reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Ja już po wizycie. Bylismy razem. Mój A. pierwszy raz [emoji846] słyszeliśmy serduszko, mały do nas machał rączkami i to dość długo i gin włączył nam na chwile serduszko na głos [emoji846] niesamowite to wszystko było [emoji846] maleństwo ma 23,15 mm, serduszko bije 167/ minutę. Na chwile obecna wszystko jest ok. Jutro nam tylko zrobić dodatkowo awidność na toxoplazme i różyczkę a pozostałe badania ok. 31 mam prenatalne usg. Mój gon ma ten certyfikat o którym pisała Meggi a po 24 mam zrobić hcg+PAPPA, koszt to 350 zł. Jak przeżyje prenatalne i wynik będzie ok to odetchne z ulga.
A to nasze maleństwo
Zobacz załącznik 875916
Śliczności [emoji5] bardzo się cieszę, że wszystko u was dobrze [emoji8]
Wczoraj mój okruszek był jeszcze taką mini żabką [emoji2] w piątek jak pójdę to może jakieś zdjęcie dostanę bo z tej ciąży jeszcze żadnego nie mam, a wy się takimi slicznymi chwalicie[emoji1]

reklama
Śliczności [emoji5] bardzo się cieszę, że wszystko u was dobrze [emoji8]
Wczoraj mój okruszek był jeszcze taką mini żabką [emoji2] w piątek jak pójdę to może jakieś zdjęcie dostanę bo z tej ciąży jeszcze żadnego nie mam, a wy się takimi slicznymi chwalicie[emoji1]
Najważniejsze, że serduszko bije :) a na tym etapie to nasze maluchy rosną w meeeeeega tempie :) więc pewnie w piątek zobaczysz już innego, większego dzidziola ;)

Chyba tak :) jak coś mówię to nawet tak spontanicznie wychodzi mi on :) mam jakieś takie przeczucie, że to chłopczyk. Zdziwię się jak będzie dziewczynka, chociaż mój wolałby panienkę :)
Ja w pierwszej ciąży byłam pewna, że będzie chłopiec i marzyłam o chłopcu, wszyscy mi chłopca przepowiadali, w obu rodzinach same chłopaki, chiński kalendarz płci i wszystkie ciążowe wróżby wskazywały na chłopca, a tu dziewczynka:) Teraz jak na nią patrzę, to myślę sobie, że dobrze, że to nie my decydujemy, tylko ktoś mądrzejszy:) Teraz z chińskiego kalendarza płci i ułożenia na usg wychodzi mi dziewczynka i po cichu mam nadzieję na drugą dziewuszkę, marzy mi się bycie mamą córek, ale będzie jak ma być, oby z ciążą i dzieciątkiem wszystko było dobrze:)

to poproś o wydruk z usg :) mi mój gin daje po każdej wizycie
Poproszę [emoji2] ja nawet jak prywatnie chodziłam to z Zosią dostałam raz zdjęcie jak była taką mini fasolką i z dziewczynkami tak samo. A tak to zawsze lekarz mówił, że na kolejnej wizycie jak będzie więcej widać. To potem jak było więcej widać to dostałam zdjęcie kości udowej dziecka bo się młode już w kadr nie mieściło [emoji6]
Za to mam pamiątkę z USG 3d. Fotkę twarzy Zosieńki chyba w 30-32tc. Fajna pamiątka [emoji7]

Za to zawsze dostaje takie komputerowe opisy USG. Ze skalami jak rośnie dziecko itd. Ile waż, ile mierzy poszczególna część jego ciałka.

@ForgetMeeNot Kochana Jackie cudowne wiadomości [emoji7][emoji7] i jak już super widać dzidziola!! Nie widzę na tel suwaczkow, który to tydzień?? I super tez ze mąż mógł z Tobą być, dla nich to tez wielkie przeżycie [emoji173]️

Ja z Szymkiem miałam przeczucie, ze chłopak i zreszta bardzo chciałam żeby pierwszy był syn. Teraz tez chce drugiego chłopaka [emoji23] miedzy mną a Szymkiem jest cudowna więź, był wiecznie noszonym dzieckiem, na drzemki chodziliśmy zawsze razem, długo karmiłam piersią i długo z nami spał. On zreszta jest mega przytulak i pozwala mi sie całować 100 razy dziennie ;) do tej pory zasypia najchętniej przy mnie ;) mąż myśli ze będzie kolejny chłopak, ale ja tym razem nie mam przeczucia...

reklama
Ja bym chciała chyba kolejną dziewczynkę. Mam już trzy i jakoś tak mi fajnie z córkami [emoji16] chociaż mąż ostatnio mi powiedział, że robił syna i jest pewny, że mu się udało [emoji38][emoji23]

Do góry