Ja od czasu porodu ani razu nie korzystałam jeszcze ze schodów, a wcześniej tylko schody na 3 piętro, przypuszczam, że teraz byłoby mi ciężej niż pod koniec ciążyMnie meczy wejście na drugie piętro z nosidelkiem w ręku;D a nogi mam cały czas zmeczone po chodzeniu z małą na reku jakbym dobry trening odbyła ;D
reklama
Mam takie samo wrażenie Jak przebieram małą to potem się nie mogę wyprostować albo jak biorę ją z łóżeczka, jak chodzę to nogi bolą jak nie wiem tragedia ;pJa od czasu porodu ani razu nie korzystałam jeszcze ze schodów, a wcześniej tylko schody na 3 piętro, przypuszczam, że teraz byłoby mi ciężej niż pod koniec ciąży
rosenberg
Fanka BB :)
Ja byłam fit przed ciążą, w ciąży ćwiczyłam i wróciłam po 6 tygodniach do regularnej aktywności, a w połogu robiłam delikatne ćwiczenia na wzmocnienie mięśni i rozciąganie. Przedwczoraj robiłam pierwszy trening HIIT i dałam radę, więc nie jest źle o dziwo od tego wzmacniania głębokich brzucha mam bardziej płaski brzuch niż przed ciążą, ale jestem też chudsza, więc to pewnie dlatego polecam pilates na początek żeby nie przeciążać kregoslupa!Dziewczyny jak u was z kondycja?? Ja dzisiaj pierwszy raz na orbiterku jezdzilam i wytrzymałam tyllo 15 minut i to ledwo.... Masakra
rosenberg
Fanka BB :)
Mówili mi w szpitalu, że dzieci mają "preferowana" stronę. My zmieniliśmy ułożenie w łóżeczku na odwrotne, dzięki czemu musi przekręcić głowę w lewo żeby na nas patrzeć jak podchodzimy itp. i mam wrazenie, że to pomogło bo nasz młody woli w prawo, ale nie ma problemu z drugą strona. Fizjo dziecięca mówiła, żeby kłaść na drzemki na brzuszku w dzień i starać się żeby głowę miał w ta nielubiana stronę.Dziewczyny a czy u Was dzieciaki mają tendencje do skręcania główki w jedną stronę? U mnie mala bardzo lubi leżeć z glowka skrecona w prawa stronę. Mam wrażenie że w lewa jej się nie vhce albo nie moze skręcić. Jeden pediatra mowi ze to normalne. Drugi kazal podkładać pieluche żeby utrudnić widzenie wlasnie z tej ulubionej strony. U was tez tak jest ? Czy mam się juz czym martwic?
U mniw ten problem jest, lubi lewa strone... Dzis az sie zmartwilam co ja przesune to ona znowu. Maz juz na mnie krzyczy dzis żebym dala jej spokoj. Jutro umowie ja do fizjou nas z bioderkami wszystko właśnie wszystko ok. Do spania kładłam ją raz na lewą raz na prawą stronę specjalnie. A mimo wszystko mała lubi się skręcać w jedną stronę ;/ Jak nie śpi to staram się jej prostować głowkę i zajmować z tej drugiej strony, ale jak śpi nie mam serca jej ruszać... bez spania podkładamy pieluchy itp ale mam wrażenie że to przyzwyczajenie zostało po ssaniu piersi. Bo pokarm miałam tylko właśnie w jednej. I zawsze jak jest głodna to się odwraca w tą stronę i szuka ;/
Moja wsuwa smoczek jak potrzebuje possac ale nie jest glodna. A czasami mimo to wypluwa. Roznie. Ja na poczatku mialam te same rozkminy, teraz smoczek ratuje mi zycie. Nie wpycham go jej na sile w kazdym razie.Dziewczyny czy dajecie waszym maluszkom smoczki? U nas pojawił się problem bo synek przestał akceptować smoczek i ciągle wypluwa. Sama już nie wiem czy go przyzwyczajać jeszcze raz czy odpuścić. Jednak do tej pory było tak że jak był nie spokojny to smoczek go trochę uspokajał. A teraz akceptuję tylko cyca
Tez ma pieknego fryzaTaki uśmiech z okazji skończonych 2 miesięcy
Kolezanka tak miala. Mowila ze trzeba pilnowac zeby dziecko bylo przekladane na rozne strony. Czyli ukladasz tak ze jesli lubi patrzec na Ciebie, raz byla z lewej a raz z prawej strony. Oni to konsultowali z fizjo, ale juz mi nie mowila co im doradzila. Chodzi o to zeby glowka sie nie wykrzywila bo jest jeszcze miekka i sie ksztaltuje.Dziewczyny a czy u Was dzieciaki mają tendencje do skręcania główki w jedną stronę? U mnie mala bardzo lubi leżeć z glowka skrecona w prawa stronę. Mam wrażenie że w lewa jej się nie vhce albo nie moze skręcić. Jeden pediatra mowi ze to normalne. Drugi kazal podkładać pieluche żeby utrudnić widzenie wlasnie z tej ulubionej strony. U was tez tak jest ? Czy mam się juz czym martwic?
Tez bym nie miala serca przekladac glowki jak spi, nie ma co przesadzac...u nas z bioderkami wszystko właśnie wszystko ok. Do spania kładłam ją raz na lewą raz na prawą stronę specjalnie. A mimo wszystko mała lubi się skręcać w jedną stronę ;/ Jak nie śpi to staram się jej prostować głowkę i zajmować z tej drugiej strony, ale jak śpi nie mam serca jej ruszać... bez spania podkładamy pieluchy itp ale mam wrażenie że to przyzwyczajenie zostało po ssaniu piersi. Bo pokarm miałam tylko właśnie w jednej. I zawsze jak jest głodna to się odwraca w tą stronę i szuka ;/
reklama
Dziewczyny, a u nas pasmo sukcesów- mysle ze spokojnie moge juz powiedziec ze kryzys lsktacyjny pokonany dwa miesiace meki, lez, laktatora i ciaglego przystawiania Ale udalo sie, mleczko pieknie leci. Mala potrzebuje co prawda sporo czasi zeby sie najesc, ale na to jestem gotowa ja poprawilam przystawianie, zaczelam uzywac pozycji spod pachy i krzyzowej - tak ze latwiej mi kontrolowac jej glowke, dostymulowalam piersi laktatorem, fem al tiker, karmi , zaczelam sluchac tez muzyki czesciej co zawsze na mnie mialo odstresowujacy wplyw - i mamy malutka sie najada, i spi w ciagu dnia.
a drugi sukces to odkryta (juz wczesnie wspomniana) suszarka wyglada na to ze nasza Kicia przezywa jeszcze 4ty trymestr i ma swoje ataki paniki, ktore nie sa spowodowane - jak wczesnie myslalam glodem - wlaczam suszare i mloda uspokaja sie z automatu (chyba ze faktycznie akurat jest glodna) - wlasnie sie kangurujemy PO RAZ PIERWSZY nareszcie ! aha, wlaczam suszarke, czekam az mloda odleci i przestawiam sie na szumisia
a drugi sukces to odkryta (juz wczesnie wspomniana) suszarka wyglada na to ze nasza Kicia przezywa jeszcze 4ty trymestr i ma swoje ataki paniki, ktore nie sa spowodowane - jak wczesnie myslalam glodem - wlaczam suszare i mloda uspokaja sie z automatu (chyba ze faktycznie akurat jest glodna) - wlasnie sie kangurujemy PO RAZ PIERWSZY nareszcie ! aha, wlaczam suszarke, czekam az mloda odleci i przestawiam sie na szumisia