reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
A czemu bez sensu? Nie wiem dokladnie jak jest w Polsce, ale na IP zrobia chyba usg zeby sprawdzic czy wszystko gra:)
W UK na przyklad usg nie zrobia, ale zapisza na nastepny dzien na usg w Early Pregnancy Unit
Wiesz, tu wogole jest jakiś problem. Wola zostawić w szpitalu bo im się badać nie chce i czekają na ranną zmianę. Tak to jest w opolskim. Parodia jakaś

reklama
Wiesz, tu wogole jest jakiś problem. Wola zostawić w szpitalu bo im się badać nie chce i czekają na ranną zmianę. Tak to jest w opolskim. Parodia jakaś
To nie tylko w opolskim [emoji3] u nas jest tak samo. Na wieczór i w weekend nie warto jechać bo i tak niczego się nie dowiesz [emoji35]
Ja w ubiegłym tygodniu tez miałam tylko pęcherzyk i ciałko żółte, dzisiaj już serduszko i zarodek. I tez luteinę i dupka mam. I tez wczoraj miałam zalecenie zrobić progesteron, tsh i betę.
Teraz odpoczywaj i dbajcie o siebie [emoji846]
Ja akurat leki to sama wymusiłam bo progesteron mam ok i lekarz nie chciał dać. Ale mam za sobą dwa poronienia i wolę chuchać na zimne. Wszystko wygląda prawidłowo, a jednak skądś to plamienie jest. A kiedyś jeszcze przed IVF miałam problem z niedomogą fazy lutealnej i tak naprawdę bez luteiny nie miałam nawet okresu nie mówiąc o braku szans na donoszenie ciąży. Tsh to nie wiem po co kazał robić bo on nie prowadzi mnie pod względem chorób endokrynologicznych bo nie ma w tym kierunku specjalizacji. Też zmagasz się z hashimoto czy sama niedoczynność? Teraz będę szukać ginekologa-endokrynologa będzie mi łatwiej [emoji4]

To nie tylko w opolskim [emoji3] u nas jest tak samo. Na wieczór i w weekend nie warto jechać bo i tak niczego się nie dowiesz [emoji35]Ja akurat leki to sama wymusiłam bo progesteron mam ok i lekarz nie chciał dać. Ale mam za sobą dwa poronienia i wolę chuchać na zimne. Wszystko wygląda prawidłowo, a jednak skądś to plamienie jest. A kiedyś jeszcze przed IVF miałam problem z niedomogą fazy lutealnej i tak naprawdę bez luteiny nie miałam nawet okresu nie mówiąc o braku szans na donoszenie ciąży. Tsh to nie wiem po co kazał robić bo on nie prowadzi mnie pod względem chorób endokrynologicznych bo nie ma w tym kierunku specjalizacji. Też zmagasz się z hashimoto czy sama niedoczynność? Teraz będę szukać ginekologa-endokrynologa będzie mi łatwiej [emoji4]
Oni sobie siedzą przed telewizorkiem i zadowoleni a ty możesz konać z bólu a ci w dupie maja.
Ja już raz pojechałam z krwotokiem z niewiadomych przyczyn i dziękuję..

To nie tylko w opolskim [emoji3] u nas jest tak samo. Na wieczór i w weekend nie warto jechać bo i tak niczego się nie dowiesz [emoji35]Ja akurat leki to sama wymusiłam bo progesteron mam ok i lekarz nie chciał dać. Ale mam za sobą dwa poronienia i wolę chuchać na zimne. Wszystko wygląda prawidłowo, a jednak skądś to plamienie jest. A kiedyś jeszcze przed IVF miałam problem z niedomogą fazy lutealnej i tak naprawdę bez luteiny nie miałam nawet okresu nie mówiąc o braku szans na donoszenie ciąży. Tsh to nie wiem po co kazał robić bo on nie prowadzi mnie pod względem chorób endokrynologicznych bo nie ma w tym kierunku specjalizacji. Też zmagasz się z hashimoto czy sama niedoczynność? Teraz będę szukać ginekologa-endokrynologa będzie mi łatwiej [emoji4]

Ja mam właśnie ginekologa-endokrynologa i mam niedoczynność. Mi od razu wypisał dupka i luteinę i nie prosiłam nawet o to. Czasem tak się zastanawiam, ze pewnie wiele kobiet ma gorsze wyniki niż my tutaj, nie wiedza nawet o tym, nie robi żadnych badań, nie dbają o siebie i rodzą zdrowe dzieci.. chciane lub nie. A my tu się zamarywiamy, chuchamy i dmuchany na siebie, biegamy po lekarzach... ehhh jakie to wszystko niesprawiedliwe

Ja dziewczyny wizyta w czwartek a jutro rano odbieram wyniki,bo dziś robiłam badania :) ja wam powiem,ze nieraz po całym dniu mam na wkladce ze 2-3 małe plamki leciutko zabarwione na brąz. Ale nie podejrzewam nic złego, bo brzuch mnie nie boli, czuję się bardzo dobrze, z progesteronem nigdy nie miałam problemu a cycki mnie mega bolą więc go jest chyba dużo :) w czwartek już mam wizytę więc zapytam

Ja dziewczyny wizyta w czwartek a jutro rano odbieram wyniki,bo dziś robiłam badania :) ja wam powiem,ze nieraz po całym dniu mam na wkladce ze 2-3 małe plamki leciutko zabarwione na brąz. Ale nie podejrzewam nic złego, bo brzuch mnie nie boli, czuję się bardzo dobrze, z progesteronem nigdy nie miałam problemu a cycki mnie mega bolą więc go jest chyba dużo :) w czwartek już mam wizytę więc zapytam
Ja właśnie idę jutro robić wyniki , wizytę też mam w czwartek. Widziałam tam na tej liście, że jest glukoza , powiedz mi czy była pod obciążeniem czy nie?

Ja mam właśnie ginekologa-endokrynologa i mam niedoczynność. Mi od razu wypisał dupka i luteinę i nie prosiłam nawet o to. Czasem tak się zastanawiam, ze pewnie wiele kobiet ma gorsze wyniki niż my tutaj, nie wiedza nawet o tym, nie robi żadnych badań, nie dbają o siebie i rodzą zdrowe dzieci.. chciane lub nie. A my tu się zamarywiamy, chuchamy i dmuchany na siebie, biegamy po lekarzach... ehhh jakie to wszystko niesprawiedliwe
No właśnie!
Alkoholiczki, gowniary po imprezach... Wszystko mają gdzieś. A i tak jest wszystko ok.
My tu siedzimy i rozmyślamy żeby się nic się stało i wydzwaniamy jak głupie po lekarzach..

reklama
Do góry