anaa26
Zaciekawiona BB
Ja po wczorajszych prenatalnych Troszkę się zestresowałam i o nic nie zapytałam-prócz płci, której Pani doktor nie określiła. Faktycznie kiepsko widać "dół". A Wy coś dostrzegacie? Najważniejsze jednak, że maluch jest zdrowy i wszystko ok Oceniana czaszka, mózg, nosek, crl, nt, kręgosłup, serduszko, tętnice, pępowina, żołądek, wątroba, pęcherz, rączki, nóżki, paluszki... wszystko prawidłowe. Różnica z OM a USG to jeden dzień do przodu wg USG - wahamy się ciaglę z terminem od 14.02 do 16.02 Mega ruchliwy ten nasz człowieczek, ciągle drapał się po główce, kręcił i trzeba było go szukać Mąż jak najbardziej obecny przy badaniu Robiłam jeszcze krew, ale na ten wynik będę jeszcze czekać do 14. dni roboczych. Wg OM - 12+6, USG - 13+0, CRL 6.62 cm, NT 1.60 mm. Pomiary liczone dwukrotnie. Serduszko 157/163 - mierzone kilkukrotnie w jamie i tętnicach. Wstawiam zdjęcia i wyniki. Wszystko było ok, ale może któraś z Was potrafi je jeszcze ocenić i odczytać i służy dobrą radą? Szkoda tylko, że ani na chwilkę nie włączone 3D.