reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Ja już po wizycie. Bylismy razem. Mój A. pierwszy raz [emoji846] słyszeliśmy serduszko, mały do nas machał rączkami i to dość długo i gin włączył nam na chwile serduszko na głos [emoji846] niesamowite to wszystko było [emoji846] maleństwo ma 23,15 mm, serduszko bije 167/ minutę. Na chwile obecna wszystko jest ok. Jutro nam tylko zrobić dodatkowo awidność na toxoplazme i różyczkę a pozostałe badania ok. 31 mam prenatalne usg. Mój gon ma ten certyfikat o którym pisała Meggi a po 24 mam zrobić hcg+PAPPA, koszt to 350 zł. Jak przeżyje prenatalne i wynik będzie ok to odetchne z ulga.
A to nasze maleństwo
Zobacz załącznik 875916
Śliczności [emoji5] bardzo się cieszę, że wszystko u was dobrze [emoji8]
Wczoraj mój okruszek był jeszcze taką mini żabką [emoji2] w piątek jak pójdę to może jakieś zdjęcie dostanę bo z tej ciąży jeszcze żadnego nie mam, a wy się takimi slicznymi chwalicie[emoji1]

reklama
Śliczności [emoji5] bardzo się cieszę, że wszystko u was dobrze [emoji8]
Wczoraj mój okruszek był jeszcze taką mini żabką [emoji2] w piątek jak pójdę to może jakieś zdjęcie dostanę bo z tej ciąży jeszcze żadnego nie mam, a wy się takimi slicznymi chwalicie[emoji1]
Najważniejsze, że serduszko bije :) a na tym etapie to nasze maluchy rosną w meeeeeega tempie :) więc pewnie w piątek zobaczysz już innego, większego dzidziola ;)

Chyba tak :) jak coś mówię to nawet tak spontanicznie wychodzi mi on :) mam jakieś takie przeczucie, że to chłopczyk. Zdziwię się jak będzie dziewczynka, chociaż mój wolałby panienkę :)
Ja w pierwszej ciąży byłam pewna, że będzie chłopiec i marzyłam o chłopcu, wszyscy mi chłopca przepowiadali, w obu rodzinach same chłopaki, chiński kalendarz płci i wszystkie ciążowe wróżby wskazywały na chłopca, a tu dziewczynka:) Teraz jak na nią patrzę, to myślę sobie, że dobrze, że to nie my decydujemy, tylko ktoś mądrzejszy:) Teraz z chińskiego kalendarza płci i ułożenia na usg wychodzi mi dziewczynka i po cichu mam nadzieję na drugą dziewuszkę, marzy mi się bycie mamą córek, ale będzie jak ma być, oby z ciążą i dzieciątkiem wszystko było dobrze:)

to poproś o wydruk z usg :) mi mój gin daje po każdej wizycie
Poproszę [emoji2] ja nawet jak prywatnie chodziłam to z Zosią dostałam raz zdjęcie jak była taką mini fasolką i z dziewczynkami tak samo. A tak to zawsze lekarz mówił, że na kolejnej wizycie jak będzie więcej widać. To potem jak było więcej widać to dostałam zdjęcie kości udowej dziecka bo się młode już w kadr nie mieściło [emoji6]
Za to mam pamiątkę z USG 3d. Fotkę twarzy Zosieńki chyba w 30-32tc. Fajna pamiątka [emoji7]

Za to zawsze dostaje takie komputerowe opisy USG. Ze skalami jak rośnie dziecko itd. Ile waż, ile mierzy poszczególna część jego ciałka.

@ForgetMeeNot Kochana Jackie cudowne wiadomości [emoji7][emoji7] i jak już super widać dzidziola!! Nie widzę na tel suwaczkow, który to tydzień?? I super tez ze mąż mógł z Tobą być, dla nich to tez wielkie przeżycie [emoji173]️

Ja z Szymkiem miałam przeczucie, ze chłopak i zreszta bardzo chciałam żeby pierwszy był syn. Teraz tez chce drugiego chłopaka [emoji23] miedzy mną a Szymkiem jest cudowna więź, był wiecznie noszonym dzieckiem, na drzemki chodziliśmy zawsze razem, długo karmiłam piersią i długo z nami spał. On zreszta jest mega przytulak i pozwala mi sie całować 100 razy dziennie ;) do tej pory zasypia najchętniej przy mnie ;) mąż myśli ze będzie kolejny chłopak, ale ja tym razem nie mam przeczucia...

reklama
Ja bym chciała chyba kolejną dziewczynkę. Mam już trzy i jakoś tak mi fajnie z córkami [emoji16] chociaż mąż ostatnio mi powiedział, że robił syna i jest pewny, że mu się udało [emoji38][emoji23]

Do góry