reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

ADziewczęta - drugi dzien na karmi i jeszcze popijam ********** teraz (moja gin dala mi cala siate tego 😁😁😁)
Hojna pani doktor, bo to dość drogi drink 😂
Polecam też MOM SOS. Ja sobie dla urozmaicenia popijam Femal.tiker o różnych smakach i właśnie MOM SOS
A w ogole to karmi to ta doradczyni laktacyjna mi poradzila tez 😁 powoedziala zeby wypic cala butelke ciągiem i zobaczyc jaki efekt. Ja tam efektu po piersiach nie czulam, ale mleczko ewidentnie jest 😍
Ja czasami piję Lecha Free. Karmi, ze względu na śladową ilości alkoholu, przez usta by mi nie przeszło.
Do jakiej temperatury podgrzewacie odciagniete mleko z lodówki?
Tak do 40-45 stopni mniej więcej. Wcześniej to mierzyłam termometrem i dawałam w temperaturze 37, teraz daję ciut cieplejsze i sprawdzane bardziej na oko (a w zasadzie zgięcie łokcia)

reklama
Hojna pani doktor, bo to dość drogi drink 😂
Polecam też MOM SOS. Ja sobie dla urozmaicenia popijam Femal.tiker o różnych smakach i właśnie MOM SOS

Ja czasami piję Lecha Free. Karmi, ze względu na śladową ilości alkoholu, przez usta by mi nie przeszło.

Tak do 40-45 stopni mniej więcej. Wcześniej to mierzyłam termometrem i dawałam w temperaturze 37, teraz daję ciut cieplejsze i sprawdzane bardziej na oko (a w zasadzie zgięcie łokcia)
Chyba cos jest z tym karmi, ona nawet mi ppwoedziala zebym odpuscila picie syropu ze slodu jeczmiennego bo nie bedzie takiego efektu. Ale ostatecznie nie dopytalam dlaczego.

ja tez mialam opory, ale odpuscilam. Czytalam artykul mamyginekklog a propos przechodzenia substancji leczniczych w mleku mamy tzn. ze to sa naprawde nieszkodliwe ilosci, dlatego odpuscilam. Gdybym nie miala problemow to moze bym sie nie lapala tego piwa 🤔

Chyba cos jest z tym karmi, ona nawet mi ppwoedziala zebym odpuscila picie syropu ze slodu jeczmiennego bo nie bedzie takiego efektu. Ale ostatecznie nie dopytalam dlaczego.

ja tez mialam opory, ale odpuscilam. Czytalam artykul mamyginekklog a propos przechodzenia substancji leczniczych w mleku mamy tzn. ze to sa naprawde nieszkodliwe ilosci, dlatego odpuscilam. Gdybym nie miala problemow to moze bym sie nie lapala tego piwa 🤔
Wiesz ja wypijam karmi wieczorem po karmieniu, i nastepne karmienie mam tak za 5h 😁takze moglabym nawet zwykle wypic i wyparowaloby z krwi

Ojej tyle pieluch 😆rozek taki duzy😊a mala takie zdziwienie😊
Wszystko na raz. Kocyki, pieluszki, ręczniki. Nie wiedziałam, że łóżeczko to najlepszy wieszak :D A kocyk w jeżyki zamówiłam na aliexpress. Bardzo dobrze się sprawdza, także polecam. To w sumie taka dużaaa bambusowa pielucha, ale jak się złoży ja parę razy robi za kocyk, bardzo przewiewny, akurat na lato będzie :)

Wszystko na raz. Kocyki, pieluszki, ręczniki. Nie wiedziałam, że łóżeczko to najlepszy wieszak :D A kocyk w jeżyki zamówiłam na aliexpress. Bardzo dobrze się sprawdza, także polecam. To w sumie taka dużaaa bambusowa pielucha, ale jak się złoży ja parę razy robi za kocyk, bardzo przewiewny, akurat na lato będzie :)
Ja tez mam takie 2duze pieluchy 😆

Wyślesz link do kocyka? :)

Wyślesz link do kocyka? :)
Ja też poproszę o link! 🤗

Co do alkoholu w karmi to ma praktycznie taka sama jego ilość jak jabłko w żołądku albo kefir. Tylko one mają alkohole naturalne. W wielu produktach są alkohole i nawet o tym nie wiemy spożywając je 🤪

Dziewczęta - drugi dzien na karmi i jeszcze popijam ********** teraz (moja gin dala mi cala siate tego 😁😁😁) i po karmieniu malej odciagnelam teraz 70ml w 15min. A czuje ze moglabym wiecej 😁 do tej pory bylo z 20ml.

my jestesmy ciagle w kontakcie z doradca laktacyjnym. U nas chyba problem w zlym dostawianiu corki do piersi. Ponoc to jest oczywiste ale mi np. nikt nie pokazal jak dostawic dziecko do piersi prawidlowo (ze nie piers do dzieck, ale dziecko do piersi).

tak wiec moja wojna trwa !!! 😬😬😬💪💪💪
Ja moją przegrałam, ale mam nadzieję, że Ty zwyciężysz!!!

reklama
Do góry