reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Aj dziewczyny choroba dopadła i mnie. Ledwo stoję dziś na nogach a kierownik mojego męża jak na złość chyba stwierdził że jest potrzebny w pracy i ściągnął go z urlopu ;//
Urzędujemy z młodą we dwie a ona mi się przygląda jak obcemu człowiekowi bo głos mam jak po dobrej mutacji :D
tak Was czytam i czytam i się zastanawiam jak kąpiecie maluchy ? sama woda? Mi neonatolog kazała myć w emoliencie po tym incydencie z alergią. jest on mocno tłusty. a piszecie ze niby nie nawilżać. hm. Niby pupa itp przy zmianie to zwykła woda z kranu, bez kremów itd. a co z kąpielą u Was ?
U nas z jedynych "mazideł" to jest krem do buźki na AZS i nic więcej:D
Ja kąpię w hipp, tzn nie do wody tylko na rękę i szuruburu 😂

reklama
Aj dziewczyny choroba dopadła i mnie. Ledwo stoję dziś na nogach a kierownik mojego męża jak na złość chyba stwierdził że jest potrzebny w pracy i ściągnął go z urlopu ;//
Urzędujemy z młodą we dwie a ona mi się przygląda jak obcemu człowiekowi bo głos mam jak po dobrej mutacji :D
tak Was czytam i czytam i się zastanawiam jak kąpiecie maluchy ? sama woda? Mi neonatolog kazała myć w emoliencie po tym incydencie z alergią. jest on mocno tłusty. a piszecie ze niby nie nawilżać. hm. Niby pupa itp przy zmianie to zwykła woda z kranu, bez kremów itd. a co z kąpielą u Was ?
ja dodawałam emolient płyn do kąpieli i drugi olejek i to była chyba przesada 😑
kazała mi zostawić płyn

ja dodaję emulsję do kąpieli z emolium jak widzę jakieś potowki ;) albo hipp, jak skóra jest ok ;)

Dziewczyny czy wasze Maluszki drapią się po buźce? U nas jest maskara, mimo tego że obcinam paznokcie co 3 dni to zawsze jakiś ostry się znajdzie i cała buźka zdrapana😱 macie na to jakiś sposób?🙈 Co do kremów i oliwek to my raz w tygodniu smarujemy się oliwką HiPP i tyle. Nie używam żadnych kremów itp. położna na pierwszej wizycie nam mówiła że im mniej tym lepiej 👍 A pupę tylko wodą i wacikami, żadnych nasączonych chusteczek bo to niestety sama chemia😱
U nas to samo. Tragedia... Już sobie odpuszczam powoli, nie da się upilnować ani idealnie obciętych pazurków ani tego, żeby synek nie dotykał twarzy, bo robi to nawet przez sen :/

Dziewczyny czy wasze Maluszki drapią się po buźce? U nas jest maskara, mimo tego że obcinam paznokcie co 3 dni to zawsze jakiś ostry się znajdzie i cała buźka zdrapana😱 macie na to jakiś sposób?🙈 Co do kremów i oliwek to my raz w tygodniu smarujemy się oliwką HiPP i tyle. Nie używam żadnych kremów itp. położna na pierwszej wizycie nam mówiła że im mniej tym lepiej 👍 A pupę tylko wodą i wacikami, żadnych nasączonych chusteczek bo to niestety sama chemia😱
U nas to samo z paznokciami. Ostatnio tak sie podrapała jakby kot sie na nią rzucił;D jak dziecko wojny. Od tej pory paznokcie przycinam co 2-3 dni jak tylko zobacze ze coś się zachacza ;D

Czy ktoras z mam zauwazyla żeby jej maluch jadl mniej niż wcześniej? U nas leci 15 tydzien i mala jje duzj mniej mm od paru dni. Wcześniej przez dobę potrafiła wciągnąć 900-1000ml a teraz raptem kolo 700-800ml.

Tak 🙈 u nas też często buzia wygląda jak po wojnie

Ja też kapie w hippie i też nie do wody wlewam tylko najpierw spienionym żelem myje wszystkie strategiczne miejsca, a potem siup do wody i myjemy reszte i spłukujemy 🤭

reklama
Zależy jakie chusteczki, ja używam Water Wipes, to są chusteczki nasączone wodą i są super ;) stosuję je zamiennie z wodą oczyszczająca Mustela (pięknie pachnie).
Co do buźki, to czasem się zdarzy, że się podrapie, ale rzadko i raczej pojedyncze ryski.

Ostatnia edycja:
Do góry