reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Jest z dzieci, które lubią mieć Mamę chociaż w zasięgu wzroku 🙈 Najlepiej jest na rękach, wtedy w ogóle nie płacze, na brzuchu leżeć nie lubi, leży może 10 minut dziennie. W wózku też ostatnio nie lubi🙈 Ale wydaje mi się, że miała dosyć odczuwalny skok w 12 tygodniu, bo wczoraj było już lepiej:) Ale nauczyłam się motać chustę więc jakby co to mam tajną broń, wiem chociaż, że w chuście płakać nie będzie :) No i mam mały problem, bo nie ma smoka, jak chciałam jej dać to miała odruch wymiotny, a zaczęła ssać kciuka🤷
U nas ani smok ani kciuk. Tragedia jak jest zła jak ma ochotę to złapie smoka a jak nie to w życiu... A jak kciuka czasem jej się uda włożyć samej fo buzi to się krztusi bo za dlugi palec ;D

reklama
dziewczyny jak zachęcić dziecko do lezenia na brzuchu? Moja wogole nie chce i mamy problem z podnoszeniem główki. Jak ja poloze to od razu jest placz j nerwy

Nie, zgłodu odpada bo płacze tak przed i po. Na pewno swoje robi że jest w t trakcie soku bo też odpada na 10-12 tc i potrzebuje płaczu ale nie takiego.
Z jedzeniem to każde daleko indtwiduanie aczkolwiek pozazdrościć mój 8 razy po 100 ml
Próbowaismy dawać 6po 120ml ale wtedy ulewa się.
Haha nie ma czego zazdrościć, mój zawsze ulewa, niezależnie od ilości, potrafi po pustym cycu ulać 🤦‍♀️ No i ulewa od karmienia do karmienia, a nie tylko zaraz po, więc nie mam pewności, że chwilę przed kolejnym karmieniem nie uleje resztek z poprzedniego 😂 Co do ilości to dostaje po te 150ml (jak damy mniej, to początkowo marudzi a po godzinie już jest ryk jakby tydzień nie jadł, po 150ml powoli też tak jest, ale jak on 1/3 z tego ulewa to się nie dziwię) zwykle 6-7 razy, ale gdyby budził się w nocy to też by było 8 ;)

Dziewczyny po cc. Czy macie czasem bóle podbrzusza? Mnie od 3 dni męczy i nie wiem czy to zbliżający się okres czy coś złego sie dzieje 😞
Mnie kilka razy pobolewało, tak jak na okres właśnie, ale póki co okresu nie ma 🙏 Zdecydowanie częściej boli mnie blizna, byłam u fizjo i miałam ją mobilizować, ale szczerze mówiąc nie lubię jej dotykać, a do tego zwyczajnie mi się nie chce 🤪

Ja miałam miec cc ze względów okulistycznych ale zdecydowałam się na porod sn. I szczerze ? Ciesze się ze udało mi się urodzic bo mala miala prawie 4 kilo i sam porod wspominam dobrze. Ale powikłania po porodzie odczuwam do tej pory. Minelo 3 miesiace a rana po nacieciu do tej pory nie wygojona i boli.
Widzisz ja już rany kompletnie nie czuje, bardzo szybko się wylizalam 🤣 myslalm, że będzie gorzej i że zostanie mi taki zwis brzuszny, ale na szczęście wszystko się wchłonęło.

dziewczyny jak zachęcić dziecko do lezenia na brzuchu? Moja wogole nie chce i mamy problem z podnoszeniem główki. Jak ja poloze to od razu jest placz j nerwy
Weź ją na rece i na przedramieniu połóż na brzuchu, będziesz jej robiła samolocik, najlepiej właśnie przed lustrem albo do osoby, żeby ja rozśmieszała, tylko musi być na wysokości jej twarzy, żeby nie zadzierała główki za wysoko, na pewno jej się spodoba.

To prawda, dzieci niestety bardzo szybko sie przyzwyczajają...
Ja mam takie szczęście, że spał że mną z 2.5 miesiąca, potem dałam go do łóżeczka i przespał ciągiem 6 godzin, ani razu nie spał od tego czasu ze mną, mu to chyba różnicy nie robi.

Dziewczyny po cc. Czy macie czasem bóle podbrzusza? Mnie od 3 dni męczy i nie wiem czy to zbliżający się okres czy coś złego sie dzieje 😞
Tak mnie bolalo a dzis okres dostalam😂
Ranek po prostu super sie zaczął do tego okres plus ktos szybe boczna stlukl w Renacie😣po prostu niewiem co ludzie chcieli ukrasc auto stare tylko do pracy maz dojeżdża drugie stoji w naprawie 😭 bo chcemy audi sprzedac a jakies wieksze kupic bo w tym sie nie miescimy z fotelikami 😂niewiem jakis pech po prostu😪

reklama
U nas podobnie, czasem się uda 10 minut ciągiem, ale pod warunkiem, że mały jest wyspany, najedzony (ale nie zaraz po, bo orzyga sobie twarz :D), przewinięty i spokojny, czyli rzadko :p Kiedyś pamiętam, że chłopak go kładł na brzuszku, to nawet tak zasypiał, a teraz jęczy, stęka i się denerwuje, więc zaraz trzeba wziąć na ręce i utulić, bo się dziecku krzywda dzieje :D

Do góry