Ja corke starsza szczepilam 5w1 i pnemokoki. I teraz nie wiem czy 6w1 czy 5w1 bo to w sumie cena ta samaJa biorę 6w1 i płatne pneumokoki. Tak doradzał pediatra i tak też wszystko bliscy w ostatnich latach szczepili.
reklama
No ja tez starsza szczepilam 5w1 i nie pamietam dlaczego.tak sie zastanawiam dlaczego szczepią wczesciakow 5w1 nie 6w1? chyba zostane przy tym 5w1 i prenevar właśnie. Juz spac nie mogłam w nocy przez to szczepienieNam dwaj pediatrzy zalecali pneumokoki platne. Ze ponoc skutecznosc jakies 60% vs 30%. I o ile mowili ze pozostale szczepienia to mozna na nfz to jednak penumokoki polecaja te platne. Zrobilismy 5w1 do tego - ale przyznam szczerze poza tym w temacie szczepien sie nie orientuje bo to mąż ogarniał.
Sylwia99
Fanka BB :)
Ja wgl nie mam w planie nawet, jak będzie większa dawać wodę z sokiem, siostra dzieci nauczyła swoje i soki jej idą jak nie wiem co. Samej wody nie chcą pić.Jak pozna smak soczkow herbaty itp to na pewno juz wody nie polubi
U mnie tylko woda była od początku. Zadne bobowe soczki ani nic. Teraz corka ma wybór co do napoi i czasem prosi o sok jabłkowy oczywiście dostaje jak ma ochotę . Ale wody pije dziennie z litr napewno. Nie zna co to cola i inne gowna. Dentystka mi zawsze mowi ze próchnice u dzieci wywoluja slodkie napoje.Ja wgl nie mam w planie nawet, jak będzie większa dawać wodę z sokiem, siostra dzieci nauczyła swoje i soki jej idą jak nie wiem co. Samej wody nie chcą pić.
Moja na pewno tez cukru szybko nie zazna.U mnie tylko woda była od początku. Zadne bobowe soczki ani nic. Teraz corka ma wybór co do napoi i czasem prosi o sok jabłkowy oczywiście dostaje jak ma ochotę . Ale wody pije dziennie z litr napewno. Nie zna co to cola i inne gowna. Dentystka mi zawsze mowi ze próchnice u dzieci wywoluja slodkie napoje.
Nie ma szczepionki 5w1 u mnie do lipca az.... Takze zostalo mi 6w1.. Masakra. Fo aptek dzwonilam nie maja, chociaz z apteki za bardxo nie chce bracMoja na pewno tez cukru szybko nie zazna.
marta18691
No to przerabaneNie ma szczepionki 5w1 u mnie do lipca az.... Takze zostalo mi 6w1.. Masakra. Fo aptek dzwonilam nie maja, chociaz z apteki za bardxo nie chce brac
U mnie nie było, ale gdyby były zalecali okłady, nawet nie wiem dokładnie jakie, bo chłopak tylko był.Czy u was dzieci tez mialy obrzęki w miejscu wkluc po szczepieniach ?
Nie wiem, dlaczego szczepią wcześniaków 5 w 1 akurat, ale jedyna różnica poza ceną i 1 wkłuciem jest taka, że jak robisz 6 w 1 to masz 1 dawkę żółtaczki więcej, dlatego ja się zdecydowałam na 5 w 1No ja tez starsza szczepilam 5w1 i nie pamietam dlaczego.tak sie zastanawiam dlaczego szczepią wczesciakow 5w1 nie 6w1? chyba zostane przy tym 5w1 i prenevar właśnie. Juz spac nie mogłam w nocy przez to szczepienie
reklama
*Katarina*
My dzisiaj też szczepienie, zdecydowaliśmy się na 5w1. A ja tak się stresuje od rana, biedactwo kochane będą kłuć... Dopiero na 15:30. Położna poleciła podać po szczepieniu profilaktycznie pedicetamol i posmarować altacetem.