reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Moja np lubi mieć na jednej stronie glowke tylko... I jej odwracam i chwile wytrzyma i zmienia
A to mi pediatra mówił że to normalne i niemowlaki mają taką preferowana stronę. Martwić się można jeśli byłaby bardzo wygięta w jedną stronę albo w ogóle nie mogła przekręcić główki w drugą. Moj też woli główkę przekręcać w prawo, ale widzę że coraz częściej idzie w drugą stronę 🤭

Dziewczyny jak wyglądają u Was drzemki dzieci za dnia? Nasza ładnie przesypia noce, ale za dnia od 8.30 właśnie zakończyła drugą półgodzinną drzemkę i oczy jak 5zł - masakra. Dni są masakryczne .... 😢😩
Nasz w nocy śpi różnie, a w dzień to raczej zawsze mało 🙄 dzisiaj mi zasnął jak był czas na jedzonko przed szczepionką i musiałam rozbudzić, żeby potem nie jadł krótko przed 🙁

Moja w nocy śpi pięknie!!! budzi mnie tylko raz lub dwa w nocy..., a w dzień jest różnie, np. wczoraj spała ze 2h tylko, a dziś je i spi tylko🤷‍♀️🤷‍♀️ i częściej jest tak.

Moja np lubi mieć na jednej stronie glowke tylko... I jej odwracam i chwile wytrzyma i zmienia
U nas to samo ciągle przekręca na lewą stronę i tak mu wygodnie. Martwię się właśnie żeby to nie było wzmożone napięcie mięśniowe bo często się też odgina. Jutro mamy wizytę u pediatry to zobaczymy co powie.

U nas to samo ciągle przekręca na lewą stronę i tak mu wygodnie. Martwię się właśnie żeby to nie było wzmożone napięcie mięśniowe bo często się też odgina. Jutro mamy wizytę u pediatry to zobaczymy co powie.
Mu dzis byliśmy na wizycie w poradni neonatologixznej i tez pytałam o tą glowke bo mala przekreca tylko w prawa stronę. W druga bardzo mało i doktor kazala podkładać pieluszkę lub kocyk co jakiś czas żeby nie miala możliwości ciagle kręcić tylko w jedną. I wtedy się zmusi odkręcać w druga. Bo mowi ze inaczej moze byc potem problem z tym.

Mu dzis byliśmy na wizycie w poradni neonatologixznej i tez pytałam o tą glowke bo mala przekreca tylko w prawa stronę. W druga bardzo mało i doktor kazala podkładać pieluszkę lub kocyk co jakiś czas żeby nie miala możliwości ciagle kręcić tylko w jedną. I wtedy się zmusi odkręcać w druga. Bo mowi ze inaczej moze byc potem problem z tym.
A jak mala? Wszystko okej?

reklama
Zastanawiam sie co moze byc przyczyna takich krotkich drzemek za dnia... moja ewidentie po poludniu jest zmeczona: jest marudna, szarpie sie z piersia, chce byc co chwile przystawiana.. ale nie zasnie. W nocy pada jak zabita.

Do góry