reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Ja też jeszcze nie kupuję. Zrobię sobie listę i rzeczy najpilniejsze (do szpitala, itp) kupię pewnie w listopadzie, a resztę online na wyprzedażach. Pewnie też coś dostaniemy. Na razie nie mam weny na zakupy, ale chyba głównie dlatego, że nie mam za bardzo miejsca i te rzeczy leżałyby gdzieś w szafie. Musimy kupić komodę.

reklama
Dziewczyny, właśnie tak to jest z Wami. Ja mam jeszcze jakieś oporu przed zakupami dla malucha, a mój A już tyle rzeczy kupił, ze szok. Ja mam właśnie z tylu głowy, ze przecież jeszcze wszystko się może zdarzyć...
Też niemal codziennie mam jakieś głupie myśli, ale staram się siebie przekonywać, że jednak to ryzyko jest coraz mniejsze. Byle do 600 g szczęścia - to moja "magiczna granica". :)

Karolina nie wiem gdzie wystawiasz te wózki, ale np. na olx tak już jest że ludzie chcą za darmo. :D Po przeprowadzce sprzedawałam sporo rzeczy, elektroniki, itp. i to za grosze, dosłownie symboliczne kwoty, a i tak co chwilę ktoś się odzywał, że chce za darmo i ja mam mu to dać, bo on jest w trudnej sytuacji (np. modem rzecz pierwszej potrzeby :) ). A i tak sporo rzeczy oddałam naprawdę potrzebującym osobom za free. :)
Właśnie na olx :D haha to widzę nie tylko w moim regionie ludzie tacy roszczeniowi. Na początku to się z takimi w pyskówki wdawałam, ale teraz to już olewam [emoji16]
I wkurza mnie jeszcze gdy ludzie kupują rzecz używaną, a spodziewają się, że będzie ona zupełnie jak nówka bez żadnych śladów użytkowania [emoji41] gdzie yu logika?

Właśnie na olx :D haha to widzę nie tylko w moim regionie ludzie tacy roszczeniowi. Na początku to się z takimi w pyskówki wdawałam, ale teraz to już olewam [emoji16]
I wkurza mnie jeszcze gdy ludzie kupują rzecz używaną, a spodziewają się, że będzie ona zupełnie jak nówka bez żadnych śladów użytkowania [emoji41] gdzie yu logika?
Hehe no widać pewnie taka jest cała Polska. Za darmo też nie wystawiaj, bo wtedy umawiają się i nie przyjeżdżają. Ile ja czasu tak straciłam i ile ściem przeczytałam. Teraz też olewam. :D

Niestety chyba niektórzy są już rozpieszczeni przez różne darmoszki i takie są efekty.

Nom... jak pomyslę że zostało +/- 5 miesięcy. Leci szybko.

A jak wasze brzuszki? Mój jeszcze do ukrycia, patrzyłam na fotki innych dziewczyn i chyba mam mniejszy, tzn mniej wystaje.
No właśnie mój brzuch byl przyczyną zmartwień. Jak dla mnie za duży, aż zaczęłam czytać na temat wielowodzia. W 16+ tygodniu tak urósł, teraz przystopował i jest lepiej, ale ukryć się nie da. I dobrze. :) A brzuchy jak ciąże - każdy inny. Twój też za chwilkę urośnie.

No właśnie mój brzuch byl przyczyną zmartwień. Jak dla mnie za duży, aż zaczęłam czytać na temat wielowodzia. W 16+ tygodniu tak urósł, teraz przystopował i jest lepiej, ale ukryć się nie da. I dobrze. :) A brzuchy jak ciąże - każdy inny. Twój też za chwilkę urośnie.
Hej. Mój też 16 tydzień i też spory brzuch mam. Nie ukryje ciąży .
Paulina ja też mam CORCIE 10 lat różnicy będzie i też na 14 luty termin...
Zakupy zacznę robić po polowkowym czyli po 4 października a będzie to 21 Tc. Miłej niedzieli dziewczyny

Ja połowkowe będę miała 20+4, o ile dobrze liczę. Chciałam nawet przesunąć wcześniej, ale już chyba odpuszczę, bo później podobno lepiej widać.

Brzuch czasem wydaje mi się większy, ale rano na ogół jest dosyć mały (a tłuszcz też mam). Może to dlatego, że mam szerokie biodra i do tej pory widać u mnie talię.

Dzidziol się wierci, więc chyba ma miejsce. :)

reklama
@ForgetMeeNot ja też mam mega opory. Zawsze robię sobie listę kilku rzeczy do zamówienia po każdej kolejnej wizycie u gina. Dzidziusiowi jeszcze nic nie kupiłam. Zamówiłam tylko te darmowe paczki z Bebiko, HiPP itp. z termoforkiem, przytulanką itd. bardzo chciałam kupić body,które były w Lidlu dwupak za 9,99 zł 100% bawełna, takie piękne, ale miałam jakieś opory... Czasem myślę,że za bardzo wierzę w to całe zapeszanie i to mnie tak bardzo ogranicza

Do góry