reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Ja biore luteine i duphaston. Wczoraj mialam lekkie 'strzepki' w kolorze brunatnym (ale niezbyt duzo). Teraz bedac w lazience zauwazylam moze jeden taki 'strzepek'. Ty tez masz tak tylko rano? U mnie najprawdopodobniej wszystko OK :) Obys jak najszybciej przestala plamic!

3mam bardzo mocno kciuki! :)
Tak też mam z rana takie małe strzepki brązowe. Później już jest ok :)

reklama
3mam łapki za wszystkie mamusie.

Ja postanowiłam leniuchować dzisiaj jednak, może nad jezioro z młodymi skoczę, bo mi w łeb zajdzie od tego czekania na wizytę. poważnie sfiksuję normalnie.
Lecę ogarnąć chałupę troszkę :o

Wszystko bedzie dobrze :) Zobaczysz! Moglas jeszcze pospac to czas by Ci sie tak nie dluzyl. Dzis jestem myslami z Wami :) Ps. Wczoraj wyslalam Ci wiad. na priv :)

Ps 2. Gdzie sie podziewasz Fanko Kadry? :) Pojechalas nad morze i brak lacznosci [emoji14] Daj znac jak samopoczucie i co tam porabiasz? :)
Wzięliśmy sobie wolne na dzisiaj i jedziemy oglądać działki, także będę miała czym głowę zająć do wizyty [emoji6]
Mam nadzieję,że masz rację i będzie wszystko dobrze.
P.s. odpisałam [emoji2]

Hej kobietki,
Zazdroszczę tym, które mdłości nie mają , ja niestety jestem z tych drugich. Ale w każdej poprzedniej ciąży 13 tego tygodnia jak ręką odjął. Wczoraj po pracy od razu łóżko, mój mąż zajął się dziećmi. Sciskam

Bardzo dobrze sie czuje tzn. Rano mdli mnie jak jestem glodna biegam do lazienki na siku i jak co dzien o tej porze mam wzdecia piersi bola przy dotyku czyli bez zmian zadnych plamien boli nic niepokojacego cisnienie i temperatura tez ok
Ja nadal trzymam kciuki

Witajcie Kobitki moje drogie! Dziekuje z calego serca tym ktore 3maly kciuki! :*

Chcialam wyslac zdjecie z USG - ale plik za duzy - moze jutro :)

Wynik:
USG: 8+6
OM: 8+6
CRL: 2.17 cm
FHR (tetno): 180 ud./min. - czyli serduszko jak dzwon!
W ogole Bobo nam pomachalo i z P. Dr sie nasmialysmy - szkoda tylko, ze Maz nie widzial, bo wszedl do gabinetu chwile pozniej. Cudowny widok :) Widac juz raczki, nozki, glowke :)

Ehhh tyle strachu przez 2 tyg. z tym tetnem, dlatego Caitlyn nie martw sie, bo bedzie dobrze! U nas w 6+4 lub 6+6 bylo ok 80/90 stad obawy. Ciesze sie, ze u Ciebie tez dobrze :* Ja tez weszlam ok 18.

Jestem zmeczona ale baaardzo szczesliwa. Ide robic pozna kolacje, bo niedawno wrocilismy.

Dzis w ogole mialam rano zalamke, bo pierwszy raz mialam lekko brunatne plamienie hmm nawet nie plamienie, ale papier lekko zabarwiony i bol brzucha - ale nie mocny. Jutro Wam wiecej opisze, ale Pani Ginekolog mowila ze wszystko jest OK.

