzić, że mój Alek ma jako jeden z późniejszych 🤣

Dziewczyny czy któraś chce może nowego bibsa różowego zapakowanego od 6m? Mogę wysłać za koszt wysyłki bo moja juz inne ciagnie 😂a nie mam co z nim zrobić

reklama
Do góry