Sylwia99
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A możesz dać screena co o smoczku pisała?
Ja mam np. taka wadę zgryzu typowa dla smoczka, a miałam może go z pięć razy w ustach :/
To w ogóle nie można dawać nie kapka? Skoro i tak dziecko do któregoś roku życia pije butle z mm?, ja planowałam od teraz dawać mu niekapka do roku maks, potem uczyć pić go z otwartego kubeczka.
Dokładnie sie spytam jak będę szla z córką do logopedy. Generalnie nawet dla zębów lepiej słomki to akurat kuzynka dentystka mi wczoraj mowila. Wczoraj sie jeszcze dowiedziałam, że nie powinno się dawac tubek wyciskanych. Takze człowiek się uczy całe życieCzemu?
Mój teraz je zazwyczaj 5 razy po 180ml, czasem wypadnie 6 karmień i jak te 2 ostatnie są blisko siebie, to daję wtedy po 150ml.Dziewczyny które karmią mm. Ile wasze maluchy zjadają jednorazowo mm ? U mnie do tej pory od 120-150 co karmienie a od paru dni jest młoda okropna. Ciagle chce jesc, odrzuciła smoka, ma problem ze spaniem, budzi sie w nocy co 2h, pcha wszystko do buzi i płacze przy kazdej próbie uspienia. a spacery są tragiczne. w spacerówce trochę a reszta na rękach bo jest płacz i krzyk. doslownie nie te dziecko. a jeśc by mogła co 2h teraz;/
No pewnie, my też, ale póki co nie możemy nic fajnego znaleźćJa w bloku na wynajmie 2lata mieszkałam i płacić tyle kasy za wynajemdlatego mamy swój dom i wolę rate płacić za dom i mieć swoje
E teraz to wszystko źle, jakby się tak zagłębić to do wszystkiego będzie jakieś "ale", nie ma co przesadzać. Ja tam nie wybiegam za bardzo w przyszłość, tylko skupiam się na tym co jest teraz. A teraz daleko do rozszerzania diety, czy podawania napojów, ale myślę, że sam w sobie niekapek, smoczek, tubka, whatever nie powodują wad (chyba, że wszystkie na raz i w nadmiarze), tylko pewnie nasilają jak jakieś dziecko ma predyspozycje.Dokładnie sie spytam jak będę szla z córką do logopedy. Generalnie nawet dla zębów lepiej słomki to akurat kuzynka dentystka mi wczoraj mowila. Wczoraj sie jeszcze dowiedziałam, że nie powinno się dawac tubek wyciskanych. Takze człowiek się uczy całe życie
nie no po jednym to bez przesady...raczej nie, chyba że reakcja uczuleniową. chociaż obstawiam, że może skok w sumie teraz to chyba ten najdłuższy do 19 tc chyba trwa.D-vitum taką nam dała u nas na wsi w aptece, nie było innej a nam się skończyła .
Od wczoraj taka marudna jest ...
tutaj wywiad z logopedą Link do: Rozszerzanie diety...z czego pić ma moje dziecko? - alaantkoweblwA możesz dać screena co o smoczku pisała?
Ja mam np. taka wadę zgryzu typowa dla smoczka, a miałam może go z pięć razy w ustach :/
To w ogóle nie można dawać nie kapka? Skoro i tak dziecko do któregoś roku życia pije butle z mm?, ja planowałam od teraz dawać mu niekapka do roku maks, potem uczyć pić go z otwartego kubeczka.
No ja napisałam wcześniej ortodonta jak zobaczył moje zęby, to powiedział " ufo się pani że smoczkiem nie rozstawała? " A ja że nie dawała mi mama, to w szoku była, bo stwierdziła klasyczny smoczkowy zgryz.Dokładnie sie spytam jak będę szla z córką do logopedy. Generalnie nawet dla zębów lepiej słomki to akurat kuzynka dentystka mi wczoraj mowila. Wczoraj sie jeszcze dowiedziałam, że nie powinno się dawac tubek wyciskanych. Takze człowiek się uczy całe życie
U nas trwał dwa tygodnie, na szczęście ok 17 tygodnia ustąpił, życzę tobie tego samegochociaż obstawiam, że może skok w sumie teraz to chyba ten najdłuższy do 19 tc chyba trwa.
Haha napił się z niego dzisiaj i ja mam taki niekapek z dziubkiem i go trzeba ugryźć i wtedy ciągnąć, dopiero wtedy leci woda. Dziwne, zanim ja to rozkminiłam to minęło 5 minut, a młody od razu załapałtutaj wywiad z logopedą Link do: Rozszerzanie diety...z czego pić ma moje dziecko? - alaantkoweblw
, która sugeruje aby samej się napić z takiego niekapka po próbie wyląduje w koszu
babeczka rzeczowo opisuje od czego zacząć od płaskiej łyżeczki i zwykłego kubka akurat polecają DoidyCup ale przecież my się uczyłyśmy ze zwykłych kubków znaczy napewno ja