@Darsi, mam nadzieje, ze to to i już nie mogę się doczekać kiedy poczuje ruchy [emoji846] Tak jak pisałam to o porodach nie czytam i mam nadzieje, ze się nie złamie [emoji846]. Mam natomiast zamiar chodzić do szkoły rodzenia. Chodziłyscie? Polecacie? Jak tak to id kiedy zacząć?
@EmiliaS, właśnie najbardziej obawiam się tego, ze nieświadomie i niechcący zrobie krzywdę maleństwu. Przecież to takie delikatne.
A co do rodzaju porodu to każda z nas powinna decydować indywidualnie ze swoim lekarzem prowadzącym, aczkolwiek są tez sytuacje, ze planuje się SN i w ostatniej chwili wypada cc.
@karolina921, z tym karmieniem piersią to różnie bywa. Teraz moja koleżanka, która urodziła w maju mimo ogromnych chęci tez nie karmi. Zero pokarmu. Czasem nie mamy na to wpływu.
@Megi86, super, ze z maluchem wszystko ok. Bardzo się cieszę. W którym jesteś tygodniu teraz, bo już się pogubiłam. 14 chyba z plusem już. Musisz teraz dużo pic, chociaż czasem wiem, ze to trudne. [emoji846] udanego pobytu na łódce [emoji846][emoji4], korzystaj, ma być teraz gorrrrraaaaaco, ale uważajcie tez na burze. Jutro mogą się zacząć.
@Ewela821 niestety nie pomogę bo nie rodziłam wcześniej, ale zdałabym się chyba na opinie lekarza, jeśli mu ufasz.
@carmelek9, nie wiem jak powinien wyglądać standard ale napisze Ci jak jest u mnie. Przed każda wizyta muszę zrobić badanie moczu, morfologię, tsh i FT4 plus jakieś dodatkowe, jeśli lekarz zleci. Do tej pory na każdej wizycie miałam usg, badanie ginekologiczne na fotelu zostało pominięte tylko na jednej wizycie poki co. Do tego wywiad jak się czuje, mierzenie ciśnienia i ważenie. Nie zdarzyło mi się zeby w kartę ciąży lekarz wpisał mi coś z głowy. Do tego duuuuuzo mi tłumaczy mój gin i zadaje dość dużo pytań o samopoczucie i różne szczegóły .