reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas jeśli chodzi o drapanie to teraz rzadko ale od urodzenia do tak 1,5 mięsiaca strasznie się drapała, nieraz aż krew jej leciała 🤭.
W dzień coraz mniej śpi, jak już zaśnie to każdy hałas ja wybudza, znaczy np jak otworzę lodówkę albo wyciągnę garnek 😅, przez to nie mogę nic zrobić. Ale jak mamy gości to śpi jak zabita mimo że jest głośno, chyba chce żeby wszyscy dali jej święty spokój 😂.
Ja czekam na dzień aż mała przestanie ulewać 😁, bo co ją wystroje to bełt i bluzka mokra , czytałam że nawet do 8 miesiąca moze to trwać jak i nie więcej 😬
ja też czekam na teń dzień aż przestanie ulewać, dzisiaj dwa razy przebieranie i chyba 4 pieluchy mokre, ciagle tylko pranie wstawiam przez to🙈

reklama
U nas jeśli chodzi o drapanie to teraz rzadko ale od urodzenia do tak 1,5 mięsiaca strasznie się drapała, nieraz aż krew jej leciała 🤭.
W dzień coraz mniej śpi, jak już zaśnie to każdy hałas ja wybudza, znaczy np jak otworzę lodówkę albo wyciągnę garnek 😅, przez to nie mogę nic zrobić. Ale jak mamy gości to śpi jak zabita mimo że jest głośno, chyba chce żeby wszyscy dali jej święty spokój 😂.
Ja czekam na dzień aż mała przestanie ulewać 😁, bo co ją wystroje to bełt i bluzka mokra , czytałam że nawet do 8 miesiąca moze to trwać jak i nie więcej 😬
ja też czekam na teń dzień aż przestanie ulewać, dzisiaj dwa razy przebieranie i chyba 4 pieluchy mokre, ciagle tylko pranie wstawiam przez to🙈
Czekam razem z wami 😂 ledwo dzisiaj śliniak ściągnęłam bo myślałam, że to już koniec, a po 15 minutach pod szyją cały mokrusieńki🙈 pranie mam niezrobione i już żadnej czystej pieluchy 🥵

jak u Was maluszki robią kupkę w sensie gładko? Myślałam, że to przejdzie ale jak robi kupę to napręża jak dorosły z zatwardzeniem aż cały się czerwony robi. No i oczywiście kupa mięsa a jak to u Was wgląda?
Czasem się zdarza przy karmieniu więc jak mocno się napręża to zwraca to co wypije :( boje się normalnie go rano karmić bo właśnie zawsze rano robi kupę.

jak u Was maluszki robią kupkę w sensie gładko? Myślałam, że to przejdzie ale jak robi kupę to napręża jak dorosły z zatwardzeniem aż cały się czerwony robi. No i oczywiście kupa mięsa a jak to u Was wgląda?
Czasem się zdarza przy karmieniu więc jak mocno się napręża to zwraca to co wypije :( boje się normalnie go rano karmić bo właśnie zawsze rano robi kupę.
Ja od razu widzę kiedy kupę robi. Cała czerwona i pcha z całych sił 😂 zawsze robi na bujaku chyba grawitacja robi swoje 😂

U nas różnie, nieraz się zdarza że tylko stęka a nieraz czerwona jak burak i ciśnie 😂. Ale od razu widać jak robi kupę. A po jest taka szczęśliwa, nieraz sobie tak dychnie aaaaa jaka ulga 😁

Czy ktoras z mam zauwazyla żeby jej maluch jadl mniej niż wcześniej? U nas leci 15 tydzien i mala jje duzj mniej mm od paru dni. Wcześniej przez dobę potrafiła wciągnąć 900-1000ml a teraz raptem kolo 700-800ml.
Olga, u nas to samo-Mlody je mniej, bo w nocy sie rzadziej budzi i w Dzien czasem mi przysnie przed pora karmienia i wtedy nie wybudzam. A dodatkowo nie zjada mi calych porcji-zawsze robie 120 ml a on czasem zje 70 ml i nie chce.

Dziewczyny, a ja sie podziele naszym zmaganiem z anemia-moze komus sie przyda, bo podobno w okolicy 3 miesiaca dzieci maja problem z hemoglobina. My od 1,5 miesiaca walczylismy-juz miala byc przetaczana krew. Bralismy rozne zelazo i ciagle hemoglobina leciala w dol, maly mial zatwardzenia i rzadko kupke w wielkich bolach, az w koncu dostalismy Ferrum lek i z dnia na dzien sie kupki wyregulowaly, to zelazo nawet chetnie lyka i po 2 tygodniach znaczaca poprawa w morfologii, wiec jakby co, to polecam.

reklama
U nas to samo, klasyczna dyschezja. Młody stęka często dobrą godzinę zanim coś z niego wyleci. I też często przy tym chlupnie ☺️

Do góry