reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny nie wierzę! 🤯 Ryk miałam od ponad godziny nieziemski, pielucha zmieniona, dodatkowe mleko wypite, noszenie, przytulanie, smoczek, grzechotka i nic nie pomagało (a ewidentnie nie był to płacz z bólu), nawet temperaturę zmierzyłam i o dziwo 36,7 jak zazwyczaj ma 37,3 i mówię do chłopaka "może mu jest zimno" i w tej samej sekuncie, co go przykryłam cisza i zasnął 🙈 normalnie matka na medal 🤦‍♂️
Najgorzej to się tak domyślać o co dziecku chodzi;D dobrze ze jak podrośnie to jiz samo powie bo tak to takie strzelanie ;D u nas tez zawsze pielucha, mleko itp. Jak wszystko wykluczone to się robi problem ;D

reklama
Dziewczyny wiem, że któraś z Was ma maluszka z obniżonym napięciem. Łączę się.. Mój maluch niestety też ma zaburzenia dystrybucji napięcia mięśniowego, ćwiczyliśmy w domu ale przez chorobę/antybiotyk nie zawsze nam wychodziło. Na kolejnej konsultacji u fizjoterapeuty do diagnozy doszła niewielka asymetria. Mój mały pięknie trzyma główkę jak leży na brzuszku, ale w podporze nieco ucieka mu prawy łokieć do tyłu. Nie wykonuje poprawnie próby trakcji, ma tzw żabi brzuszek, jest duży i jest mu ciężej. Wczoraj byłam na NFZ u lekarza rehabilitacji żeby chociaż coś było "za darmo" bo neurolog, radiolog, ortopeda, fizjo wszystko prywatnie. Potwierdził to co fizjo nam mówił, dostał skierowanie na pilne na zabiegi i drugie na pilne na oddział dzienny rehabilitacji dziecięcej Wiecie co ? Termin na pilne to połowa lipca i koniec roku. I weź teraz rodzicu nie miej kasy..
Z NFZ jest właśnie taka lipa, my z młodym mamy to szczęście, że jak byliśmy w szpitalu to Pani ordynator bardzo go polubiła i zawsze jak coś trzeba to jest w stanie załatwić szybsza wizytę. Gdyby nie te plecy w szpitalu to nie wiem, chyba bym prywatnie chodziła 😥

Kurcze u nas ostatnio noce dramatycze, najdluzszy sen to tak 2h 🥺 nie ma placzu na szczescie, ale mala wierci sie leczy, dostaje cyca... zasnie predzej lub pozniej i kolejna pobudka np. za 40min.... a od ok 4tej zaczyna sie tak wiercic ze juz za bardzo nie jestem w stanie spac, ani ja ani pewnie ona. Nie wiem co sie zmienilo, pieknie spala wczesniej nawet po 4h 🥺
Z tego co kojarzę dzieć na wyłącznej piersi może mieć częściej/dłuższe regresy snu, więc może to to. Albo po prostu taki typ, niektóre dzieci dłużej dojrzewają do przesypiania nocy, niestety jako że ojciec cycka nie ma to musimy się poświęcić 🙈 u nas niby jak na razie ze spaniem nadal bajka, ale przygotowuje się już psychicznie na pierwszy regres w okolicy 4 miesiąca 🙈

