reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@Caitlyn a nie chcesz niespodzianki? O testach paskowych nie slyszalam, ale plec juz od 16tyg widac :) trzymam kciuki, zeby dzidzi wspolpracowalo I zeby dalo sie u Was sprawdzic juz niedlugo :)

@IrenaX nic nie myslec, bo nic nie wymyslimy, wiem ze to bardzo trudne, ale moze poczytaj cos? Nie zwiazanego z ciaza :) polecam Biegnącą z wilkami :)
Albo poogladaj film :)
Bedzie dobrze :)

@ForgetMeeNot sny tez mialam takie :( to dlatego, ze sie stresujemy I wychodzi w nocy :( tarczyca sie nie przejmuj, jestes monitorowana, a tez z dwojga zlego to "lepiej", ze TSH za niskie niz jakby za wysokie mialo byc, serducho juz widzialas?

@carmelek9 przepraszam, nie pomoge :( co mowi lekarz na ten niski progesteron?
Nie myślałam o tym, ale raczej nie będę chciała niespodzianki, wolę mieć jasną sytuację i wiedzieć czy się nastawić na nową wyprawkę czy wystarczy po synu wyprać ciuszki i tylko kilka sztuk dokupić. No i milej się później do brzucha już po imieniu zwracać jak się już wie kto go zamieszkuje :) Ciekawość jest silniejsza jednak

reklama
A wiesz, ze jak widzialas w 8tyg serducho bijace to szanse na niepowodzenie spadaja do 2% takze prosze sie tu nie zamartwiac :)

Mi sie za to po scanie w 6tyg (widzielismy serduszko) śnilo, ze bylismy na scanie I serduszko bilo bardzo wolno...A wczesniej sie naczytalam I wiadomo o czym to swiadczy...takze tez spanikowana eh

No ten wujek Google to robi swoje :(
Zobaczcie dziewczyny jak malo bysmy stresow mialy gdybysmy internetu nie mialy...

Oooo to na pewno. Lepiej nie czytać ale wiemy jak jest [emoji846][emoji846]

Dziękuje, pocieszałaś mnie. Jak widziałam serduszko to był 6t1d i od tego czasu minęły dwa tygodnie [emoji846] kolejna wizyta za tydzień 10.07. Mam nadzieje, ze dalej mocno bije.
Kiedy masz teraz wizytę?

Nie ma sie co stresowac kochana :) bukuj loty tak czy siak :) odpoczniesz sobie a I czas szybciej zleci :) a nie masz zupelnie jak pojsc na prywatny scan? Bylabys zupelnie spokojna :)

Ja byłam już na usg dwa tygodnie temu i było serducho. Data potwierdzona wstępnie na 4 Lutego :) ja sie boje wykrycia wad na 12 tyg, moja najlepsza przyjaciółka przeszła przed Edwardsa, kolejnej dzidzia ogromną wadę serca. Boje sie, ze trzeba będzie amniopunkcję albo jakieś dalsze badania...teraz jestem starsza niż z Szymkiem i więcej do głowy przychodzi. Z nim taki spokój miałam w ciąży...

Zaczynam się zastanawiać czy się gdzieś nie wcisnąć na cito do lekarza. Od trzech dni przy aplikacji luteiny (tylko wtedy to widzę) na aplikatorze zostaje śluz podbarwiony krwią. Być może to z mojego polipa i wcześniej tak to sobie tłumaczyła, ale teraz zaczynam już wariować czy aby wsio jest ok. A do 20 lipca jeszcze tyle czasu. Może w poniedziałek w tym medicoverze zrobią mi USG [emoji57]
Miała któraś tak z was? Panikować czy może grzecznie czekać?

Ja byłam już na usg dwa tygodnie temu i było serducho. Data potwierdzona wstępnie na 4 Lutego [emoji4] ja sie boje wykrycia wad na 12 tyg, moja najlepsza przyjaciółka przeszła przed Edwardsa, kolejnej dzidzia ogromną wadę serca. Boje sie, ze trzeba będzie amniopunkcję albo jakieś dalsze badania...teraz jestem starsza niż z Szymkiem i więcej do głowy przychodzi. Z nim taki spokój miałam w ciąży...

Tez się tego właśnie obawiam, głównie z racji wieku. 34 to nie 26, a do tego to moja pierwsza ciąża wiec w ogóle jedna wielka niepewność jak to będzie. Do tego ta tarczyca, raz za wysoka, teraz za niskie TSH... zwariować można i milion różnych myśli, ale trzymam za nas wszystkie kośćmi kciuki, zeby nasze maleństwa urodziły soe piękne i zdrowe [emoji846]

Karolina, ja nie używam aplikatora ale gdzieś czytałam, ze on właśnie może podrażnić i w ulotce tez jest napisane zeby w ciąży nie używać. Ja aplikuje ręcznie i jak masz ten pakiet e Medicover to ja dla własnego spokoju chyba poszłabym na wizytę...ale wiesz, u mnie to pierwsza ciąża wiec nie wiem co jest norma a co nie

Karolina, nie wiem co doradzić, ale jeśli bardzo się obawiasz to będziesz spokojniejsza jak szybciej sprawdzisz :)

ForgetMeeNot a ja myślę, że wiek nie ma nic do rzeczy, bo w każdym wieku w ciąży już chyba będziemy się na zapas zamartwiać czy mamy ku temu wskazania czy nie :)

Dobra babki, zmiana tematu bo zaraz ocipiejemy wszystkie od tej bety, duph. usg, no wiecie o co kaman ;) Jak Wam minął dzień nasz piękny słoneczny? Ja generalnie dzisiaj mam lenia, a raczej w....bane na wszystko. Normalnie a co, raz na jakiś czas można nie. Chata no powiedzmy ogarnięta, obiadu dziś nie robiłam , bo jeden syn z babcią a dwa młode ze mną coś na szybko przekąsiły. Dla mojego Pana bobu naskubałam,to mu zapodam za 2h jak wróci. A i pojechałam se nad jezioro dzisiaj, ale woda tak pieruńsko zimna, jak w styczniu chyba. No a jak u Was dzionki? Łopowiadać zaraz:yes::yes::blink:

reklama
Dobra babki, zmiana tematu bo zaraz ocipiejemy wszystkie od tej bety, duph. usg, no wiecie o co kaman ;) Jak Wam minął dzień nasz piękny słoneczny? Ja generalnie dzisiaj mam lenia, a raczej w....bane na wszystko. Normalnie a co, raz na jakiś czas można nie. Chata no powiedzmy ogarnięta, obiadu dziś nie robiłam , bo jeden syn z babcią a dwa młode ze mną coś na szybko przekąsiły. Dla mojego Pana bobu naskubałam,to mu zapodam za 2h jak wróci. A i pojechałam se nad jezioro dzisiaj, ale woda tak pieruńsko zimna, jak w styczniu chyba. No a jak u Was dzionki? Łopowiadać zaraz:yes::yes::blink:

Ja w pracy do 18 i miałam meeega ciężki dzień. Nie mogę doczekać się weekendu, chociaż podobno pogoda ma się zepsuć

Do góry