reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A te projekcje się ruszają? :D fajna ta karuzela, ale trochę się cykam przed założeniem czegoś takiego do lozeczka bo młody i tak jest mega aktywny i jak to mówimy "biega w miejscu" i nie wiem czy takie rzeczy jeszcze bardziej go nie nakręcą ;D
chyba o tym pisałam po pierwszej wizycie u fizjo mówiła że karuzela powinna wisieć nas brzuszkiem wys pepek nie niżej nie wyżej
jak masz takiego skoczka 😜 to raczej marna szansa. ja niebawem też zdejmuje bo podnosi tyłek i nogami się odpycha 😱
U nas w łóżeczku ogólnie jest łyso, nie ma żadnych karuzeli itp, są tylko dwa misie w rogu i taki materiałowy pajac, który ja też miałam w łóżeczku jak byłam mała. Nie mamy żadnej karuzeli ani nic takiego, te maszynę z dźwiękami i światełkiem stawiam w jednym rogu łóżeczka pod pajacem żeby puszczać szum jak idzie spać. No i debatujemy teraz nad ewentualna karuzela 😅
u mnie to wyglada tak
image.jpg

reklama
U nas na pałąkach nic nie wisi, zabawki ma zawsze obok siebie, a te pałąki czasami też ściągam. Natomiast tutaj jak zawsze uważam, że w umiarze wszystko jest ok :) Ale właśnie u nas zabawki zdają słaby egzamin bo młody się nimi raczej nie interesuje 🙊 woli patrzeć na nas albo bawić się smoczkiem 🤷
znalazłam ten artykuł Link do: Mata edukacyjna nie wspiera rozwoju dziecka
pałaki chamuja wzrokowo przestrzeń dziecka, ograniczają go.

znalazłam ten artykuł Link do: Mata edukacyjna nie wspiera rozwoju dziecka
pałaki chamuja wzrokowo przestrzeń dziecka, ograniczają go.
Nie widzę żeby moje dziecko było ograniczone w jakikolwiek sposób, wręcz przeciwnie 😂 pewnie dlatego, ze zwykle leży na kanapie albo na dużym łóżku i po prostu gada do siebie 🤣
A co do karuzeli no to musiałabym chyba ja ciągle przewieszac bo młody wędruje po całym łóżeczku... Ale wydaje mi się, że ta wysokość pępka dotyczy głównie maleńkich dzieci typu noworodek bo przecież wieksze dziecko zawsze się rusza, więc ciężko żeby ciągle było pod karuzela na odpowiedniej wysokości

Nie widzę żeby moje dziecko było ograniczone w jakikolwiek sposób, wręcz przeciwnie 😂 pewnie dlatego, ze zwykle leży na kanapie albo na dużym łóżku i po prostu gada do siebie 🤣
A co do karuzeli no to musiałabym chyba ja ciągle przewieszac bo młody wędruje po całym łóżeczku... Ale wydaje mi się, że ta wysokość pępka dotyczy głównie maleńkich dzieci typu noworodek bo przecież wieksze dziecko zawsze się rusza, więc ciężko żeby ciągle było pod karuzela na odpowiedniej wysokości
oj ale w sensie wzrokowym 🙄 mojego mam wrażenie ogranicza sufit i jakby miał laser w oczach to by stopił. czasem się patrzy i chichra a ja tam nic nie widzę 🤷🏻‍♀️
swoją drogą ciekawa jestem czy jest jakiś właśnie ograniczenie wiekowe do kiedy? do znudzenia?

oj ale w sensie wzrokowym 🙄 mojego mam wrażenie ogranicza sufit i jakby miał laser w oczach to by stopił. czasem się patrzy i chichra a ja tam nic nie widzę 🤷🏻‍♀️
swoją drogą ciekawa jestem czy jest jakiś właśnie ograniczenie wiekowe do kiedy? do znudzenia?
Ja rozumiem, że wzrokowo, ale trochę sobie z tego smieszkuje 🙈na ten artykuł, który ty udostepnilas natknęłam się już dawno temu jak młody był malutki. Z tym, że nadal nie widzę problemu jak dziecko polezy czasami na macie zwłaszcza, że fajnie stymuluje to brzuszkowanie bo na macie są obrazki i on po prostu je oglada, nie potrzrbuje zabawek ani naszych twarzy. Każde dziecko potrzebuje czegos innego i trzeba patrzeć indywidualnie, jak dla mnie warto też pamiętać, że każda mama ma intuicję, a nie tylko setki artykułów w internecie 🤪

reklama
Dziewczyny ta moja Hanka to taka dzielna dziewczynka. Wytrzymala tyle godzin. Jesten z niej taka dumna. Już poszłyśmy do pokoju żeby mogła w spokoju odpocząć
Nie bała się głosnej muzyki? No Hania to złote dziecko 🤗. Chociaż my też byliśmy na grillu od 16 do 22 i moja Ola była taka grzeczna jakby dziecka nie było 🤭

Do góry