reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama

Załączniki

• photocollage_202142882351583.jpg
    photocollage_202142882351583.jpg
    153,9 KB · Wyświetleń: 82
Cześć, byłam na grupie marcowej ale tak naprawdę z lutego 🤪. Urodzilam wcześniaka 12.02 lekko ponad 2049 g 36 tc. Mogę czasami coś do Was napisać?
Mamy mniej więcej rowiesnikow a marcowe mamy dopiero beda przechodzić oto co ja przechodzę z moi m szkrabem😝🙁
Mam takie pytanie do Was jak ukoić placz dziecka które płacze coraz glosniej robi się czerwone aż sine i przestać nie chce. Widzę że jest sporadycznie ale zasnąć nie może o conchodzi🤷🏻‍♀️?
Dodam, że to moje pierwsze dziecko i zapewne ostatnie dla te o nie mam takiego doświadczenia jak niektóre z Was 😀
Hej! U nas na płacz zazwyczaj pomaga jedzenie 🙈 a jak dopiero co jadł to smoczek, przytulanie, noszenie, grzechotka, śpiewanie, czasem daję cyca jak wiem, że prawie nic tam nie ma ( jak jest po jedzeniu i jednak coś tam wyciumka to i tak nadwyżkę uleje, zresztą moje mleko czy to z butli czy z cyca zazwyczaj w dużej ilości ulewa 🤷).

Jak cwiczysz z malym napiecie miesniowe?
my chodzimy na ndt dodatkowo w domu: robię masaż tak jak gdyby ugniatam ciasto i masuje pełna dłonią na przewijak.
przewijak jest twardy silikonowy bardzo ważne żadnych miekich podłoży
przetaczanie na brzuszku najpierw na podłożu potem na twoich udach w poprzek
wszystkie ruchy baaardzo powoli i delikatnie wydaje się to bezcelowe ale nie jest 😁
kolejne na piłce bierzemy dziecko siadamy i kręcimy bioderkami w tył przód, prawo lewo - odciąży to twój kręgosłup też
to samo możesz zrobić na stojąco ale już kręgosłup boli🥶
mam takie karty kontrastowe używam ich do pokazywania na wprost jak przy na brzuszku 😜
do tego wykupiłam sobie dostęp na stronie Link do: mamafizjoterapeuta.pl Menu
i realizujemy tamten program

Jak cwiczysz z malym napiecie miesniowe?
my chodzimy na ndt dodatkowo w domu: robię masaż tak jak gdyby ugniatam ciasto i masuje pełna dłonią na przewijak.
przewijak jest twardy silikonowy bardzo ważne żadnych miekich podłoży
przetaczanie na brzuszku najpierw na podłożu potem na twoich udach w poprzek
wszystkie ruchy baaardzo powoli i delikatnie wydaje się to bezcelowe ale nie jest 😁
kolejne na piłce bierzemy dziecko siadamy i kręcimy bioderkami w tył przód, prawo lewo - odciąży to twój kręgosłup też
to samo możesz zrobić na stojąco ale już kręgosłup boli🥶
mam takie karty kontrastowe używam ich do pokazywania na wprost jak przy na brzuszku 😜
do tego wykupiłam sobie dostęp na stronie Link do: mamafizjoterapeuta.pl Menu
i realizujemy tamten program

reklama
Do góry