reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Po to by sprawdzić czy np za tydzień dziecku serduszko nie zacznie bić. Teoretycznie może się ono pojawić najpóźniej do 10tyg. Dwa niektórzy lekarze uważają, że lepiej jest by organizm sam się oczyścił i ewentualnie tylko doczyścic macicę niż wszystko wywoływać sztucznie. Ja pod nadzorem lekarza też czekałam na poronienie, ale z własnego wyboru bo wolałam to niż kolejny zabieg na macicy.
@karolina921 ale u Baffi lekarz juz widzial serduszko (pamietam, ze wspominala), a teraz nie ma? Ja wiem, ze czasem ciaza jest mlodsza niz mamie sie wydaje, ale tutaj jest inna sytuacja, serduszko bylo a teraz nie ma? Dlatego moze to blad lekarza I dlatego bieglabym do innego sprawdzic
Bardzo mi przykro, ze przeszlas przez to :( I bardzo szanuje Twoja decyzje, ale tez wydaje mi sie, ze kobieta powinna miec prawo do wyboru czy chce poczekac I oczyscic sue naturalnie, czy wziac tabletki, czy udac sie na zabieg :(

reklama
Cześć Dziewczyny, właśnie wyszłam ze szpitala, co najważniejsze jest pęcherzyk w jamie macicy!!![emoji173]️ Tylko trochę zmartwiłam się beta... poniedziałkowa 1200(dokładnie nie wiem ile bo nie widziałam wyniku tylko lekarz mówił) a dzisiejsza tylko 1600.... niby rosnie ar coś mały ten przyrost kurcze :/ ale lekarz wypuścił to chyba jednak wszystko gra Sama już nie wiem :/
A Kropka wieksza? Bo pisalas, ze lekarz bedzie dzis sprawdzal czy Kropek wiekszy? Odpoczywaj w domu :)

@karolina921 ale u Baffi lekarz juz widzial serduszko (pamietam, ze wspominala), a teraz nie ma? Ja wiem, ze czasem ciaza jest mlodsza niz mamie sie wydaje, ale tutaj jest inna sytuacja, serduszko bylo a teraz nie ma? Dlatego moze to blad lekarza I dlatego bieglabym do innego sprawdzic
Bardzo mi przykro, ze przeszlas przez to :( I bardzo szanuje Twoja decyzje, ale tez wydaje mi sie, ze kobieta powinna miec prawo do wyboru czy chce poczekac I oczyscic sue naturalnie, czy wziac tabletki, czy udac sie na zabieg :(
Kurcze to ja znów chyba nie widziałam tego wpisu, że serduszko już było. Widzialam, że Baffi pisała że nie widziała na drugiej wizycie serduszka. Może czegoś po prostu nie doczytałam. Oczywsicie, że kobieta powinna mieć prawo wyboru. Nie każdy potrafił by czekać tak naprawdę niewiadomo na co i ile. Dwa i tak może zawsze skończyć się zabiegiem bo macica się nie oczyści. I trzy to trzeba być pod stałą kontrolą lekarza by czasem zakażenie się nie wdało.

Trzeba czekać w takim razie na następną wizytę. Oby było ok [emoji8]
Musi być ✊ Tym bardziej ze lekarz nie powiedział ze coś nie tak, ale z tego co wiem beta zwalnia od 1200ml także nie bd się martwić na zapas ❤️ Dodam tylko ze w poniedziałek jak mnie przyjęli do szpitala to krew była pobrana o 18, na drugi dzień wynik, a dzisiaj z rana nie wiem czy to ma jakiś wpływ , ale wole sobie jakiś to tak tłumaczyć :oops: musi być dobrze. Narazie nie bd robić już badań z krwi, pójdę po prostu tak jak mam umówiona wizytę i już:rolleyes2:

Chciałabym już tak na prawde się cieszyć, ale jednak nie potrafię, za dużo stresu- ale nie znaczy to ze nie wierze, bo wierze ze musi być dobrze ❤️ Myśle ze kolejna wizyta będzie już decydująca ✊

Hej Dziewczyny,

Moje mdlosci od wczorajszego osiagnely jakies apogeum :( od 6 tygodnia cos mnie mdlilo ale to co jest teraz przyprawia mnie o lzy! W pracy nikt nic nie wie, a ze pracuje w ciaglym kontakcie z pracownikami to ciagle udawanie, ze jest ok juz mnie naprawde meczy... W poprzedniej ciazy bylam jak skowronek przez pierwsze dwa trymestry - ciaza jak marzenie. A teraz juz w 9 tygodniu czuje sie jakbym byla w tej ciazy forever ;) Do tego moj 6 latek nie rozumie co sie stalo z jego hiper aktywna wiecznie pogodna mama....

@raz_dwa_trzy trzymam mocno kciuki, zobaczysz wszystko bedzie OK!!

@IrenaX fantastycznie, ze juz nie musisz byc w szpitalu i ze kropka sie znalazla - rosnijcie teraz zdrowo!!

@Justyna57 witaj w klubie :( mam nadzieje, ze nam zraza przejdze ;)

@Megi86 To Twoja dzidzi bedzie chyba u nas najstarsza w takim razie! Gratulacje cudownych wiesci :)

@karolina921 mi tez trodno ze soba wytrzynac, od euforii po po placz. Czuje sie jak na pernamentnej hustawce emocjonalnej. Wszystko mnie drazni, a najbardziej obrywa sie mezowi ;)

Ach i oczywiscie witam wszystkie mamy! Im nas wiecej tym lepiej :)

Milego reszty dnia dzieczynki i powodzenia dla wszystkich wizytujacych...

reklama
Zaczęłam dzisiaj 5 tydzień ( według moich obliczeń, a nie kalkulatorów ). Czy jest sens udać się do lekarza na USG, czy poczekać ? Zrobić chociaż betę z odstępem 2 dni żeby sprawdzić czy rośnie przed wizytą ? Czytam wasze wiadomości o wizytach i czuję, że chyba powinnam coś robić :) to moja pierwsza ciąża więc pytań mnóstwo a nie chcę jeszcze się dzielić tą wiadomością z rodziną póki nie będę wiedzieć, czy wszystko ok

Do góry