reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny których dzieciaki przekręcają się już na brzuszek - czy wasze maluchy przekręcają się przez jeden bok czy przez oba już? U mnie mała zaczęła już jakiś czas obkrety ale załapała tylko przez lewy boczek
Moja też na lewo, ale dziś odwrotnie ją położyłam w dostawce to i na prawo się przekręciła :)

reklama
Ida to takie piękne imię 😍

Mój przez pierwszy miesiąc na lewo. Teraz obkreca się z brzuszka na plecy załapał obie strony.

Ja z tego co wiem to mleko jest podstawą do roku, rozszerzanie to tylko poznawanie smaków. Ileś tam gram marchewki ma ponad połowę mniej kalorii niż mleko, dlatego najgorzej rozszerzać dietę, bo dziecko niby nie przybiera.
Najważniejsze, że idzie w swojej siatce centylowej, nawet jeżeli to 5 centyl.
No mi tez tak doktorka mówiła, że ma iść jednym kanałem na siatce i jakiś tam odchyl jest dopuszczalny. Bo on sie przez chwilę w dół odchylał, ale potem nadrobił i już idzie tak samo.

Moj syn właśnie rozmawia z moja stopa 😂

Ciotki, bo nie było sesji na 5 miesięcy, ale już nadrobione.

Załączniki

• IMG_20210630_152111.jpg
    IMG_20210630_152111.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 92
  • IMG_20210630_152729.jpg
    IMG_20210630_152729.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 92
Aha, no i z tego co kojarzę to my jesteśmy poniżej 5 centyla. Tylko ze on się już taki urodził, więc przybiera też adekwatnie do tego. No ale wciąż to poniżej 5 centyla, a z rozszerzaniem diety czekamy spokojnie.

Aha, no i z tego co kojarzę to my jesteśmy poniżej 5 centyla. Tylko ze on się już taki urodził, więc przybiera też adekwatnie do tego. No ale wciąż to poniżej 5 centyla, a z rozszerzaniem diety czekamy spokojnie.
No genów się nie oszuka. Jak mój facet ma prawie 2 m, to dziecko też będzie duże. Po nim ma wzrost, po mnie tłuszczyk 😎

No genów się nie oszuka. Jak mój facet ma prawie 2 m, to dziecko też będzie duże. Po nim ma wzrost, po mnie tłuszczyk 😎
My też nie jesteśmy mali 😂 tzn ja jestem bardzo szczupła i mam drobniutkie kości, ale wzrostu 170cm. Mój facet za to kawał chłopa jest 😂😂 udo takie jak dwa moje 😂😂

reklama
Do góry