reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Hej Dziewczyny, wcześniej się udzielałam, potem mniej czasu i ogarnięcia, ale postanowiłam się wrócić i udzielać jak będę miała chwilę😊 Synek urodzony 1 marca a termin był na połowę lutego, także kończymy 19 tydzień. U nas też dziś budzenie się co godzinę o ile nie częściej, nie wiem czy pogoda? Czy zęby aż tam go męczą, a mamy już dwa wychodzące, w tym jeden już w połowie chyba jest na wierzchu:o a jak u Was z zębami? Zastanawiam się czy już jakąś szczoteczkę kupic I myć jakoś te ząbki?
Jak to jest z tą Camilią, może ktoś się orientuję, tym kropelkami , jak zużyłam całe opakowanie w powiedzmy 6 dni a na etykiecie jest że stosować max 8 dni, to po jakim czasie teraz będę mogła kupic?
Hej, zastanawiałam się kiedyś gdzie zniknęłaś, fajnie, że jesteś! 😊 U mnie też ostatnio brak czasu (teraz też wpadłam na chwilkę, zaraz lecę na drugą dawkę szczepienia 🙄) i wszystko się wali na głowę (jak pralka ogarnięta to wózek nam się zepsuł 🤦). Ząbek też idzie, już jest nawet mocno widoczny i chyba przez to taki marudny ostatnio, chociaż staram się nie narzekać, bo noce wciąż przesypia 😍 ale nie pomogę, bo póki co nic nie stosowałam na ból, tylko ciągle musi mieć coś w buzi i straaaasznie się ślini, a co ciekawe gryzaków aż tak chętnie nie bierze do buzi jak wszystko wokół 🤷 No i zacznę mu dziąsła szczotkować, bo ząbek to już nie przelewki 😂 chociaż jak będzie taka awantura jak przy katarku to ja dziękuję bardzo, śmiem twierdzić, że podczas szczepienia się tak nie drze 😱

reklama
Dziekii 🥰 widzisz zawsze coś tak to jest to moj mąż mówi no teraz było więcej wydatków bo to i tamto( i tak co miesiąc prawie) potem się więcej zaoszczędzi, a po prostu tak życie wygląda, tym bardziej z dzieckiem xD
Kurcze to my chyba jedni z najmłodszych a już dwa mamy ząbki widoczne, to rzeczywiście szybko poszło 🤤
Ale zazdroszczę tych nocy przespanych, my spimy razem, już trzy łóżeczka były kupione (jedno już sprzedane)i żadnego nie zaakceptował, nawet na dzienne drzemki, w domu już się ruszyć nie da 🤣 teraz będziemy testować spanie na podłodze 😆
Fajne że się odezwałaś 😁

Dziekii 🥰 widzisz zawsze coś tak to jest to moj mąż mówi no teraz było więcej wydatków bo to i tamto( i tak co miesiąc prawie) potem się więcej zaoszczędzi, a po prostu tak życie wygląda, tym bardziej z dzieckiem xD
Kurcze to my chyba jedni z najmłodszych a już dwa mamy ząbki widoczne, to rzeczywiście szybko poszło 🤤
Ale zazdroszczę tych nocy przespanych, my spimy razem, już trzy łóżeczka były kupione (jedno już sprzedane)i żadnego nie zaakceptował, nawet na dzienne drzemki, w domu już się ruszyć nie da 🤣 teraz będziemy testować spanie na podłodze 😆
To masz trudne dziecko jak by dziecko ze mną spało to bym dziennie nie wyspana chodziła naszczescie mój wszędzie zaśnie gdzie go się da🤣to tyle kasy poszło na łóżeczka a to jakie testowałas ?

No dokładnie, nie ma kiedy jakiś grosz odłożyć, bo ciągle coś. Dobrze, że wózek na gwarancji, ale nie wiadomo czy dostaniemy zastępczy i w ogóle dodatkowe jeżdżenie, załatwianie i potem czasu brak.
My w sumie niedawno zauważyliśmy, że kawałek tam już wyrósł, a wcześniej już pediatra mówiła, że działa zaokrąglone, ale my nic nie widzieliśmy 😂
No przespane noce to mega komfort! I spanie w swoim łóżeczku. Jak rano go biorę do siebie to jeszcze spoko, ale jak w weekend leżymy tak w trójkę to już jestem cała pognieciona 😂

No dokładnie, nie ma kiedy jakiś grosz odłożyć, bo ciągle coś. Dobrze, że wózek na gwarancji, ale nie wiadomo czy dostaniemy zastępczy i w ogóle dodatkowe jeżdżenie, załatwianie i potem czasu brak.
My w sumie niedawno zauważyliśmy, że kawałek tam już wyrósł, a wcześniej już pediatra mówiła, że działa zaokrąglone, ale my nic nie widzieliśmy 😂
No przespane noce to mega komfort! I spanie w swoim łóżeczku. Jak rano go biorę do siebie to jeszcze spoko, ale jak w weekend leżymy tak w trójkę to już jestem cała pognieciona 😂
To fajnie😁

Ja za to moja tarzan ostatnio nazywam bo jak ja klade na łóżku do karmienia to zaczyna sie drzec i jak tylko sie poloze obok z cyckiem gotowym to rzuca sie na niego z tym wrzaskiem - strasznie mnie to smieszy 🤣

Tyle kasy to nie bo kupuje uzywane tylko myję i nowy materac kupuje:) najpierw było takie mniejsze że szczebelkami, potem turystyczne z chicco a teraz sundvik z Ikei i żadne nie pasuje, jak narazie najlepiej zadziałała podłoga bo mogę go na leżąco uspić ale bym musiała jakiś większy materac kupic I nie wiem czy isć już w taki duży jak dla łóżka dla dużego dziecka i się poddać z usypianiem w małym łóżeczku czy jak 🙄 tak chyba zrobię. Bo ten mój taki ciekawski że chyba nie lubi jak mu się przestrzeń zamyka i wgl musi zasnąć przyklejony do mnie i cycka więc podziwiam takie historie jak Twoje że zasnie byle gdzie 😆
Na dole śpi w turystycznym 🤣w naszej sypialni a u góry ma swój pokój tam ma drewniane łóżeczko i śpi teraz bo u góry mam kuchnie i go daje jak coś dłużej robię w kuchni od rana ogórki robiłam i teraz obiad robię 🤭

reklama
Ja nie umiem spać w dzień :( wczoraj o 16 usnęłam na pół godziny, to potem usnęłam dopiero o północy 😣
Ja się budzę jak zombie z drzemek w dzień ☠️
Dzięki 😊 ooo to u Was jeszcze trochę.chociaz u nas od kreski do połowy zeba minęło trochę ponad 2 tyg😆
chodziło mi oczywiście o ulotkę, nie wiem czemu napisałam etykietę 😂 jest że powtórzyć kuracje przy kolejnym występowaniu objawów ząbkowania, a to nie trwa tydziem przecież xD albo się zgłosić do pediatry jak nie zadziała żeby potwierdzić że to żeby a nie co innego.ale co innego może być jjak po prostu nie może zasnąć i to przy piersi(na szczęście szum morza pomaga) I bierze wszystko do buzi z naszymi rekoma włącznie 🙄 i nic poza tym. To u mnie już chyba najwyższy czas na mycie. Masz jakąś szczoteczkę upatrzoną? I wgl musze sie zainteresować bo jakąś pasta dla takiego bąbla czy coo😅
Ja chyba kupie na początek te silikonowa nakładkę na palec jeśli ząb wyjdzie niedługo. A pastę to w sumie nie wiem, musze poczytać :D

Do góry