reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Niestety glupia jestem i nie mam zadnych zapasowa zamrozonych 🤦‍♀️
Ja mam ten sam problem:/ więc na razie nici z fryzjera, boję się że z butelki nie będzie chciał pić, bo ostatnio butelkę widział przez 3 dni jak się urodził i troszkę w szpitalu dokarmiali go. A też bez jedzenia nie wytrzyma 3 h, nie ma opcji :/

U nas tak samo. Dopiero tydzień temu zaczął takie akcje odstawiać. Zazwyczaj się przekręca tak, że zza szczebelków wystają jego włosy heheh no i nauczył się chwytać za szczebelki. My mamy teraz problem z pchaniem rączek do buzi. Jak wstanie to pcha je tak jakby pierwszy raz na oczy zobaczył, przy czym oczywiście czesto wkłada je zbyt głęboko i się dławi. Nie mogę na minutę zostawić go samego, bo się boję że sobie coś zrobi :/
Nasz też Tak pcha paluchy do porzygu 🙈 i każdy mówi głodny, głodny, a on pojedzony jak sto poziomy🤭

Dziewczyny kp - planuje fryzjera w nastepnym tygodniu 😁 rozwazam opcje odciagniecia mleka zeby maz podal albo mm. Z mm jedynie sie obawiam zeby jej nie rozgazowalo od innego pokarmu. Jak odciagac mleko, zeby cos z tego wyszlo? Corka za dnia wytrzyma mysle maks 2h (chyba ze spi) bez karmienia. Wiec boje sie wyzerowac piersi 🤷‍♀️ A zaraz po karmieniu odciagne moze 15/20ml. Jakies rady?
Masz dłuższą przerwę w nocy bez karmienia?? Odciągnij po ostatnim karmieniu z 2h to uzbierasz porcje 😁

Heloo ciotki dzis 3 miesiace! Czas tak szybko ucieka!

Załączniki

• Screenshot_20210505_090444_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210505_090444_com.android.gallery3d.jpg
    316,5 KB · Wyświetleń: 102
Dziewczyny kp - planuje fryzjera w nastepnym tygodniu 😁 rozwazam opcje odciagniecia mleka zeby maz podal albo mm. Z mm jedynie sie obawiam zeby jej nie rozgazowalo od innego pokarmu. Jak odciagac mleko, zeby cos z tego wyszlo? Corka za dnia wytrzyma mysle maks 2h (chyba ze spi) bez karmienia. Wiec boje sie wyzerowac piersi 🤷‍♀️ A zaraz po karmieniu odciagne moze 15/20ml. Jakies rady?
Zrób tak, nakarm córę pod pachą, kładziesz ja sobie na poduszce, ona sama je, ty masz wolne ręce i odciagasz w międzyczasie. Ja dzisiaj rano uzbierałam 150 ml w 10 minut.
A jak nie mam takiej możliwości to dwa karmienia robię z jednej piersi i się w drugiej dużo zbiera.
Przez to, że jeszcze się organizm nie przyzwyczaił że młody tak długo śpi, to wstałam z koszula mokra po pas i cały materac też z mleka 🤣 ten nawał nigdy się nie skończy.

reklama
Jedynie co to chyba odciagnac i zamrozic i bedzie na przyszly tydzien jak nie chcesz mm dac

Do góry