reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny, a ja sie podziele naszym zmaganiem z anemia-moze komus sie przyda, bo podobno w okolicy 3 miesiaca dzieci maja problem z hemoglobina. My od 1,5 miesiaca walczylismy-juz miala byc przetaczana krew. Bralismy rozne zelazo i ciagle hemoglobina leciala w dol, maly mial zatwardzenia i rzadko kupke w wielkich bolach, az w koncu dostalismy Ferrum lek i z dnia na dzien sie kupki wyregulowaly, to zelazo nawet chetnie lyka i po 2 tygodniach znaczaca poprawa w morfologii, wiec jakby co, to polecam.
to mój wcześniak od małego miał problem z Fe. w szpitalu na wypisie dostał actiferol Fe start jest super w badaniach 😀 nie mamy problemu z podawaniem bo odrazu się rozpuszcza saszetkę z mlekiem i nie muszę podawać oddzielnie wit b i c która jest kluczowa przy żelazie.

reklama
jak u Was maluszki robią kupkę w sensie gładko? Myślałam, że to przejdzie ale jak robi kupę to napręża jak dorosły z zatwardzeniem aż cały się czerwony robi. No i oczywiście kupa mięsa a jak to u Was wgląda?
Czasem się zdarza przy karmieniu więc jak mocno się napręża to zwraca to co wypije :( boje się normalnie go rano karmić bo właśnie zawsze rano robi kupę.
U nas raczej gladkie sa jak musztarda😂no to szkoda ze tak sie meczy z kupka😣

jak u Was maluszki robią kupkę w sensie gładko? Myślałam, że to przejdzie ale jak robi kupę to napręża jak dorosły z zatwardzeniem aż cały się czerwony robi. No i oczywiście kupa mięsa a jak to u Was wgląda?
Czasem się zdarza przy karmieniu więc jak mocno się napręża to zwraca to co wypije :( boje się normalnie go rano karmić bo właśnie zawsze rano robi kupę.
U nas juz coraz rzadziej meczy sie z kupa. Raczej wychodzi bez problemow. Czasami sie zdarza ze np prawie caly dzien nie zrobi i wtedy fajtycznie marudzi az ja pusci. Na bąki tez w koncu przestala zwracac uwage :)

Ale jestem mega ucieszona moje dziecko poraz pierwszy zjadło 150 ml 🤩 tak wiem Wasze pewnie tyle wcinają ale mój dotychczas max 120 ml na raz, no i obowiązkowo co 2-3h może jak zacznie więcej jeść to z mniejszą częstotliwością 🤔 choćby w nocy 🙏

Ale jestem mega ucieszona moje dziecko poraz pierwszy zjadło 150 ml 🤩 tak wiem Wasze pewnie tyle wcinają ale mój dotychczas max 120 ml na raz, no i obowiązkowo co 2-3h może jak zacznie więcej jeść to z mniejszą częstotliwością 🤔 choćby w nocy 🙏
Nie licz na to 🤣🤣🤣

Wczoraj mialysmy drugie szczepienia i od tej pory mala ma czas cyca. Dzisiaj to upomina sie mniej wiecej co godzine, przutula, zasypia... a nie daj Boże ja odłoże... 😒 cyc w buzi i nie da sobie wyciagnac 😒

reklama
Do góry