reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja dzisiaj napisałam do położnej z przychodni w sprawie tego zaświadczenia do becikowego i napisała, że mi wypełni to😁 Także spoko, bo jak sobie pomyślałam, że mam iść do tej położnej, gdzie ciążę prowadziłam to mi się na wymioty zbiera🤪

ok dzięki 😁
a jakie warzywa do tej pory podawałaś?
czyli np za jednym razem odpada brokuł z Batat em?
Ja też podaje przez 2 dni jedno warzywko. U nas było tak:
1i2 dzień dynia
3i4 ziemniak
5i6 brokuł
7i8 marchewka
9i10 pasternak
I wczoraj wjechało jabłko. 😃 tak już ładnie otwiera buźkę i nic nie wypluwa... Aż miło patrzeć. 😄 ale daje po 5 łyżeczek, nie więcej. I dzisiaj też będzie jabłko, a potem przez 2 dni warzywo 😄

Ja dzisiaj napisałam do położnej z przychodni w sprawie tego zaświadczenia do becikowego i napisała, że mi wypełni to😁 Także spoko, bo jak sobie pomyślałam, że mam iść do tej położnej, gdzie ciążę prowadziłam to mi się na wymioty zbiera🤪
Ja olałam te becikowe, mam przynieść pity za 2019 i 2020 r oraz świadectwo pracy. Ja się z moim poznałam dopiero w połowie 2019r, pod koniec zamieszkaliśmy razem, co mnie obchodzą jego zarobki za tamten rok 🤣 i tak nam próg dochodowy to przekroczy.

Ja wszystkie dokumenty załatwiłam w pierwszym tygodniu życia młodej, tylko z tym becikowym zwlekałam. Jak się za to wzięłam to już miałam dosyć. Z urzędu 3 razy do mnie dzwonili 😅

Ja olałam te becikowe, mam przynieść pity za 2019 i 2020 r oraz świadectwo pracy. Ja się z moim poznałam dopiero w połowie 2019r, pod koniec zamieszkaliśmy razem, co mnie obchodzą jego zarobki za tamten rok 🤣 i tak nam próg dochodowy to przekroczy.
Haha, my jesteśmy biedaki, nam nie przekroczy 😂

Ja wszystkie dokumenty załatwiłam w pierwszym tygodniu życia młodej, tylko z tym becikowym zwlekałam. Jak się za to wzięłam to już miałam dosyć. Z urzędu 3 razy do mnie dzwonili 😅
U mnie przy pierwszej córce tak było, bo mąż na zlecenie pracował, zwolnili go, zatrudnili, no masakra była ile trzeba było tego nosić🙄

ok dzięki 😁
a jakie warzywa do tej pory podawałaś?
czyli np za jednym razem odpada brokuł z Batat em?
Ja dwa dni np brokul. Potem dwa dni dynia. Potem dwa dni marchew. A potem powoli juz te przerobione mozna łączyć. U nas za chwile wjadą owoce. Żeby mloda posnakowala tez słodkości;D

reklama
Do góry