reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Właśnie wróciliśmy z basenu, nie było najgorzej. Czaruś trochę płakał na początku i w przebieralni, bo duchota straszna do tego warunki nieprzystosowane dla niemowląt totalnie, ale w wodzie mu się podobało. Udało mi się tylko nagrać krótki filmik, zdjęć nie zdążyłam już zrobić, bo mnie ratownik przepędził, że niby z telefonem nie wolno 🤨 Pewnie jeszcze na basen pójdziemy, ale gdzie indziej i jakieś fajne koło mu kupię, bo w tym basenowym nie za bardzo chciało mu się machać nóżkami i cały czas trzeba było go trzymać 😂
Nie było przebieralni rodzinnych? Z przewijakiem?

reklama
Moj maz zobaczył wczoraj u Hanny na oku jakas,, blizne,,. Ttlko on ja widzi, ale ja slepa więc się nie dziwię. Oczywiście wczoraj już na pogotowie chciał jechać bo coś tam jest. .. Weszlam na stronę okulistki żeby umówić na wizytę prywatna, termin na marzec... Jedyna która ma odpowiedni sprzęt, jest okulistka dla dzieci z Gdańska ludzie do niej przyjezdzaja.. Napisalam do niej meila o przyspieszenie terminu. Na moje szczęście ma gabinet nad naszym mieszkaniem bo na dole są usługi. 😁 I napisała mi smsa że zwolnił jej sie termin na 8.30 jutro. Więc ide. Takze jako sąsiadkę mnie wcisnęła... Ja nic nie widze w tym oku ale nie wybaczyłabym sobie gdybym tego nie sprawdziła.. Takze 250 zł pojdzie się...... Najgorsze jest to ze prywatnie do dobrego specjalisty ponad pół roku....
O masz. Daj znać co wyszło po badaniu. Miejmy nadzieję że mąż tylko cos wymyślił i to nic zlego

Moj maz zobaczył wczoraj u Hanny na oku jakas,, blizne,,. Ttlko on ja widzi, ale ja slepa więc się nie dziwię. Oczywiście wczoraj już na pogotowie chciał jechać bo coś tam jest. .. Weszlam na stronę okulistki żeby umówić na wizytę prywatna, termin na marzec... Jedyna która ma odpowiedni sprzęt, jest okulistka dla dzieci z Gdańska ludzie do niej przyjezdzaja.. Napisalam do niej meila o przyspieszenie terminu. Na moje szczęście ma gabinet nad naszym mieszkaniem bo na dole są usługi. 😁 I napisała mi smsa że zwolnił jej sie termin na 8.30 jutro. Więc ide. Takze jako sąsiadkę mnie wcisnęła... Ja nic nie widze w tym oku ale nie wybaczyłabym sobie gdybym tego nie sprawdziła.. Takze 250 zł pojdzie się...... Najgorsze jest to ze prywatnie do dobrego specjalisty ponad pół roku....
Ja ostatnio wydałam 170zł u chirurga ręki i w sumie tylko mi potwierdziła to co przypuszczałam, że mi dolega. Żadnych badań nie robiła, postukała tylko, kazała do fizjo chodzić i 170zł poszło 😕 teraz znowu fizjo, jeszcze z Czarkiem też chodzimy, tak ta kasa ucieka, że szok. Ale też bym na Twoim miejscu szła do lekarza, zwłaszcza jak chodzi o zdrowie dziecka.

Nie było przebieralni rodzinnych? Z przewijakiem?
No właśnie nie 😱 tylko składany przewijak w każdej z szatni: męskiej i damskiej... Gorąco tam było strasznie, Czaruś podobno był cały czerwony i płakał, woda z prysznica tylko gorąca i ciężko było go umyć bo dramat. Nawet chłopak nie mógłby się umyć i przebrać, gdybyśmy się nie umówili, że ja przyjdę pod szatnię męska i go wezmę jak będzie ogarnięty, bo przewijak i prysznice są w osobnych pomieszczeniach.

Ja ostatnio wydałam 170zł u chirurga ręki i w sumie tylko mi potwierdziła to co przypuszczałam, że mi dolega. Żadnych badań nie robiła, postukała tylko, kazała do fizjo chodzić i 170zł poszło 😕 teraz znowu fizjo, jeszcze z Czarkiem też chodzimy, tak ta kasa ucieka, że szok. Ale też bym na Twoim miejscu szła do lekarza, zwłaszcza jak chodzi o zdrowie dziecka.
Ja mam to samo. Na same leki ostatnio wydałam 300 zł.. jeszcze muszę iść do gina, a powinnam dawno temu. Pewnie mnie opierdzieli, że tak to olałam 🙈

Mój chłopak też od długiego już czasu ma na oku taką plamkę szarą, ale chyba to nic poważnego, już nawet nie pamiętam, ale pewnie wysłałam go do okulisty zaraz jak to zobaczyłam, więc nie ma co się martwić na zapas 😉
On widzi jaka blizne... Ja serioo patrze i nic nie widzę.. Udało się tak z terminem akurat jakby znak z nieba...

reklama
On widzi jaka blizne... Ja serioo patrze i nic nie widzę.. Udało się tak z terminem akurat jakby znak z nieba...
Trzymamy kciuki żeby wszystko było ok :) może po prostu jakiś paproch przezroczysty? Mój młody raz też miał taką jakby szrame na oku i to był właśnie jakiś paproszek.

Do góry