reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Serio, chciałaś się dobrowolnie zrzec chleba?? 😱 Ja bym w życiu nie oddała 😂 pamiętam jak za czasów nastoletnich kombinowałam z dietami i ograniczałam chleb, to potem miałam takie fazy na niego, że cały mogłam zjeść. Generalnie tak jest ze wszystkim. Mam w szafce jakieś chipsy, czekolady i to leży tak długo, że w pewnym momencie sparwdzam datę ważności 😂 ale jakbym sobie postanowiła, że nie jem chipsów albo czekolady, to w mig bym zeżarła wszystko, a tak to jakoś nie mam często potrzeby tam sięgać, ale w razie czego wiem, że jest. Chłopak się zawsze ze mnie śmieje, że kupuje tyle tego, on pięć razy swoje zdąży zjeść, a ja wciąż mam 😂 ale już wystarczy, że sobie zabronię kupowania czegoś tam i już fiksuję 🤷
😂😂😂 Ty to już wiesz mnie tego dietetyczką uczy takich moich Dziwnych po wymyślanych zasad 😂 też zdania że prędzej czy później się na to rzucę i będzie efekt jojo. Ale narazie jest spoko wcześniej miałam jak zaczynałam z nią BMI 32 55 czyli otyłość nie ma co ukrywać. A teraz już mam 28 więc jest nieźle ale jeszcze dużo brakuje😉

reklama
Ja jak podłapalam fazę to też rano ćwiczyłam, bo wiedziałam, że wieczorem odpuszczę, ale potem coś mi wypadło i odpuściłam 1 dzień, potem kolejny i tak teraz to jest przygodna aktywność fizyczna 🙈 moja fizjo mnie zabije jak się dowie, że przez 2 tygodnie tylko raz zrobiłam ćwiczenia na brzuch i tylko raz mobilizowałm bliznę 🙈 w sumie mam jeszcze pół tygodnia do kolejnej wizyty to może uda mi się drugi raz i nie będzie takiego wstydu 😂 w sumie dla niej to lepiej, bo więcej razy będę musiała przyjść i więcej zarobi 😂
Ćwiczenia nie kompletnie nie moja bajka… Jedyne co uwielbiam to spacery, rower, rolki i tyle reszta kompletnie odpada. No teraz jak jest bobas to tylko spacery jakoś nie potrafię się zorganizować naprawdę podziwiam was tutaj niektóre i paznokcie jej sukienki i wyjścia ja w ogóle ruszyć się nie mogę a w domu też nic nie zrobię masakra jestem totalnie nieogarnięta🙄☹️

Dlaczego za wcześnie ?
Zmiana wózka głębokiego na spacerowkę jest kwestią indywidualną i zależy od tempa rozwoju malucha. Ogólnie przyjęło się, że dziecko może zacząć jeździć w spacerówce, gdy samodzielnie siedzi. Przeważnie odbywa się to między 6 a 7 miesiącem życia. Więc tymardziej takie dziecko nie powinno się dawać tak wcześnie co ma 2,3miesiace po 5miesiacu to tak najwcześniej tak...

😂😂😂 Ty to już wiesz mnie tego dietetyczką uczy takich moich Dziwnych po wymyślanych zasad 😂 też zdania że prędzej czy później się na to rzucę i będzie efekt jojo. Ale narazie jest spoko wcześniej miałam jak zaczynałam z nią BMI 32 55 czyli otyłość nie ma co ukrywać. A teraz już mam 28 więc jest nieźle ale jeszcze dużo brakuje😉
Łe no to super! Najważniejsze, że są efekty 🙂 ja nawet nie wiem jakie mam BMI, ale na pewno za duże 🙈 kiedyś jak zaczynałam odchudzanie z dietetykiem to BMI też coś koło 30 miałam to była porażka, a później niby wciąż mi nadwagę wskazywało, ale wyglądowo było ok. Teraz by mnie -7kg uszczęśliwiło, bo tyle mi brakuje do stanu sprzed ciąży ☺️

Zmiana wózka głębokiego na spacerowkę jest kwestią indywidualną i zależy od tempa rozwoju malucha. Ogólnie przyjęło się, że dziecko może zacząć jeździć w spacerówce, gdy samodzielnie siedzi. Przeważnie odbywa się to między 6 a 7 miesiącem życia. Więc tymardziej takie dziecko nie powinno się dawać tak wcześnie co ma 2,3miesiace po 5miesiacu to tak najwcześniej tak...
No ale on przecież w niej leży, to co to za różnica czy spacerówka czy gondola ?

Łe no to super! Najważniejsze, że są efekty 🙂 ja nawet nie wiem jakie mam BMI, ale na pewno za duże 🙈 kiedyś jak zaczynałam odchudzanie z dietetykiem to BMI też coś koło 30 miałam to była porażka, a później niby wciąż mi nadwagę wskazywało, ale wyglądowo było ok. Teraz by mnie -7kg uszczęśliwiło, bo tyle mi brakuje do stanu sprzed ciąży ☺️
Ja na BMI nie patrzę, bo jak lata trenowałam to przy BMI 25 nosiłam rozmiar 36 i miałam fajne mięśnie brzucha.
Ja czekam aż będę mogła wrócić na półce dance i wrócę do treningów wkkncu.

Ćwiczenia nie kompletnie nie moja bajka… Jedyne co uwielbiam to spacery, rower, rolki i tyle reszta kompletnie odpada. No teraz jak jest bobas to tylko spacery jakoś nie potrafię się zorganizować naprawdę podziwiam was tutaj niektóre i paznokcie jej sukienki i wyjścia ja w ogóle ruszyć się nie mogę a w domu też nic nie zrobię masakra jestem totalnie nieogarnięta🙄☹️
Bez przesady, ja też nie ogarniam, codziennie muszę wybierać co ważniejsze do zrobienia 😁 Spacery to też aktywność, przy dziecku nie wyobrażam sobie ani siłowni ani basenu regularnie, zwłaszcza, że nie mam już karty Multisport 🙁 paznokcie akurat nie robię, bo nie lubię pomalowanych, ale np. makijażu nie robię za często to szkoda mi czasu, zwłaszcza na zmywanie 😂

Ja na BMI nie patrzę, bo jak lata trenowałam to przy BMI 25 nosiłam rozmiar 36 i miałam fajne mięśnie brzucha.
Ja czekam aż będę mogła wrócić na półce dance i wrócę do treningów wkkncu.
No wiadomo, że to taki średnio miarodajny wskaźnik, zwłaszcza w przypadku osób umięśnionych/bez widocznej nadwagi, ale w przypadku osób z dużą nadwagą ma sens 😉 ja chyba tylko raz w dorosłym życiu miałam BMI w normie i to w górnej granicy, dlatego bardziej miarodajne jest dla mnie odbicie w lustrze - póki co za dobrze nie jest 😂

reklama
Ja też jestem nieogarnięta, tym bardziej że dupę mam wielką to tylko w dresie chodzę 🤣🤣

Do góry