Maluszek001
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Haha to ja się od dawna zdrowo odżywiam (w przewadze, ciastka się wytnie ) i wcale nie jestem fit ale za to od 2 tygodni nie wchodzę na wagę, żeby się nie wkurzać i tak planuję po miesiącu się zważyć, ciekawe czy wytrzymam i co potem na niej zobaczę pocieszam się faktem, że dopięłam ostatnio dżinsy sprzed ciąży, których z miesiąc po porodzie nie mogłam nawet na tyłek wcisnąćDziewczyny bede fit z mezem się od weekendu zdrowiej odżywiamy życie jest ciężkie
Muszę to kupić! jak wygląda okładka? Albo jaki ma tytuł ta książeczka?Moja wczoraj przy tym piszczała jak oszalała teraz to już wgl ptasi móżdżek mi się robi
Ja kupiłam te dwie, do tych nowych jeszcze nie zaglądałam w każdej jest po 50 takich zabawMuszę to kupić! jak wygląda okładka? Albo jaki ma tytuł ta książeczka?
Około 500 plus więcej zawsze. Tj możesz sobie obliczyć redukcję przy podstawowym zapotrzebowaniu kalorycznym, ale lepiej dodać te 500 kcal bo sama produkcja pokarmu w ciągu doby to zużycie koło 500 właśnie@rosenberg orientujesz się może jak wygladq podaż kalorii przy kp? Normalnie tyle kalorii jesc jak zawsze przy redukcji czy więcej?
Serio? Zacznę od 1800, wątpię że przy 2100 będę chudła.Około 500 plus więcej zawsze. Tj możesz sobie obliczyć redukcję przy podstawowym zapotrzebowaniu kalorycznym, ale lepiej dodać te 500 kcal bo sama produkcja pokarmu w ciągu doby to zużycie wody koło 500 właśnie
Wywal wagę, spróbuj na co dzień jeść chociaż 80/20, czyli 80% zdrowy, zbilansowany, smaczny jadłospis, a 20% co tylko Ci się zachce i umiarkowana aktywność fizyczna, nawet długie spacery z wózkiem np zmiennym tempem. I zamiast się ważyć to mierz obwodyHaha to ja się od dawna zdrowo odżywiam (w przewadze, ciastka się wytnie ) i wcale nie jestem fit ale za to od 2 tygodni nie wchodzę na wagę, żeby się nie wkurzać i tak planuję po miesiącu się zważyć, ciekawe czy wytrzymam i co potem na niej zobaczę pocieszam się faktem, że dopięłam ostatnio dżinsy sprzed ciąży, których z miesiąc po porodzie nie mogłam nawet na tyłek wcisnąć
No jeśli karmisz tylko piersią no to sporo energii idzie na produkcję pokarmu. Ale to też jest jak wszystko uzależnione od jednostki, ja np potrzebuje dużo więcej kalorii na co dzień, ale BMR mam wysoki. Jeśli masz niższy BMR to możliwe, że potrzebujesz tych kalorii troszkę mniej. Spróbuj zacząć od 2000, na początek bym nie schodziła niżej niż to podczas kp i zobacz jak reaguje Twój organizm przez 3 tygodnie minimum. Przede wszystkim jak chcesz spalać to trzeba metabolizm rozhulac, a nie spowolnić, więc zbyt niska podaż kaloryczna nie jest wskazanaSerio? Zacznę od 1800, wątpię że przy 2100 będę chudła.
Ja zawsze na redukcji ok 1500, przy wyższej tyje.No jeśli karmisz tylko piersią no to sporo energii idzie na produkcję pokarmu. Ale to też jest jak wszystko uzależnione od jednostki, ja np potrzebuje dużo więcej kalorii na co dzień, ale BMR mam wysoki. Jeśli masz niższy BMR to możliwe, że potrzebujesz tych kalorii troszkę mniej. Spróbuj zacząć od 2000, na początek bym nie schodziła niżej niż to podczas kp i zobacz jak reaguje Twój organizm przez 3 tygodnie minimum. Przede wszystkim jak chcesz spalać to trzeba metabolizm rozhulac, a nie spowolnić, więc zbyt niska podaż kaloryczna nie jest wskazana