reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Fanka Kadry - cudowna wiadomość :D gratuluję córeczki (sliczniutka) i świetne wyniki :)

A u mnie właśnie deszcz padał i zrobiło się na chwilę fajnie ale znowu słońce wychodzi :(

Czesc. Jestem z sierpniowek. Jeśli mogła bym się ogłosić , to mam do sprzedania
* Nowy przewijak
* Sterylizator z podgrzewaczem 2w1 użyty jeden raz
* Rogal do spania

Gdyby któraś z Was była chętna to proszę na priv :)

To ja już po USG prenatalnym.
Bardzo fajny facet, spokojny, wszystko tłumaczył tak dokładnie i pewnie,ze niewiele pytań mu zadalam.
Ogólnie wszystko w porządku.
Czynność serca 169 na min.
Kość nosowa obecna
Przeziernosc 1,1 mm
Dziecko 5,1 cm młodsze o tydzień niż OM.
Wszystko reszta prawidlowe [emoji4]
Uspokoił mnie też z moim krwiakiem, powiedział wręcz,ze nie zagraża dziecku,bo jest daleko od łożyska i widać,ze nie ma w nim świeżej krwi tylko Stara :)

Super wiadomości [emoji846] cieszę się, ze wszystko ok. Teraz tylko odpoczynek zeby pozbyć się krwiaka [emoji846]
[emoji846] i już płeć znasz [emoji846] super. Moj gin powiedział, ze za wcześnie jeszcze zeby coś zobaczyć. Niech dziewuszka rośnie zdrowo. Teraz można powoli zacząć myśleć nad imieniem [emoji846]

Dziewczyny mam pytanie , dzwoniłam, żeby umówić się na badanie prenatalne. I lekarka pytała, czy ma być badanie podwójne, tzn. z raportem czy bez, z tego co zrozumiałam. Natomiast moja ginekolog jest niestety na urlopie i nie mam jak się z nią skontaktować, bo nie miałam od niej na ten temat żadnej informacji. Doradźcie proszę co robić ?

Ja miałam badanie podwójne tzn. zrobią Ci USG prenatalne, na którym stwierdzą przezierność karku. Drugi etap to pobranie krwi i zbadanie wolnej bety HCG oraz PAPPy. Lekarz mając te wszystkie informację obliczy prawdopodobieństwo, że dzidzio będzie chore.

Dziewczyny mam pytanie , dzwoniłam, żeby umówić się na badanie prenatalne. I lekarka pytała, czy ma być badanie podwójne, tzn. z raportem czy bez, z tego co zrozumiałam. Natomiast moja ginekolog jest niestety na urlopie i nie mam jak się z nią skontaktować, bo nie miałam od niej na ten temat żadnej informacji. Doradźcie proszę co robić ?

Może chodziło o test podwójny Pappa+bHCG

Zapewne tak, ale czy wasz ginekolog doradzał wam zrobienie testu pappa i bHCG? Bo moja ginekolog powiedziała tylko żebym zrobila usg genetyczne. I stad moje watpliwosci :/

reklama
To ja już po USG prenatalnym.
Bardzo fajny facet, spokojny, wszystko tłumaczył tak dokładnie i pewnie,ze niewiele pytań mu zadalam.
Ogólnie wszystko w porządku.
Czynność serca 169 na min.
Kość nosowa obecna
Przeziernosc 1,1 mm
Dziecko 5,1 cm młodsze o tydzień niż OM.
Wszystko reszta prawidlowe :)
Uspokoił mnie też z moim krwiakiem, powiedział wręcz,ze nie zagraża dziecku,bo jest daleko od łożyska i widać,ze nie ma w nim świeżej krwi tylko Stara :)
Świetne wieści! Mała będzie Ci niedługo fajne kopniaczki dawała, jak polubi takie rozprostowywanie nóg jak na zdjęciu. :)

Do góry