Dziekuje jeszcze raz za kciuki i ciesze sie ze nasze wizyty przebiegly pomyslnie! :)
Mega gratki, czyli termin na 1go lute
I kolejny dzień przeleciał :)
Wiola1198 witaj kochana :)

Ale jestem śpiąca cały dzień bym spala a tu niestety się nie da
emoji14.png
w pierwszej ciąży to praktycznie non stop spałam a teraz to tylko wtedy kiedy mała śpi :)

Dzisiaj mój żołądek odrzucił jajko. Ale już jest wporządku:)

Mój mąż na 3 siostry i wiecie co wszystkie jesteśmy w ciąży :D i to z bardzo zbliżonym terminem

A teraz lecę spać
emoji23.png
dobranoc moje kochane dziewczynki słodziutkich snów
emoji76.png
No to dzieciaczków będzie sporo :)
Dziekuje Kochana dostałaś mi otuchy jestem w takiej sytuacji ze w szpitalu pracuje mój „nowy PAN gin” i akurat robił obchód, trochę było mi głupio jak zapytał z jakiego powodu tu jestem:/ bo on mówił by do wizyty u niego która mam na 4.07 nie robić usg bo bede się stresować no i wyszło na jego ha. Także bez dwóch zdań on zostaje moim lekarzem prowadzącym a z Panią gin która mnie tak stresowała się żegnam. I już nawet nie pójdę do niej z wynikami. Eeeh szkoda ze to wszystko musiało się tak potoczyć, tyle stresu - bo gdybym poszła odrazu do niego nie było by tych cyrków. Ważne, zeby jutro pokazała się kropa i będzie wszystko jasne❤️✊
Trzymam kciuki za kropeczkę
Hej dziewczyny. Nadrabiam Was codziennie, podczytuje w kazdej wolnej chwili, ale mam taki spadek mocy, ze nawet pisac mi sie nie chcialo Tydzien temu bylam na pierwszej wizycie i wyszlam przeeeszczesliwa - wszystko wygladalo ksiazkowo. Wedlug usg to 6t1d i choc na monitorze sama nie moglam dostrzec nic konkretnego, to lekarz z dumą pokazal mi bijace serduszko naszego 4-milimetrowego Bąbelka:-). Dostalam tez zwolnienie (lekarz sam mnie namawial, co mnie w sumie zdziwilo;-)) wiec odpoczywam tak na 200% .
Kolejna wizyta za tydzien.

Dzien po wizycie - kiedy tak na powaznie dotarlo do mnie, ze jestem w ciąży - zaczęly mi sie kosmiczne mdlosci ;-) Zaczynam myslec ze te wszystkie objawy to stan umyslu, heheh.
Gratuluję kochana

Dzien dobry,

ja sie tylko przebudzilam i mam zamiar spac dalej, ale za oknem takie piekne sloneczko.. :)
Karolina921 - obys miala dzisiaj lepszy dzien :)

Zapomnialam wczoraj napisac, ze termin mam na 30.01.2019 r. :) ale oczywiscie zostaje z Wami! Milego dzionka Kobitki!

Ja mam z okresu na 27 stycznia a z usg na 4 lutego wiec podobnie ;)

Dzień dobry[emoji295] u nas pięknie słoneczko świeci. Od razu mam większą chęć do życia. Jedynie trochę mnie mdli od rana. Ale tak znośnie [emoji6]
@raz_dwa_trzy trzymam mocno kciuki za wizytę
@Baffi a więc życzę by beta rosla! Miłego dnia ;))

hej dziewczyny u mnie bez zmian obiawy nadal sa zadnych boli czy plamień nie ma z racji tego ze do lekarza nie mam jak isc bo u nas jest tylko 3 na nfz i to przyjmują w tym samym gabinecie a do szpitala niepujde bo raz ze tez jest tam mój learz a po drugie nic mi nie jest i nawet mnie nie przyjmą ale postanowiłam ze sobie pode bete zrobić dziś i w piątek i zobaczę co się dzieje jak przyrasta to ok jak spada to już wiem co się swieci dam znac co i jak u mnie ale wydaje mi się ze to pomylka bo do tej pory ciaza była o tydzień mlodsza niż według om a teraz niby się zgadza ale wydaje i się ze jest faktycznie mlodsza bo jak bylam w 5 tyg od ostatniej @ to nic nie było widać dopiero 2 tyg później czyli 7 tyg od @ była malusia fasolka i wychodzilo z usg ze jest o tydzień mlodsza zresztą pierwsza beta była 52 w 5 tygodniu gdzie nawet się w normach nie miescilam a po 48 godz było 266 czyli przyrost 0 350 %
Mi sie wydaje, ze beta tutaj nic nie pokaze, na tym etapie ciazy widac juz wszystko na usg, a nie mozesz podjechac do innego miasta do lekarza? Bierzesz progesteron jeszcze? Pytam, bo w najgorszym wypadku, skoro lekarz stwierdzil brak akcji serca I jest to poronienie zatrzymane, to progesteron nalezy odstawic, i nie czekac dlugo, zeby nie zrobilo sie zakazenie:(

