reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Cześć, byłam na grupie marcowej ale tak naprawdę z lutego 🤪. Urodzilam wcześniaka 12.02 lekko ponad 2049 g 36 tc. Mogę czasami coś do Was napisać?
Mamy mniej więcej rowiesnikow a marcowe mamy dopiero beda przechodzić oto co ja przechodzę z moi m szkrabem😝🙁
Mam takie pytanie do Was jak ukoić placz dziecka które płacze coraz glosniej robi się czerwone aż sine i przestać nie chce. Widzę że jest sporadycznie ale zasnąć nie może o conchodzi🤷🏻‍♀️?
Dodam, że to moje pierwsze dziecko i zapewne ostatnie dla te o nie mam takiego doświadczenia jak niektóre z Was 😀
Hejka😁. U mnie na wrzask pomaga trzymanie dziecks i góra dół góra dół przysiady. 😁

reklama
Cześć, byłam na grupie marcowej ale tak naprawdę z lutego 🤪. Urodzilam wcześniaka 12.02 lekko ponad 2049 g 36 tc. Mogę czasami coś do Was napisać?
Mamy mniej więcej rowiesnikow a marcowe mamy dopiero beda przechodzić oto co ja przechodzę z moi m szkrabem😝🙁
Mam takie pytanie do Was jak ukoić placz dziecka które płacze coraz glosniej robi się czerwone aż sine i przestać nie chce. Widzę że jest sporadycznie ale zasnąć nie może o conchodzi🤷🏻‍♀️?
Dodam, że to moje pierwsze dziecko i zapewne ostatnie dla te o nie mam takiego doświadczenia jak niektóre z Was 😀
Hej, jasne ze możesz z nami zostać;) jeśli można wiedzieć to mialas jakies problemy czy poprostu maleństwo postanowiło samo pojawić się wcześniej na świecie?;)) karmisz piersia czy mm?
Może poprostu twoje maleństwo ma kolke ? Jeżeli ten placz pojawia się zawsze o tej samej porze i ciezko je uspokoić? Jeżeli próbujesz go w tym czasie nakarmic to jje chętnie czy odmawia ? U mnie tak polozna mowila ze mozna sprawdzic czy to kolka. Jezeli tak to dziecko nie będzie chciało wtedy jesc.

Dziewczyny a ja z innej beczki... co myślicie o szczepieniu się na covid? Bardziej pytanie do mam karmionych mm bo przy karmieniu piersia raczej bym się nie zdecydowała...

Hej, jasne ze możesz z nami zostać;) jeśli można wiedzieć to mialas jakies problemy czy poprostu maleństwo postanowiło samo pojawić się wcześniej na świecie?;)) karmisz piersia czy mm?
Może poprostu twoje maleństwo ma kolke ? Jeżeli ten placz pojawia się zawsze o tej samej porze i ciezko je uspokoić? Jeżeli próbujesz go w tym czasie nakarmic to jje chętnie czy odmawia ? U mnie tak polozna mowila ze mozna sprawdzic czy to kolka. Jezeli tak to dziecko nie będzie chciało wtedy jesc.
Ciśnienie indukowane 200/140 do tego hipotrofik i niedoczynnošć tarczycy. Ale to była ciąża wysokiego ryzyka po IV IF. Właściwie 3 ciąża pierwsze dziecko 😍.
Karmie mm co 3h, pokarmu miałam tyle co nic po odciąganiu co 3h jakieś 30 ml i woreczek musiałam sporo dokarmiač. Przez ma odciągałam mały był za mały nie chciał mojej dużej brodawki złapać, jakie teraz holle a2 organic ale moim marzeniem jest kendamil. Niestety narazie poczeka bo trochę przygód mieliśmy z mlekiem.
U mnie wcina za każdym razem jak pirania ale dopiero to mleko wczesniej miał ogromne problemy kolki, bóle brzucha itd
Zastanawiam się czy to nie skok pomiędzy 10-12 tc

Dziewczyny a ja z innej beczki... co myślicie o szczepieniu się na covid? Bardziej pytanie do mam karmionych mm bo przy karmieniu piersia raczej bym się nie zdecydowała...
Ja na 100% się zaszczepię tylko ta piziera trochę mi zostało nadprogramowych kilogramów więc nie chce ryzykować zakrzepica 😬. wcześniej przed dzieckiem byłam sceptyczna ale teraz wiem jak ważne są szczepienia no mam wcześniaka i każda infekcja dla niego jest bardzo ryzykowna. a propo szczepień to my już po wszystkich 6w1, rota, pneumokoki tylko menigokoki nie,
kazali nam zaczekać aż mały będzie ważył z 6 kg. teraz ma już 4,46 kg 💪🤩

J nawet jakbym karmiła mm bym się nie zaszczepiła. Pewnie 2 razy w roku trzeba będzie się zaszczepić oczywiście juz następne szczepienia płatne. Takze niezły biznes ktoś stworzył. Koniec końców i tak pewnie Zmusza nas do szczepien... Koniec badań nad szczepionka ma być grudzień 2023 takze ja nie zamierzam być królikiem doświadczalnym

raczej cesarz 😜 Staś.
jest grany otulacz, noszenie, wożenie w wózku, termofor 😞
w ciągu dnia ćwiczymy rano ok pół h napięcie mięśniowe i symetrię
koło południa książeczki kontrastowe
potem spacer 2h
i tak koło 17 się zaczyna nie może usnac jednej sesji 3h po karmieniu i po jest płacz i tak do
kolejnego karmienia
po tym kąpiel i zasypia
Jak cwiczysz z malym napiecie miesniowe?

Ja na 100% się zaszczepię tylko ta piziera trochę mi zostało nadprogramowych kilogramów więc nie chce ryzykować zakrzepica 😬. wcześniej przed dzieckiem byłam sceptyczna ale teraz wiem jak ważne są szczepienia no mam wcześniaka i każda infekcja dla niego jest bardzo ryzykowna. a propo szczepień to my już po wszystkich 6w1, rota, pneumokoki tylko menigokoki nie,
kazali nam zaczekać aż mały będzie ważył z 6 kg. teraz ma już 4,46 kg 💪🤩
Z jaka waga sie urodzil maly?

reklama
Cześć, u mnie pomaga skakanie na piłce 😅 często jak mi dawała popalić, to otulałam kocem i nosiłam, nosiłam 😏

Do góry