reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Tak, ale ja się pytam czy myślisz, że to sprzątanie tak przyśpieszy ten poród?

Ja umyłam okna w domu, lodówkę, kuchnię, łazienkę toaletę, kurze, spacery, schody uskuteczniłam, sex, noszenie zakupów itp, itd i nadal w dwupaku jestem. A ostatni pomiar szyjki miałam w listopadzie i wtedy miała już tylko 14mm..., czyli zakładam, że już jej nie mam, już nic nie trzyma mojej ciąży, a jednak ....
Stąd pytanie, myślisz, że to sprzątanie tak magicznie pomaga???😄🤔🧐

Jutro kolejny sposób wypróbuję... wsiadam do auta, zapomniałam, że to było mi wcześniej zabronione, bo przejzd miał wywoływać skurcze...jadę jutro na zakupy🤩
Moja babcia zawsze powtarzała że sprzątanie przyspiesza poród;) najskuteczniejsze jest mycie i polerowanie podłogi na kolanach 😊😊
Ale widzę, że Twoje maleństwo nie pcha się na świat;)

reklama
Masz jeszcze tydzień do terminu także jeszcze się pewnie coś rozwinie...
Nigdy nie wiadomo, u Ciebie już od dawna się coś działo, a jakoś się nie rozwinęło :( Ale wciąż mam nadzieję, że skoro los chciał, żebym zaszła w ciążę (nie planowaliśmy tego, w sumie ja to w ogóle nie chciałam mieć dzieci i ogólnie do dziś zachodzę w głowę jak to się stało, skoro dni płodne+zapas przed i po omijaliśmy szerokim łukiem😯), to chyba z porodem też nie powinno być problemu 🤔

Mam to samo, masakryczne męczy szczególnie w nocy... Już biorę tabletki bo wytrzymać nie idzie 🙄
Ja mam tylko Rennie (chyba nic innego nie można w ciąży brać na zgagę?) i jak biorę to tylko na noc i to jak już naprawdę jest mega źle, bo to za wiele nie pomaga, a tak chociaż na chwilę pomoże i jest szansa, że zasnę :D W ciągu dnia bez sensu, bo co przejdzie, to zaraz znów wraca :( Boję się, że jak przyjdzie rodzić, to zgaga też ze mną będzie, a wtedy na pewno nie dam rady 😭

Moja babcia zawsze powtarzała że sprzątanie przyspiesza poród;) najskuteczniejsze jest mycie i polerowanie podłogi na kolanach 😊😊
Ale widzę, że Twoje maleństwo nie pcha się na świat;)
Kurczę aż żal chwytać za szmatę, mając mopa, ale skoro babcia tak mówi, to musi coś w tym być 🤔 chyba w końcu ogarnę ten błotny syf co się zrobił w korytarzu 😂

Nigdy nie wiadomo, u Ciebie już od dawna się coś działo, a jakoś się nie rozwinęło :( Ale wciąż mam nadzieję, że skoro los chciał, żebym zaszła w ciążę (nie planowaliśmy tego, w sumie ja to w ogóle nie chciałam mieć dzieci i ogólnie do dziś zachodzę w głowę jak to się stało, skoro dni płodne+zapas przed i po omijaliśmy szerokim łukiem😯), to chyba z porodem też nie powinno być problemu 🤔
U mnie sama doktor była zdziwiona że skurcze miałam dużo wcześniej a teraz się tak to wszystko dłuży. i rozwarcie we wtorek na 2cm, dziś czwartek i dalej cisza ;p także się trochę boję jak ten poród będzie wyglądał...
Czemu nie chciałaś mieć dzieci ? Myślę że skoro bardzo się pilnowaliście a mimo wszystko los dał Wam dzidzię to macie tylko powód do szczęścia <3 nic tylko czekać na tego małego okruszka. A reszta się ułoży.

reklama
Do góry