Ja lekarzem nie jestem, ale kompletnie nie rozumiem dlaczego lekarz kazal czekac tydzien?? Czemu np na nastepny dzien nie zapisze, zeby jeszcze raz sprawdzic I od razu tabletek nie przepisze (szczegolnie w sytuacji kiedy serduszko juz bylo widoczne na usg a teraz nie ma :( przeciez to nie tylko okropne dla psychiki kobiety, ale tez moze byc niebezpieczne dla zdrowia :(

Przytulam Baffi

Mi sie wydaje, ze beta tutaj nic nie pokaze, na tym etapie ciazy widac juz wszystko na usg, a nie mozesz podjechac do innego miasta do lekarza? Bierzesz progesteron jeszcze? Pytam, bo w najgorszym wypadku, skoro lekarz stwierdzil brak akcji serca I jest to poronienie zatrzymane, to progesteron nalezy odstawic, i nie czekac dlugo, zeby nie zrobilo sie zakazenie:(

Ja lekarzem nie jestem, ale kompletnie nie rozumiem dlaczego lekarz kazal czekac tydzien?? Czemu np na nastepny dzien nie zapisze, zeby jeszcze raz sprawdzic I od razu tabletek nie przepisze (szczegolnie w sytuacji kiedy serduszko juz bylo widoczne na usg a teraz nie ma :( przeciez to nie tylko okropne dla psychiki kobiety, ale tez moze byc niebezpieczne dla zdrowia :(

Przytulam Baffi
Po to by sprawdzić czy np za tydzień dziecku serduszko nie zacznie bić. Teoretycznie może się ono pojawić najpóźniej do 10tyg. Dwa niektórzy lekarze uważają, że lepiej jest by organizm sam się oczyścił i ewentualnie tylko doczyścic macicę niż wszystko wywoływać sztucznie. Ja pod nadzorem lekarza też czekałam na poronienie, ale z własnego wyboru bo wolałam to niż kolejny zabieg na macicy.

Cześć Dziewczyny, właśnie wyszłam ze szpitala, co najważniejsze jest pęcherzyk w jamie macicy!!!❤️ Tylko trochę zmartwiłam się beta... poniedziałkowa 1200(dokładnie nie wiem ile bo nie widziałam wyniku tylko lekarz mówił) a dzisiejsza tylko 1600.... niby rosnie ar coś mały ten przyrost kurcze :/ ale lekarz wypuścił to chyba jednak wszystko gra Sama już nie wiem :/

reklama
Cześć Dziewczyny, właśnie wyszłam ze szpitala, co najważniejsze jest pęcherzyk w jamie macicy!!![emoji173]️ Tylko trochę zmartwiłam się beta... poniedziałkowa 1200(dokładnie nie wiem ile bo nie widziałam wyniku tylko lekarz mówił) a dzisiejsza tylko 1600.... niby rosnie ar coś mały ten przyrost kurcze :/ ale lekarz wypuścił to chyba jednak wszystko gra Sama już nie wiem :/
Beta faktycznie mało przyrosła. Ale to był wynik z dzisiaj czy może w wczorajszego pobrania, a dziś tylko wyniki doszły? Super, że pęcherzyk się odnalazł [emoji6]

Do góry