reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja myślę że jeszcze z półtora roku pokarmie na spokojnie :D
Ale u nas nie ma problemu, jak widzi cycka, to świata poza nim nie ma, więc na spacerach spokojnie mogę go karmić, chociaż odkad wróciłam do gondoli to cały spacery przesypia. Za długo na cycku nie wisi i spokojnie je co 3 h. Muszę jeden dzień pisać ile zjadł, bo nie wiem nawet ile karmie go dziennie.

reklama
Ja marchewkę gotowałam sama - nie podeszło. Brokul dzis kupiony z gerbera - nie podszedł;D i zastanawiam się czy próbować jutro dalej czy dac jej jeszcze czas. Niby sama łyżeczka jest zainteresowana i lafnie ściąga itp ale jakoś jej nie idzie. Odwraca glowe i tyle
To ja może zacznę od dyni 😄niby jak dziecko nie jest chętne do jedzenia, to powinno mu się dać około tydzień i znowu spróbować ☺

Ja chciałam długo karmić piersią, jeśli się uda to ponad rok, ale jak sobie to zacznę wyobrażac... Mój młody czasami jest przy piersi co 1,5h 🙈☠️ pamiętam jak jeszcze ze dwa miechy temu bałam się z nim iść na spacer bo nie wiedziałam kiedy nagle będzie chciał znów jeść. Na szczęście teraz już zluzowalam i mam wywalone 🤣 i jakoś leci
To moja na piersi wytrzymywala 4 h, a w zasadzie to sama ją przystawialam po tylu godzinach, nawet jak nie zgłaszała że jest głodna. I i tak awantura i w ruch szedł laktator🤷‍♀️

Ja myślę że jeszcze z półtora roku pokarmie na spokojnie :D
Ale u nas nie ma problemu, jak widzi cycka, to świata poza nim nie ma, więc na spacerach spokojnie mogę go karmić, chociaż odkad wróciłam do gondoli to cały spacery przesypia. Za długo na cycku nie wisi i spokojnie je co 3 h. Muszę jeden dzień pisać ile zjadł, bo nie wiem nawet ile karmie go dziennie.
To jestes jedna z tych legend o ktorych slyszalam i nigdy nie poznalam 😃 zazdro, tak sobie to wlasnie wyobrazalam, a tu klops, zupelnie inaczej u nas 🤣

To jestes jedna z tych legend o ktorych slyszalam i nigdy nie poznalam 😃 zazdro, tak sobie to wlasnie wyobrazalam, a tu klops, zupelnie inaczej u nas 🤣
Ja sama bylam 3 lata na cycku, więc po kimś młody to ma 🤣🤣

Dobrze mi z tym faktem, że nie jestem sama...
Szczerze, to wśród znajomych jestem jedyną która karmi, także to nic złego że się podaje m, teraz to chyba standard wśród mam, że cenią sobie komfort. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.

Dziewczyny a ile Wasze dzieci spia w ciagu dnia? Nasza panna zawsze chodzila spac o 20 i nigdy nie bylo z tym problemu. Czasem budzila sie juz po godzinie ma cyca, ale po karmieniu zasypiala z powrotem. Ostatnio uspienie jej o 20.00 to jakis hardkor. W ciagu dnia ma trzy drzemki rano, w poludnie i kolo 16-17. Moze powinnysmy zrezygnowac z tej ostatniej i ja jakos przetrzymac. Juz sama nie wiem. Klade ja o 20.00 jak robi soe marudna, ale no teraz ja usypialam ale z cycka sie wyrywala, z koldry wykopala i sobie lezy obok i gada. Ewidentnie nie na spanie 🤦‍♀️ A wieczor to zawsze bylo kilka wspanialych godzin wolnosci. 😇

reklama
Mamy które karmią mm. Jakie mleko dajecie swoim dzieciom? ☺ zaczęłam od Nestlé nan Optipro , ale miała po nim straszne problemy z kupą. Czarne (wiem ze to od dużej zawartości żelaza), śluzowate, ciągle puszczała śmierdzące bąki 🤢 teraz testujemy bebilon profutura. Z kupa lepiej. Ale ulewa częściej i strasznie śmierdzi wymiotami 😰
Ja Bebiko daje mały robi normalne kupki 😃

Do góry