Ja dziś miałam kontrolną wizytę (do której teoretycznie miało już przecież nie dojść
). Pani doktor przeszczęśliwa, że ciągle mnie widzi w dwupaku!! Zrobiła mi Echo dzidziusia, i tak przepływy, serce, wody, witalność, wszystko super. Moja kluseczka już waży 3400gr, więc już się boję, ile będzie ważyć, jeśli urodzi się w terminie lub z tydzień po....!!! gbs negatywny!!! No i najważniejsze, partner może być ze mną przy porodzie (tylko musi mu wyjść negatywny test na Covid!), a potem przychodzić popołudniami w godz. 14.00-20.00, więc cudnie, na razie nie ma ograniczeń, no chyba, że Macron wprowadzi zamknięcie/lockdown...
Jeśli do 25lutego jeszcze nie urodzę, to 25 mam przyjść na KTG i ogólne badania i będą decydować, co ze mną zrobią. Czytałam, że wykupujecie czasem pokoje 1-osobowe. U mnie w szpitalu jest tak, jeśli chcę 1-osobowy pokój, to proszę o to w dniu porodu, jeśli jest wolny, to go dostaję (płaci się za to wtedy dodatkowo, chyba, że ma się prywatne dodatkowe ubezpieczenie, to ono to pokrywa), jeśli są wszystkie zajęte, to dostaje się 2-osobowy pokój i nie ma dyskusji. Liczę na 1
I moja dzidzia też ma często czkawkę...