reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Gdyby to było faktycznie, takie że się wynosi z domu, to byłabym zadowolona, ale pewnie młody będzie brał wzorce od ojca, mimo że ze mną będzie spędzał 90% czasu, bo zawsze łatwej się te źle wzorce przyswaja.
Mój facet zje wszystko, ja tak nie potrafię, nauczył mnie pić słodkie napoje, a wcześniej pilam tylko wodę ;/
Faktycznie z domu wynosi, bo skąd ma wynosić? 😂 Uczy się od obojga rodziców. Jeśli rodzice jedzą skrajnie różnie, to nie mamy chyba za dużego wpływu, w którą stronę pójdzie 🤷 próbuję wciąż mojego chłopaka oduczyć żarcia wielkiej czekolady na raz i zapychania się słodkim na głód, bo ani to dla niego zdrowe ani dobry przykład dla Czarusia, ale nie wiem, czy mi się uda 🙈

reklama
No wiadomo rosołek odleje i mogę coś zrobic, ale króliczki wołowinki rybki będą sloiczki 😁😁 z reszta dzisiaj bylam od 13 na dworze, i dopiero weszlam do domu takze ja duzo wendruje więc sloiczek będzie mi też wygodnie 😁dzisiaj karmiłam Hankę cyckiem w parku, i gadalam z tesciowa i slysze,, uważaj bo przeziębisz piersi,, 😂😂 takze ooo kocham swoją tesciowa😁
Ja natomiast słucham, jak to mm jest lepsze od kp... Już mnie wkur... Bo chce karmić cyckiem, nie używać pampersów i nie dawać dziecku żadnych herbatek...

Faktycznie z domu wynosi, bo skąd ma wynosić? 😂 Uczy się od obojga rodziców. Jeśli rodzice jedzą skrajnie różnie, to nie mamy chyba za dużego wpływu, w którą stronę pójdzie 🤷 próbuję wciąż mojego chłopaka oduczyć żarcia wielkiej czekolady na raz i zapychania się słodkim na głód, bo ani to dla niego zdrowe ani dobry przykład dla Czarusia, ale nie wiem, czy mi się uda 🙈
No ja nie znoszę kuchni z mojego domu 🤣🤣🤣 teraz mama inaczej gotuje niż jak tata żył, ale kiedyś robiła dla wszystkich, to tłusto i mięsnie, dla mnie fuj 😜

Dziewczyny, my już po chrzcinach :) Było bardzo fajnie. W kościele Idka bardzo grzeczna, w ogóle nie płakała :) W domu robiliśmy grilla, Idka pół przespała🙈 Mam takie pytanie, co byście kupiły za taką kasę extra? Coś co posłuży na lata :) Ja myślę o nosidełku, typu Tula (w sumie nie znam innych firm), jakiś bujak drewniany. W sumie sama nie wiem :)

Ja natomiast słucham, jak to mm jest lepsze od kp... Już mnie wkur... Bo chce karmić cyckiem, nie używać pampersów i nie dawać dziecku żadnych herbatek...
Podziwiam cie za pampersy! Myślałam o tym ale jakoś przeszło mi to. O herbatki dla mnie cos najgorszego, i słodkie napoje!!! Jak slysze od koleżanek narzekania ze dziecko nie chce pic wody tylko smoczki to zawsze zadaje im pytanie a skąd znają smoczki? :) Kubusie przecież takie zdrowe haha😂😂 masakra!! Pozniej szczerbole z próchnicami chodza. Moja Basia wypija tylko wode. Wiadomo raz na jakiś czas wypije sok jabłkowy. Jak widzę takie 5 latki 6 latki z butelka coli to aż mnie mierzi.. W sumie daleko nie muszę szukać mój bratanek...

Dziewczyny, my już po chrzcinach :) Było bardzo fajnie. W kościele Idka bardzo grzeczna, w ogóle nie płakała :) W domu robiliśmy grilla, Idka pół przespała🙈 Mam takie pytanie, co byście kupiły za taką kasę extra? Coś co posłuży na lata :) Ja myślę o nosidełku, typu Tula (w sumie nie znam innych firm), jakiś bujak drewniany. W sumie sama nie wiem :)
Hmmmm nie mam pojęcia. Ja poprostu odłożyłam pieniądze dla Basi i zbieramy jej od 5 lat. Mamy 2 łańcuszki z chrzcin jako pamiatka 😁

Podziwiam cie za pampersy! Myślałam o tym ale jakoś przeszło mi to. O herbatki dla mnie cos najgorszego, i słodkie napoje!!! Jak slysze od koleżanek narzekania ze dziecko nie chce pic wody tylko smoczki to zawsze zadaje im pytanie a skąd znają smoczki? :) Kubusie przecież takie zdrowe haha😂😂 masakra!! Pozniej szczerbole z próchnicami chodza. Moja Basia wypija tylko wode. Wiadomo raz na jakiś czas wypije sok jabłkowy. Jak widzę takie 5 latki 6 latki z butelka coli to aż mnie mierzi.. W sumie daleko nie muszę szukać mój bratanek...
A daj spokój, nienawidzę jak ktoś narzuca mi swoje zdanie i ingeruje w wychowanie. Moja mama szanuje moje zasady, ale niektórzy uważają że babcia jest od rozpieszczania.😡
A pieluchy są spoko, bo młody kupę robi raz dziennie zazwyczaj, a na noc zakładam pampersa, bo dłużej śpi, więc zazwyczaj do niego kupa. Resztą pieluch tylko z siku więc co dwa dni wrzucam na 90stopni i mam z głowy 😅
Wiesz ile kasy zaoszczędzone hahaha, ja mam paczkę pampersów z Rossmana za 19 zł na półtora miesiąca.

nosidełko polecam Leny lamb a Bujaczki hmm zdecydowanie u mnie odpada bo przeczytaniu wpisu Link do: 4 powody, dla których MOJE DZIECI nigdy nie korzystały z bujaczka – mamafizjoterapeuta

reklama
Ja polecam bujaczek baby bjorn! Jeszcze jak nie były,, modne,, kupilam pierwszej corce 😁najlepiej wydane pieniążki 😁

Do góry