reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja też mega zazdroszczę ☺️ u nas też ciężka noc, w sumie jak każda jedna 😔 mały budzi się co dwie godziny a dzisiaj jeszcze od 1-4 nie spał, najpierw sobie gaworzyl, trochę mnie zaczepiał, ale udawałam, że śpię 🙈 potem zaczął marudzić, dostał butle i usnął do 5:30, nie wiem dlaczego, ale Bartek zawsze wstaje o tej 5:30 i mój dzień się o tej godzinie zaczyna 😭 miał dzisiaj tylko jedna drzemkę przez niecałą godzinkę 😔
O matko, współczuję 😔 mój chłopak zaspał dzisiaj do pracy przez to, że Czarek tak długo spał 😂 mój to jest śpioch i żarłok po mamie 😂 no nie wierzę! Wrzuciłam go przed chwilą na ramię do odbicia, a ten zamiast odbić, to śpi 🙈😂

reklama
Czy tylko ja nie mam nawet w domu smoczka 🙈
Podziwiam 😎 my planujemy niedługo zrezygnować ze smoczka, zobaczymy jak nam pójdzie 🙈 podobno jak koło 4 miesiąca się nie odstawi to potem dopiero koło roku, a nie chce, żeby się przyzwyczaił, bo potem będzie ciężko odzwyczaić. Ostatnio mijałam jakieś duże dziecko, 3 lata na pewno miał, może nawet 4, pal sześć, że w spacerówce, ale ze smoczkiem w buzi i komicznie to wyglądało 😂

Podziwiam 😎 my planujemy niedługo zrezygnować ze smoczka, zobaczymy jak nam pójdzie 🙈 podobno jak koło 4 miesiąca się nie odstawi to potem dopiero koło roku, a nie chce, żeby się przyzwyczaił, bo potem będzie ciężko odzwyczaić. Ostatnio mijałam jakieś duże dziecko, 3 lata na pewno miał, może nawet 4, pal sześć, że w spacerówce, ale ze smoczkiem w buzi i komicznie to wyglądało 😂
Też widziałam wczoraj takie dziecko, smoczek i telefon w ręce, zombie totalne 🤦
Co do wózka mam nadzieje, że młody będzie jeździł do tych 3 lat chętnie, bo nie ma nic gorszego niż spacery z uciekającym dzieckiem, a planuje zakup psa i chce żeby młody siedział w wózku podczas kilkugodzinnych wypraw.

My dzisiaj kończymy 3 miesiące <3 synek zrobił mi prezent i zaczął dzisiaj się przewracać z boku na brzuszek 🥰 myślałam, że to przypadek, ale teraz już się przewraca za każdym razem i potrafi nawet sam spod brzucha wyciągnąć rączkę i ładnie główkę podnieść. Także dzisiaj mamusia jest bardzooo dumna ☺️

Jak ci puchnie bibs? :)
Bibsy kauczukowe puchną po pewnym czasie. W instrukcji jest żeby wymieniać co 30 dni ale ostatnio doczytałam żeby zwracać uwagę na koncowke i po 2 tygodniach użytkowania porównałam mojego bibsa z nowym i o dziwo juz po 2 tygodniach byl napuchniety ;/ a teoche drogi biznes wymieniać smoka co 2 tygodnie i to jeszcze za takie pieniądze .

Są teraz silikonowe [emoji2]Difraxa moje dziecko nie przyjęło.
U mnie dzis próba z difraxem i ciągnąć ciagnie ale wypada jej często z buzi ;po zobaczymy moze się przyzwyczai. A jak nie to wrócę do bibsa tyle ze z silikonu. Ma ktoras z was tego silikonowego ? Przyjął się jak kauczukowy bibs ?

My dzisiaj kończymy 3 miesiące <3 synek zrobił mi prezent i zaczął dzisiaj się przewracać z boku na brzuszek 🥰 myślałam, że to przypadek, ale teraz już się przewraca za każdym razem i potrafi nawet sam spod brzucha wyciągnąć rączkę i ładnie główkę podnieść. Także dzisiaj mamusia jest bardzooo dumna ☺️
Brawo dla małego! Coraz większe postępy.<3

Oooo Brawooo 😍😍😍bardzo szybko! Super!

reklama
Też widziałam wczoraj takie dziecko, smoczek i telefon w ręce, zombie totalne 🤦
Co do wózka mam nadzieje, że młody będzie jeździł do tych 3 lat chętnie, bo nie ma nic gorszego niż spacery z uciekającym dzieckiem, a planuje zakup psa i chce żeby młody siedział w wózku podczas kilkugodzinnych wypraw.
Hahaha. Moja młoda w życiu miala nie dotknąć telefonu, co się okazało niestety nie prawda 😂 ratuje nas w sytuacjach awaryjnych. Jak dostanie raz za 3 miesiace to też wygląda jak zombie 😂

Do góry