reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
@karolina921 ale cudownie!!! Synek w babińcu :D mąż pewnie przeszczęśliwy, a Ty będziesz musiała się nauczyć obsługiwać chłopczyka :D cudnie [emoji173]gratulacje, kamień z serca.

@Fanka Kadry ja się nad tą opcją zastanawiam. 13.08. Mam prenatalne i póki co obstaje przy tym,że jeśli coś pójdzie nie tak na USG, albo będzie chociaż wątpliwe, to wtedy zrobię pappa. Zgadzam się całkowicie z tym co @Megi86 pisała, ale nie wiem czy ja chcę wiedzieć, po prostu. Mam jeszcze dwa tygodnie,może mi się odmienić,ale póki co myślę właśnie tak jak powyżej napisałam.

Ahhh te hormony, ja wczoraj pierwszy raz spędziłam dzień płacząc i śmiejąc się na przemian...
Dziewczyny, myślę że żadna z nas nie pozbędzie się "głupich" myśli na początku. Tam bardzo się staramy i chcemy żeby wszystko było ok, a tu wciąż nowe objawy.
U mnie zaczęły się bóle macicy, wiem, że pewnie ona się rozciąga, formuje, ale zawsze moment strachu jest.
Nie mogę się doczekać usg, a to jeszcze 2 tyg ...
Dokładnie tak jest :) Obawy wynikają z tego, że zależy nam na naszych maleństwach. Ja wczoraj złapałam lekki stres bo nie czułam się w ogóle ciążowo ostatnio....

A czy jest tu jakaś dziewczyna, która robi tylko to USG prenatalne bez żadnych innych testów? Bo ja się zastanawiam nad tą opcją, wiem,ze to tylko 75% ale lekarka nic nie mówiła o pozostałych testach tylko żeby się umówić na prenatalne, nie wiem....
A zapytam Was jeszcze... skoro wg USG wychodzi mi 9t6d a wg terminu okresu 10t5d to którym ja mam się posługiwać? Tak dla siebie czy dla bliskich,bo sama nie wiem :)
Witam. Ja nie robię żadnych dodatkowych badań. A tygodnie liczę od OM bo dzieci rosną różnie i za miesiąc może się okazać ,że urosło mniej lub więcej i znowu data się zmieni. Więc trzymam się tego co najpewniejsze;)

Bardzo dziękuję :) rzeczywiście znalazłam taką, za którą ( mam nadzieję) nie będzie mi wstyd za 10 lat patrząc na zdjęcia ;)
Nie chcę tu zdradzac wszystkiego ale przyznam się,że suknie ślubne są ze mną na ,,co dzień,, i z doświadczenia Ci powiem,że na pewno za 10 lat ani za 20 się jej nie będziesz wstydziła bo jest przepiękna i idealnie dobrana do Twojej figury. :):)

Bardzo dziękuję :) ale zdjęcie jest z przed kilku tygodni a jak będzie dzisiaj to się okaże. Już ostatnio mi ledwo cycki weszły i ramiączka się wżynały. A tak narzekałam przy zakupie, że mam za małe :D
Skoro suknia byla szyta i krawcowa lub producent wiedzieli o ciąży to musielj zostawić zapas na szwach aby można ją było dopasować. Bedzie dobrze;)

A czy jest tu jakaś dziewczyna, która robi tylko to USG prenatalne bez żadnych innych testów? Bo ja się zastanawiam nad tą opcją, wiem,ze to tylko 75% ale lekarka nic nie mówiła o pozostałych testach tylko żeby się umówić na prenatalne, nie wiem....
A zapytam Was jeszcze... skoro wg USG wychodzi mi 9t6d a wg terminu okresu 10t5d to którym ja mam się posługiwać? Tak dla siebie czy dla bliskich,bo sama nie wiem :)
Wg terminu z USG bo tu chodzi o wielkosc plodu :)

Właśnie oddzwonil lekarz i prenatalne mam 9 sierpnia już :) myślałam,ze później mi ustali termin a tu już tak szybciutko...uff ale fajnie będzie zobaczyć dzidzie tak dokładnie !

reklama
@milusia83 - no byłam byłam, zmieniłam na prywatnego lekarza . Trzymam kciuki za dzisiaj sza Twoja wizytę, na pewno będzie dobrze. Ciekawe czy Ci się sprawdzi sen że urodzisz chlopczyka

@sumergosum - lekarka Dubiel, a mogę wiedzieć z której części jesteś? Ja Nowy Dwór

@Baffi26 - piękny wierszyk

@raz_dwa_trzy - fajnie że tak dobrze przyjęli w pracy, tylko pozazdrościć. U mnie to bardziej obraza że jestem na l4 i że w ogóle w ciazy jestem. Co do wątku prywatnego z listą mam jestem za

Wczoraj Dziewczyny wpadłam na fajna stronę i jest fajna tabela z centylami (ale od 11tc) Link do: 12 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka

Edit: co byście powiedziały o wątku z wizytą i u lekarza i żebyśmy tam pisały, ale tak krótkie info np. w którym tyg wizyta, jaki duży dzidziuś i tv jak serduszko bije? Bo główne relacje zdajemy tutaj a tam na zasadzie mogłoby być porównania, bo mnie np ciekawi jakie są dzidziusie w poszczególnych miesiącach
Fajny, tylko zamknięty

Do góry