reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Jejku! Jestem pod wrazeniem jak Wasze dzieci rosna, usmiechaja sie i podnosza glowki. My troche odstajemy, bo ostatecznie urodzilismy sie 3 marca.
A dzisiaj mam zagwozdke, bo zaszczepilam sie rano na Covid i wczesniej to konsultowalam z lekarzem swoim i kazal sie szczepic jak jeszcze troche oiersi daje. A dzisiaj lekarz na kwalifikacji powiedzial, ze to na moja odpowiedzialnosc i ze ona by sie nie zaszczepila w ciazy i karmiac.
Czy ktoras z Was sie szczepila juz i karmi?

Jejku! Jestem pod wrazeniem jak Wasze dzieci rosna, usmiechaja sie i podnosza glowki. My troche odstajemy, bo ostatecznie urodzilismy sie 3 marca.
A dzisiaj mam zagwozdke, bo zaszczepilam sie rano na Covid i wczesniej to konsultowalam z lekarzem swoim i kazal sie szczepic jak jeszcze troche oiersi daje. A dzisiaj lekarz na kwalifikacji powiedzial, ze to na moja odpowiedzialnosc i ze ona by sie nie zaszczepila w ciazy i karmiac.
Czy ktoras z Was sie szczepila juz i karmi?
Też bym się nie zaszczepila, tak naprawdę nie wiemy jak to będzie na dziecko wpływało, to zbyt krótko trwa, a skutki mogą być widoczne po jakimś czasie. To samo w ciąży, dziecko pozornie może urodzić się zdrowe, ale potem się dowiemy jak się rozwijają w wieku minimum roku.

Dziewczyny kp - planuje fryzjera w nastepnym tygodniu 😁 rozwazam opcje odciagniecia mleka zeby maz podal albo mm. Z mm jedynie sie obawiam zeby jej nie rozgazowalo od innego pokarmu. Jak odciagac mleko, zeby cos z tego wyszlo? Corka za dnia wytrzyma mysle maks 2h (chyba ze spi) bez karmienia. Wiec boje sie wyzerowac piersi 🤷‍♀️ A zaraz po karmieniu odciagne moze 15/20ml. Jakies rady?
Ja często w nocy odciągam jak mały zje z jednej to drugą odciągam bo mam mega pełną piers. I tak mam już w miarę spory zapas mleka w zamrażarce. W ogóle to ja się staram każdego dnia lub co drugi dawać odciągnięte mleko z butli. Bo wiem że czasami jest problem później że maluszek nie chce zjadać z butli bo tak jest przyzwyczajony do cyca. Zwłaszcza że u mnie całkiem odrzucił smoka😢 więc mu daje żeby nie zapomniał co to butla😊 no i żebym mogła gdzieś wyjść bo cyca mu nie zostawię😂

Ja często w nocy odciągam jak mały zje z jednej to drugą odciągam bo mam mega pełną piers. I tak mam już w miarę spory zapas mleka w zamrażarce. W ogóle to ja się staram każdego dnia lub co drugi dawać odciągnięte mleko z butli. Bo wiem że czasami jest problem później że maluszek nie chce zjadać z butli bo tak jest przyzwyczajony do cyca. Zwłaszcza że u mnie całkiem odrzucił smoka😢 więc mu daje żeby nie zapomniał co to butla😊 no i żebym mogła gdzieś wyjść bo cyca mu nie zostawię😂
Moja ostatnio dostala butle i nie wiedziała jak się zabrać do tego. Ale na szczęście zaraz załapała. Tylko ona smoczkowa więc może to pomoglo

reklama
Do góry