Dziewczyny wiem, że któraś z Was ma maluszka z obniżonym napięciem. Łączę się.. Mój maluch niestety też ma zaburzenia dystrybucji napięcia mięśniowego, ćwiczyliśmy w domu ale przez chorobę/antybiotyk nie zawsze nam wychodziło. Na kolejnej konsultacji u fizjoterapeuty do diagnozy doszła niewielka asymetria. Mój mały pięknie trzyma główkę jak leży na brzuszku, ale w podporze nieco ucieka mu prawy łokieć do tyłu. Nie wykonuje poprawnie próby trakcji, ma tzw żabi brzuszek, jest duży i jest mu ciężej. Wczoraj byłam na NFZ u lekarza rehabilitacji żeby chociaż coś było "za darmo" bo neurolog, radiolog, ortopeda, fizjo wszystko prywatnie. Potwierdził to co fizjo nam mówił, dostał skierowanie na pilne na zabiegi i drugie na pilne na oddział dzienny rehabilitacji dziecięcej Wiecie co ? Termin na pilne to połowa lipca i koniec roku. I weź teraz rodzicu nie miej kasy..
my niestety tak mamy 😞 ja mam wcześniaka i teraz rehabilitacja ok 1,2 tys
nie układa główki na wprost ani na lewo, obrał sobie prawa strone i już. ma słabe mięśnie brzucha.
w domu ćwiczymy ale serio to bez profesjonalnej rehabilitacji ani rusz 🥺
na NFZ to nawet nie liczę!
mały ma podejrzenia bezdechu mieli nad przyjąć do szpitala to nie bo covid mieli przerobić jak sytuacja się unormuje jasne do tej pory brak telefonu.
niestety będę musiała w pn jechać bo mały dzisiaj dwa takie epizody miał 😭 i jak zwykle zrobiłam wszystko źle powinnam go lekko dmuchnąć, poruszyć żeby zaczął oddychać a ja oczywiście jak zobaczyłam że głowa purpurowa, zatkał się, klatka nie unosi się to go do góry odrazu na pionowo 🥲 niestety tak się usztywnil i zaczął płakać ze dopiero o północy mam zasnal od g18 😭ale cała się trzęsłam że inaczej nie mogłam. a teraz czuwamy na zmianę. dawno tak nie było ☹️ od urodzenia to ze dwa razy. jak nas nie przyjmą to chyba ich rozniosę.....

nie układa główki na wprost ani na lewo, obrał sobie prawa strone i już. ma słabe mięśnie brzucha.
mały ma podejrzenia bezdechu mieli nad przyjąć do szpitala to nie bo covid mieli przerobić jak sytuacja się unormuje jasne do tej pory brak telefonu.
niestety będę musiała w pn jechać bo mały dzisiaj dwa takie epizody miał 😭 i jak zwykle zrobiłam wszystko źle powinnam go lekko dmuchnąć, poruszyć żeby zaczął oddychać a ja oczywiście jak zobaczyłam że głowa purpurowa, zatkał się, klatka nie unosi się to go do góry odrazu na pionowo 🥲 niestety tak się usztywnil i zaczął płakać ze dopiero o północy mam zasnal od g18 😭ale cała się trzęsłam że inaczej nie mogłam. a teraz czuwamy na zmianę. dawno tak nie było ☹️ od urodzenia to ze dwa razy. jak nas nie przyjmą to chyba ich rozniosę.....
Oj bidulko, nawet sobie nie wyobrazam co musieliscie przezyc. Masakra...

Mysle ze Was przyjma, a jesli nie to niech dadza karteczke potwierdzajaca brak zgody przyjecia do szpitala 😬😠

Jejku, co to jest za miasto?? W szpitalu na izbie przyjęć nie wezmą???? Przy bezdechu powtarzającym się kilkukrotnie to powinni was przyjąć normalnie na sorze pediatrycznym 🥺🥺kiedyś pediatra mi dobrze poradził gdy jechałam do szpitala i bałam się właśnie że nas nie przyjmą: jak przyjedziecie na izbę i lekarz będzie badal i kwalifikował do przyjęcia to jeśli was odeśle to wystarczy poprosić o dokument z informacją o odmowie przyjęcia i zaleceniach dla takiego dziecka w waszym przypadku z bezdechem, wtedy nikt się nie podejmie odesłania was z powrotem do domu. Zresztą to tylko podejrzenie bezdechu, więc tym bardziej, mówicie ze dziecko przestało oddychać i zrobiło się całe sine i tyle w temacie, nie wiem co za cep by was odesłał 🥵
Masakra, bardzo współczuję, ale zastanawiam się co to za region, u nas w Krk oba dziecięce szpitale wojewódzkie przyjmują na potęgę i nie trzeba się jakoś specjalnie starać. 🥺🥺

reklama
A co to za rąsia wystaje zza szczebelków 🤣

Załączniki

• IMG_20210516_070404.jpg
    IMG_20210516_070404.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 91
Do góry