reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas jak są 3 drzemki porzadne to wieczory spokojniejsze i jakoś zasypia. A jak nie dospi w dzień to wieczorem marudny przy zasypianiu. Np dzisiaj miał 2 drzemki zamiast 3 i to słabe. I teraz się rzuca przy cycku bo zmęczony. Paradoksalnie u takich dzidziusiow zasada jest taka, że im lepiej śpi w dzień tym lepiej wieczorem i w nocy
A dzień wygląda plus minus tak, że między 8 a 9 jest pobudka, koło 10-11 pierwsza drzemka, druga koło 13-14 i 16/17/18 ostatnia drzemka i ona zwykle jest najkrótsza. zasypiamy na noc między 20 a 21 zwykle. Ale godziny różnie wypadają, my dość dużo jeździmy np teraz do sklepów bo wykańczamy chatę, albo tam na budowie jesteśmy i często wieczorem, więc czasami te godziny mu się zmieniają. Nie dopasowuje godzin naszych obowiązków do drzemek, ale odwrotnie, kładę młodego jak np wrócimy z zewnątrz.jesli nie spal. Godzina wieczornego zasypiania też się czasami zmienia jeśli np wracamy z jakiejś wycieczki do rodziny etc.

reklama
No ja mam tak samo jak ty i jeszcze sobie pluje w brode, że dostał, bo może niegotowy, a w poradnikach piszą inaczej 🤣
Przecież nic się mu złego nie dzieje 😄 nie chce? To ok, kolejna próba za kilka dni, aż w końcu załapie 😃 ja tak zrobię 😃 i już mi w głowie siedzi dynia na pierwszy ogień 😀

Paradoksalnie u takich dzidziusiow zasada jest taka, że im lepiej śpi w dzień tym lepiej wieczorem i w nocy
No wlasnie tak mi sie tez wydaje, no nic... moze to tymczasowe. Tez jestem za tym zeby na sile a i nie usypiac ani nie wybudzac. Dzisiaj o dziwo jeszcze chwile sobie pogadala w eter w łóżku, po czym przytulila sie do cycusia i zasnela 🤷‍♀️

Młody śpi, a ja meczyk, lemoniadka 0% i czipsy 😎😎

Załączniki

• IMG_20210702_210550.jpg
    IMG_20210702_210550.jpg
    963,8 KB · Wyświetleń: 64
No wlasnie tak mi sie tez wydaje, no nic... moze to tymczasowe. Tez jestem za tym zeby na sile a i nie usypiac ani nie wybudzac. Dzisiaj o dziwo jeszcze chwile sobie pogadala w eter w łóżku, po czym przytulila sie do cycusia i zasnela 🤷‍♀️
U nas też się zdarzało tak, że się wybudzal jak go odkładałam i jeszcz w łóżeczku gadał i się bawił, a potem sam dawał znać jak jest gotowy i znowu na chwile cyc i już spanko na amen.

Żółwik, podoba jej sie

Załączniki

• IMG_20210702_211648.jpg
    IMG_20210702_211648.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 69
reklama
Do góry