reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ciśnienie indukowane 200/140 do tego hipotrofik i niedoczynnošć tarczycy. Ale to była ciąża wysokiego ryzyka po IV IF. Właściwie 3 ciąża pierwsze dziecko 😍.
Karmie mm co 3h, pokarmu miałam tyle co nic po odciąganiu co 3h jakieś 30 ml i woreczek musiałam sporo dokarmiač. Przez ma odciągałam mały był za mały nie chciał mojej dużej brodawki złapać, jakie teraz holle a2 organic ale moim marzeniem jest kendamil. Niestety narazie poczeka bo trochę przygód mieliśmy z mlekiem.
U mnie wcina za każdym razem jak pirania ale dopiero to mleko wczesniej miał ogromne problemy kolki, bóle brzucha itd
Zastanawiam się czy to nie skok pomiędzy 10-12 tc
Jak wcześniej tak nie miał, to pewnie skok. Mój maluszek ostatnio też był bardziej nerwowy, chociaż on mam wrażenie tak po prostu czasem ma, więc ciężko wyczuć kiedy ma skok 😁

Dziewczyny a ja z innej beczki... co myślicie o szczepieniu się na covid? Bardziej pytanie do mam karmionych mm bo przy karmieniu piersia raczej bym się nie zdecydowała...
Hej Olga, tez mnie nurtowal ten temat i porozmawialam o tym z moja ginekolog i z pediatra malego. Wszyscy sa zdecydowanie na tak i to kazda szczepionka. W Polsce sa juz rekomendowane szczepienia dla mam karmiacych kp. Jest to bezpieczne i dziecko dostaje przeciwciala. W srodowisku lekarskim szczepia sie tez kobiety w ciazy. Wiec karmiac mm tym bardziej bezpieczne. Osobiscie czuje sie przekonana i bede sie szczepic. W ciazy szczepilam sie na krztusiec, blonice i polio i maly ma teraz przeciwciala.

Ja na 100% się zaszczepię tylko ta piziera trochę mi zostało nadprogramowych kilogramów więc nie chce ryzykować zakrzepica 😬. wcześniej przed dzieckiem byłam sceptyczna ale teraz wiem jak ważne są szczepienia no mam wcześniaka i każda infekcja dla niego jest bardzo ryzykowna. a propo szczepień to my już po wszystkich 6w1, rota, pneumokoki tylko menigokoki nie,
kazali nam zaczekać aż mały będzie ważył z 6 kg. teraz ma już 4,46 kg 💪🤩
Wow, ładnie przybiera 😍 nasz Czaruś urodził się z wagą 3370g a ostatnio jak go ważyliśmy było 5100g, ale ja uważam, że to dobry przyrost (dziś kończy 10 tygodni), zakładam, że będzie po tatusiu szczupły i wysoki 😎

Ohohog jaka gwiazdunie wystrojona 😁😁 ja wczoraj byłam u siostry i chciałam zrobić dziecia zdjęcie. Są tak leniwi ze głowy nie chcą podnosić 😂
Hahaha Hania to jeszcze, ale ten dzieciaczek obok to jakbym mojego widziała 😂 co go na brzuszek kładziemy, to głowa przyklejona do podłoża, tylko się cały zaślini i uleje, trochę powalczy z tą głową w mękach, po czym jęczy i zaczyna płakać i tyle z podnoszenia główki, a tak się ładnie zapowiadało jakiś czas temu jak podnosił główkę 🤷

Moja to wogole nie chce za bardzo głowy podnosić... Jak jest w pozycji do odbicia albo na brzuchu to podnosi owszem. Ale jak już ją kładę na kanapie na brzuszku to od razu się denerwuje i płacze, albo rączkę do buzi wsadzi i mulda 😊. Już nie wiem jak ją zachęcić żeby podnosiła tą głowę 😁

Moja to wogole nie chce za bardzo głowy podnosić... Jak jest w pozycji do odbicia albo na brzuchu to podnosi owszem. Ale jak już ją kładę na kanapie na brzuszku to od razu się denerwuje i płacze, albo rączkę do buzi wsadzi i mulda 😊. Już nie wiem jak ją zachęcić żeby podnosiła tą głowę 😁
U nas to samo 😂 jak leży brzuszkiem na mnie, czy chlopaku to podnosi, rozgląda się i jest spokojny, ale już na kanapie się nie podoba i nic go nie interesuje, żeby spojrzeć, czasem nawet nie chce mu się z boku na bok przekręcić i leży z nosem przyklejonym do kanapy, a mamusia panikuje, że się udusi 🙈

zacznij od masażu tzw ugniatanie mięśni potem wprowadź obroty tj dziecko leży na pleckach wkładasz kciuk pod pupę cztery palce na Pieluchę, druga dłoń wzdłuż całego ciała i główki i obracasz najpierw prawa potem lewa bardzo powoli
a potem na brzuszku dopiero
to naprawdę przynosi rezultaty tylko trzeba codziennie robić 😜nam fizjo bardzo pomaga.
musi być twarde podłoże, kanapa za miękie
ja nawet materac do łóżeczka kupiłam z wkładem twardym kokosowym
Ps a mówią że w domu z dzieckiem to nie praca 🤪

reklama
Do góry