reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Tak, mysle ze to to.... i tam na raczkach duzo noszona a ja nie zamierzam jak nosic caly czas.

zaczynam sie jeszcze martwic iloscia mleka w piersi po zastoju. Pilnowalam zeby ja przykladac czesciej do tej piersi, ale ewidentnie mleka mniej, mala chwile pociumka i zaczyna ryczec, daje ja do drugiej i pieknie je. Ktoras z Was miala problem ze zmniejszeniem ilosci pokarmu w jednej piersi? Naprawde nie mam ochoty wracac do odciagania laktatorem 😩
Ja mam mniej w prawej i często to widze, ale na razie nie ma to wpływu na karmienie i z tej prawej zjada tak samo jak z lewej. Ale i tak czuję, że często zjada więcej z lewej i w ogóle woli karmienie lewa

A jak ja karmisz ? Na leżąco? U nas nie jest problemem pierś z której je, tylko strona na której leży, musi leżeć na lewej stronie, więc jak chce go prawa nakarmić to normalnie na rękach karmie, a jak lewym cycki, to muszę już spod pachy, żeby leżał na lewym boku, bo inaczej nie zje.
Jedynie na leżąco jak go karmie to obojętnie która strona.

Mleko jest produkowane na bieżąco, więc nie wydaje mi się, że to wina braku mleka. Jak sobie na cycka naciśniesz to leci ci strumień? Nie masz żadnego kanalika zatkanego?
Ale w jednej piersi może być mniej gruczołów mlecznych i wtedy ma mniejszą pojemność :D w ogóle jest też coś takiego jak pojemność piersi i może być niesymetryczna. Ja tak mam :D jak jest dłuższa przerwa w karmieniu to lewy się robi ogroooomnym🤣 A prawy taki w sam raz

no ja zaczęłam lekarstwa na łyżce podawać wypluwa i wypych wszystko więc ani rusz jutro mamy pediatrę to pogadam z nią może za wcześnie🤷‍♀️
U nas wlasnie z łyżeczki lekarstwa jje bardzo ładnie. I ladnie juz wodzi za nami jak jemy. Woec myslalam ze warto spróbować. No ale za wcześnie

Najlepiej po skoncoNym 6 miesiącu rozszerzać dietę. W dodatku ty masz wcześniaka, więc macie czas.
Z którego jest?
12.02 a powinien 12.03 równo ms jak w mordę strzelił. no nie wiem właśnie bo wodę z bidonu zaczął pić 😉 więc i tak mega.
może z tą łyżką będzie problemik.
zaczęłam go dzisiaj na leżaczku klasc i patrzy jak my jemy normalnie jest w takim szoku jakby na Marsa co najmniej poleciał 😂🤪

12.02 a powinien 12.03 równo ms jak w mordę strzelił. no nie wiem właśnie bo wodę z bidonu zaczął pić 😉 więc i tak mega.
może z tą łyżką będzie problemik.
zaczęłam go dzisiaj na leżaczku klasc i patrzy jak my jemy normalnie jest w takim szoku jakby na Marsa co najmniej poleciał 😂🤪
To on nie ma nawet 5 MSC. Wiadomo kazdy robi jak chce, ale dla mnie takie dziecko jest za małe na jedzenie.

Ale w jednej piersi może być mniej gruczołów mlecznych i wtedy ma mniejszą pojemność :D w ogóle jest też coś takiego jak pojemność piersi i może być niesymetryczna. Ja tak mam :D jak jest dłuższa przerwa w karmieniu to lewy się robi ogroooomnym🤣 A prawy taki w sam raz
Mówisz że tak jest ? To nie miałam pojęcia 🙈

Ja w prawej mam więcej mleka 😀mój mąż dał hani ostatnio lizać jabłko to prawie ona zemdlała z zachwytu 😂a ja prawie zemdlałam na to co ten stary robi 😂
Ja mu dałam pod nos truskawkę to nic, kompletnie go jedzenie nie interesuje.
Ah ci tatusiowie, co byśmy bez nich zrobiły 😎 mój już się nie potrafi doczekać rozszerzania, gdyby chociaż on mu to gotował 😆

reklama
Do góry