Ewela821
Fanka BB :)
SuperJa już tez po usg genetycznym, wszystko w porządku i w normie, wyszłam z gabinetu jak na skrzydłach!
I na 80% chłopak
A termin się zmienił na 1 lutego
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
SuperJa już tez po usg genetycznym, wszystko w porządku i w normie, wyszłam z gabinetu jak na skrzydłach!
I na 80% chłopak
To dobrze. :-) Jeśli taka zmiana czuje palec, jest miękka itp. to w 99% nic groźnego. :-)Kurcze teraz tak to dotykałam ,że zaczęło trochę boleć ale to raczej od ucisku. Jak chce przesunąć to raczej jest luźna ale przez to ,że jest miękka to trudno tak dokładnie wyczuć.Palec czuje. A dlaczego?
Super!!! Gratulacje! :-)Ja już tez po usg genetycznym, wszystko w porządku i w normie, wyszłam z gabinetu jak na skrzydłach!
I na 80% chłopak
Mi chodzi o usg prenatalne. Normalne usg lekarz robi mi na każdej wizycie i następna mam za 4 tygodnie.No właśnie Darsi o to mi chodziło. Bo @ilona2701 pisze, że nie pójdzie teraz w ogóle na usg tylko dopiero na połówkowe.
Byłam niby 12t, a jak wyszło to 12t4d, narządów jako takich jeszcze na takim etapie nie widać, lekarz powiedział, ze na podstawie jakiejs tam kości, ze to tak 80% pewności (pojazywal jak odstaje to było zwykle usg, nie 3d.@carmelek9 - świetne wieści gratuluję chłopaka a w którym dokładnie dniu byłaś? I robił Ci 3d czy na 2d można wypayrzec? Bo ja się zastanawiam czy jak pójdę w 12t6d to czy już poznam plec
O właśnie, o ten pręcik mi chodziło, ze stałDziewczyny, z tym rozpoznawaniem płci na tym etapie w usg, to pamiętajcie, że to nie jest pewniak. Mój synek w 15 tc miał byc dziewczynką, a w 19 już był ewidentnie chłopcem! ;-)
Rozmawiałam na ostatniej wizycie z moim lekarzem o tym i to zależy od tego (hmmm... powiem łopatologicznie) ogonka/pręcika płciowego. Jeśli jest ewidentnie podniesiony lub ewidentnie leży na płasko, to z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić że stoi chłopak a leży dziewczynka. ;-) Ale zazwyczaj to nie jest takie oczywiste, bo ten ogonek lubi się ustawiać w położeniu pośrednim, niejednoznacznym i wtedy to trochę jak wróżenie z fusów. Za to na połówkowych to, jeśli nie będzie wstydzioch mały to już powinno być na 100% wiadomo. Albo i wcześniej na podglądzie, jeśli się dobrze ułoży.
No właśnie usg prenatalne, zwane usg nt robione między 11 a 13 tygodniem jest obowiązkowe. Tak samo jak usg połówkowe (18-22 tc) i końcowe po 30 tc.Mi chodzi o usg prenatalne. Normalne usg lekarz robi mi na każdej wizycie i następna mam za 4 tygodnie.
Dziękuję jesteś kochana Ale i tak jeszcze skonsultuje to z lekarzem dla spokoju.PozdrawiamTo dobrze. :-) Jeśli taka zmiana czuje palec, jest miękka itp. to w 99% nic groźnego. :-)
No to faktycznie z dużym prawdopodobieństwem chłopak!!! Super!!! Chłopaki są świetne!!! Mówi CI to mam synka! ;-)O właśnie, o ten pręcik mi chodziło, ze stał