reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

no właśnie dzisiaj zaczęłam 😝 i sprawnie nam poszło był oczywiście płacz prawie aż duszący ale nie do nieprzytomności. Wcześniej wciskałam smoka, tuliłam, kołysłalam do chusty, termoforem itd aby tylko przestał płakać a teraz zastosowałam tą metodę i dzisiaj usnął po 40 min płaczu.
Nie zdawałam sobie sprawy, że niemowlaka trzeba nauczyć spać.
dla mnie to było oczywiste, że umie bo przecież normalnie tyle śpi🤪

Mały ma łóżeczko przy nas takie dostawne chicco na noc ze schowanym panelem bocznym jest przedłużeniem naszego materaca a w dzień swój pokoik i tam takie normalne łóżeczko. Jak chcemy pospać jeszcze a on się budzi to turlamy go do siebie i dosypia jeszcze. A proponuje spania z dzieckiem ja jestem zdania jak autorka tekstu (niżej link), że dziecko ma bardzo lekki sen i zostało wyposażone ewolucyjnie w gen przetrwania wie że jak nie ma rodziców to jest niebezpiecznie dlatego się budzi i dlatego ma taki dźwięk płaczu nieznośny dla dorosłych 😁. Polecam artykuł śmieszne.

Co do spania dziecka. Pierwsza corke kołysałam, lulallam, nosiłam a ona plakala 😂 traktowałam ja jak laleczkę przez co pamiętam miala wielki kłopot z usnieciem. Teraz mloda wieczorem Karmie, przytulam daje Buziaczka i odkładam do lezec ks i wychodzę.wlaczam głośno szummisia. Czasami usypia w 5 min a czasami w pół h. Mam dostawke do łóżka ale odstawiona od naszego lozka bo w sumie jaka to różnica czy by spala z nami czy w tej dostawce, no dla mnie żadna 😂 takze mi się sprawdza taka metoda

reklama
Dziewczęta, widzę, że ostatnio przyjęłyście dwie dziewczyny w swoje szeregi, więc i ja się ujawnię 🙈 Założyłam ten wątek z myślą, że mam termin na 1 lutego, jednak został zweryfikowany na 31 stycznia i tak już zostało. Podczytuje Was trochę bo mam córkę z 28 stycznia i bliżej mi do Was niż do styczniówek, które niestety są trochę zarozumiałe 🙈 Chętnie bym z Wami czasami popisała 🤭
Pisz smialo:)

Co do spania dziecka. Pierwsza corke kołysałam, lulallam, nosiłam a ona plakala 😂 traktowałam ja jak laleczkę przez co pamiętam miala wielki kłopot z usnieciem. Teraz mloda wieczorem Karmie, przytulam daje Buziaczka i odkładam do lezec ks i wychodzę.wlaczam głośno szummisia. Czasami usypia w 5 min a czasami w pół h. Mam dostawke do łóżka ale odstawiona od naszego lozka bo w sumie jaka to różnica czy by spala z nami czy w tej dostawce, no dla mnie żadna 😂 takze mi się sprawdza taka metoda
Podziwiam. Ale czlowiek uczy się na błędach;D u mnie mala tez pierwsze dziecko i przyzwyczajona do noszenia i bujania... przez vo w dzień jest dosyć ciezko ale odpukać w nocy jakos leci.

Dziewczęta, widzę, że ostatnio przyjęłyście dwie dziewczyny w swoje szeregi, więc i ja się ujawnię 🙈 Założyłam ten wątek z myślą, że mam termin na 1 lutego, jednak został zweryfikowany na 31 stycznia i tak już zostało. Podczytuje Was trochę bo mam córkę z 28 stycznia i bliżej mi do Was niż do styczniówek, które niestety są trochę zarozumiałe 🙈 Chętnie bym z Wami czasami popisała 🤭
Zawsze się zastanawialam gdzie się podziała autorka wątku 🤭🤭🤭

Podziwiam. Ale czlowiek uczy się na błędach;D u mnie mala tez pierwsze dziecko i przyzwyczajona do noszenia i bujania... przez vo w dzień jest dosyć ciezko ale odpukać w nocy jakos leci.
No tez tak uwazam, że człowiek się uczy 😂 przy drugim jest zupełnie inne podejście. Kiedyś mi to tesciowa powiedziała, że przy drugim jest zupełnie inaczej No i miala rację. Chcę tylko powiedzieć, że ja już nic nie pamietam co złego ze starsza corka, to się zapomina. Czas tak szybko leci

No tez tak uwazam, że człowiek się uczy 😂 przy drugim jest zupełnie inne podejście. Kiedyś mi to tesciowa powiedziała, że przy drugim jest zupełnie inaczej No i miala rację. Chcę tylko powiedzieć, że ja już nic nie pamietam co złego ze starsza corka, to się zapomina. Czas tak szybko leci
Ja stwierdziłam ze drugiego juz nie vhce vhociaz maz uwaza ze by się przydalo rodzeństwo bo jedynaczka nie moze byc. Ale narazie czas żeby się jedno odgrzebali tymbardziej ze początek u nas byl naprawde ciezki. Wiec uraz jest. Ale tez się staram cieszyć ze ona taka przytulas bo wiem ze za parę lat juz nie będzie chciala

Super, dzięki za ciepłe przyjęcie! :) Opowiem może coś o sobie, mam na imię Monika, mam dwie córki, Matylda w tym roku skończy 5 lat, nie chodzi do przedszkola, Ida skończyła 3 miesiące. Miałam dwie cc z uwagi na problemy zdrowotne. Obie dziewczyny na piersi :)

Hej nie jesteśmy zarozumiałe 🤣🤣
Ja też was dziewczyny podczytuje, bo miałam termin na 4 luty, ale wyszła szybciej CC. Na styczniowkach trochę cicho, więc może i mnie przyjmiecie, bo syn z 25 stycznia i też bliżej do waszych maluchów 😊😊

Ja też was dziewczyny podczytuje, bo miałam termin na 4 luty, ale wyszła szybciej CC. Na styczniowkach trochę cicho, więc może i mnie przyjmiecie, bo syn z 25 stycznia i też bliżej do waszych maluchów 😊😊
Haha, na pewno nie Ciebie miałam na myśli🙈 Sorki, nie powinnam nikogo oceniać :)

reklama
Super, dzięki za ciepłe przyjęcie! :) Opowiem może coś o sobie, mam na imię Monika, mam dwie córki, Matylda w tym roku skończy 5 lat, nie chodzi do przedszkola, Ida skończyła 3 miesiące. Miałam dwie cc z uwagi na problemy zdrowotne. Obie dziewczyny na piersi :)
Ida - bardzo ładne imię;) jak maleństwo sie sprawuje ? Mocno dokazuje czy jest raczej z tych spokojnych dzieciaczków?;D
Zapraszamy serdecznie, u nas zawsze się cos dzieje ;D w grupie razniej rozwiewać swoje wątpliwości;p

Do góry