reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Megi86
Dziękuję za słowa otuchy :) tłumaczę sobie ze to uklucie to po prostu lekko ucisniete jajniki i tyle. Przeciez sonda jest w pochwie, więc nie ma jak mechanicznie nic uszkodzić (nie mylę się??). Co do słuchania serca tez to slyszalam. Nie widzę potrzeby aby to robić skoro widać czy wszystko ok na pomiarach :)
Nie nie mylisz się Mixie :) Podczas normalnego badania nie ma nic prawa się uszkodzić (zarodek jest dobrze chroniony). Ok 38 dnia po zapłodnieniu zamyka się już pęcherz płodowy, a wcześniej tez zarodek jest db chroniony.
Podczas następnej wizyty możesz zwrócić uwagę lekarzowi - kulturalnie - by był bardziej delikatny :) A miałaś mierzone już tętno? Bo u nas tętno - wg Pani dr -jest trochę za niskie :( pisałam o tym w poprzedniej wiad. - nie ukrywam ze mnie to baaardzo martwi. Miałam doppler w 6 t 6 d (wg OM) lub 6 t 4 d (wg USG). Sama nie wiem co o tym myśleć, bo niektórzy lekarze tylko pokazują ze bije i wpisują plusik bez mierzenia, a inni badają ok 10-12 tyg. Jak jest u Was?

reklama
Megi86
U nas to jeszcze taki mini dzidziul ze nie mierzyla tętna, po prostu ładnie szybko pikala kropka i gin wpisala FHR - TAK
Nie zwrócę już jej uwagi bo byłam tylko raz, prywatnie ;) w czwartek idę już normalnym torem u mojej super ginekolog na nfz :) ja po prostu z niecierpliwości poszłam po tygodniu zobaczyć czy jest postęp ;)
I ja taka głupia, niby uspokoiłam się bo jest wszystko na miejscu a potem schizuje się czy mi tam Dzidziola nie naruszyla bo coś zaklulo :D ehhh weź tu zrozum kobietę
Myślę że Wasze serduszko jeszcze przyspieszy. Ma czas, spokojnie :) który macie tydzień+dzień teraz?:)

Sama nie wiem co o tym myśleć, bo niektórzy lekarze tylko pokazują ze bije i wpisują plusik bez mierzenia, a inni badają ok 10-12 tyg. Jak jest u Was?
W moich ciążach przy pierwszym wykrytym serduszku nikt mi nie badał czy tętno jest dobre, czy nie. Tylko wpisali, że jest. Później owszem, było słuchanie i dokładniejsze badanie.

Hmm wg USG Bobo jest młodsze o 2 dni wiec dziś jest 7t 0d zas wg OM byłby to 7 t 2 d. To moja pierwsza ciąża. Badanie było w 6.4 lub w 6.6. Myślisz ze to nie bylo zbyt wcześnie? A Wy dziś który macie dzionek? :)

Wiem.. człowiek zamiast się uspokoić jest gorszym kłębkiem nerwow. Moja ginka jest bdb specjalista - wielu kobitkami pomogła ale już sama nie wiem co sądzić o tej wizycie... ehhh..

W moich ciążach przy pierwszym wykrytym serduszku nikt mi nie badał czy tętno jest dobre, czy nie. Tylko wpisali, że jest. Później owszem, było słuchanie i dokładniejsze badanie.
A pamiętasz może martoosia kiedy mniej więcej miałaś badane tzn w którym tyg zmierzyli ilość uderzeń na minutę?

Mi w poprzedniej ciąży też zbadal od razu, powiedzial,ale nie skomentował czy to poprawną wartość czy nie. Dopiero później sobie wygooglowalam. Miałam co kilka dni wizyty że względu na krwiaka, i za każdym razem badał. Ale co z tego jak w piątek biło poprawnie a we wtorek już wcale...
Myślę,że Twoje serduszko nadrobi, trzymam za to mocno kciuki! Następnym razem zaskoczy pozytywnie mamusie [emoji4]

Megi,
Tak naprawdę to my wszystkie za szybko lecimy na te usg :D później tylko się doszukujemy jakichś nieprawidłowości i się stresujemu...a serducho przyspieszy zobaczysz.
No to mamy identyko z OM. Ja też dziś 7+2, no a USG tydzień mniej.
Wszystko będzie dobrze, musi być i musimy w to wierzyć mocno, w swoje dzieci :)

Ostatnio było mnie tu mało, ale już nadrobiłam zaległe strony[emoji39] środę byłam u gin. okazało się ,że wszystko w porządku [emoji4] bardzo mnie to uspokoiło [emoji4] dzisiaj będzie 6w2d tętno "+" [emoji5]

Mi w poprzedniej ciąży też zbadal od razu, powiedzial,ale nie skomentował czy to poprawną wartość czy nie. Dopiero później sobie wygooglowalam. Miałam co kilka dni wizyty że względu na krwiaka, i za każdym razem badał. Ale co z tego jak w piątek biło poprawnie a we wtorek już wcale...
Myślę,że Twoje serduszko nadrobi, trzymam za to mocno kciuki! Następnym razem zaskoczy pozytywnie mamusie [emoji4]
Megi,
Tak naprawdę to my wszystkie za szybko lecimy na te usg :D później tylko się doszukujemy jakichś nieprawidłowości i się stresujemu...a serducho przyspieszy zobaczysz.

Dziękuje Kobitko kochane za słowa otuchy :) powiem Wam ze cała środę i wczoraj do wieczora mocno przeżywałam ta wiad. Nie wiem czy lepiej wiedzieć takie rzeczy czy nie wiedzieć? A z drugiej str. czy takie badanie daje 100% pewności? Czy lekarz się nie pospieszyła? Dla lekarzy w większości jesteśmy kolejna pacjentka a w takich przypadkach w naszych głowach rozgrywaja się dramaty. Wizyta za dluuuugie 12 dni... Ciesze się ze do Was trafiłam :)

reklama
Megi,

Ehhhh... chyba masz racje. Ja staram się myśleć pozytywnie ale mimo wszytsko jakieś natrętne myśli same wpadają do głowy. Najgorsze jest to, ze to moja pierwsza ciąża i kompletnie nie wiem czego się spodziewać [emoji846]

@raz_dwa_trzy Twoja beta idealnie w normie. Sprawdź sobie na BellyBeastFriend [emoji846] [emoji16]

Do góry