reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Padam na pysk. Głowa mnie boli jak cholera dzisiaj. Hektolitry wody wypiłam, apap łyknęłam i co naiwania to naiwania. [emoji24]

reklama
@Minka_uk : U nas 10 +6 dzisiaj. Dzidzia ma sie swietne. Tylko ja sie zamartwiam. Moja glupia me nerwica. Podczas usg na jajniku zauwazylam ciemny punkt. Zapytalam sie lekarki coz to. A one na to ze miejsce po owulacji wypelnione plynem , miejsce po pecherzyku jajnikowym. I zaczelam panikowac. Zadzwonilam do poloznej i ona tez powiedziala ze to naturalne itd. Mimo to nie moge sie uspokoic. Czy miala ktoras z was taka cyste? Torbiel czy cokolwiek to jest.... Heh jesc, spac nie moge. Matka wariatka.

To nic zlego, strasznego, wyjatkowego itp. itd. Zreszta skoro to miejsce po owulacji to tylko pekl pecherzyk graffa i rozlal sie plyn - co jest NORMALNE, zdrowe i naturalne. Gorzej by bylo gdyby nie pekl to wlasnie wtenczas tworzy sie torbiel, ktora zazwyczaj po pewnym czasie zanika (ja jedna mialam nawet 3 lata) i jesli ta nie rosnie to nic sie z tym nie robi (o ile nie ma duzego rozmiaru). Torbiele czesto powstaja i same znikaja na skutek wahan hormonalnych. Czesc kobiet nawet nie wie, ze je ma ;) bo potrafia pojawic sie w jednym cyklu a w drugim zniknac. Sa rozne torbiele - jedynie trzeba uwazac na te rosnace lub czekoladowe (wypelnione krwia).

Z Twojego opisu wynika, ze skoro plyn sie rozlal to nawet nie jest to torbiel - tylko prawidlowy obraz USG :) A nawet jesli by to byla torbiel to nie jest niczym groznym tylko wymaga obserwacji. Zatem jedz, spij i bez paniki hehe :) Pozdrawiam serdecznie!

@Fanka Kadry hmm Twoj lekarz dobrze Ci powiedzial choc ten nie musi byc zupelnie pusty - normalny.
Pecherz powinien byc pelen przy badaniu USG pecherza moczowego (jamy brzusznej), poniewaz tylko tak mozna zobaczyc jego strukture, zarys itp.[/QUOTE]

Dziekuje Ci kochana. Uspokoilam sie. Torbiel niestety nie pekla, tak mysle. Juz sama nie wiem. Mialam dopytac zamiast panikowac w duchu.

Hej

Troszkę mnie nie było bo to albo praca albo urlop i tak leci już pół wakacji zleciało.

U mnie wizyta w piątek więc będę 14 +2 więc jestem ciekawa czy lekarz coś zobaczy. My do brzucha mówimy już Iga więc będzie zdziwienie

Cieszę się bardzo że wizyty udane i dzidzie rosną zdrowe.

Mnie upały wykanczaja tak jak lubiłam ciepło i słońce tak teraz mogłyby nie istnieć. Wrzucam foto brzuszka w odpowiednim wątku:)
Piękne imię!

Hej kochane. Gratuluje udanych wizyt I pieknych maluszkow.

U nas 10 +6 dzisiaj. Dzidzia ma sie swietne. Tylko ja sie zamartwiam. Moja glupia me nerwica. Podczas usg na jajniku zauwazylam ciemny punkt. Zapytalam sie lekarki coz to. A one na to ze miejsce po owulacji wypelnione plynem , miejsce po pecherzyku jajnikowym. I zaczelam panikowac. Zadzwonilam do poloznej i ona tez powiedziala ze to naturalne itd. Mimo to nie moge sie uspokoic. Czy miala ktoras z was taka cyste? Torbiel czy cokolwiek to jest.... Heh jesc, spac nie moge. Matka wariatka.
To ja miałam dwie Torbiele, jedna się już wchłonęla, a druga się bardzo zmniejszyła :)

Dziewczyny, gratuluję pięknych i zdrowych Fasolek - sama radość! :)
Widzę, że dziś dzień nawalania głowy. Ja umieram od rana i nic nie przechodzi.
Jeszcze niestety musiałam odbyć 3h podróży pociągiem i spędziłam ją całą w toalecie :baffled::zawstydzona/y:
Teraz już tylko leżę i odpoczywam ;)

reklama
To nic zlego, strasznego, wyjatkowego itp. itd. Zreszta skoro to miejsce po owulacji to tylko pekl pecherzyk graffa i rozlal sie plyn - co jest NORMALNE, zdrowe i naturalne. Gorzej by bylo gdyby nie pekl to wlasnie wtenczas tworzy sie torbiel, ktora zazwyczaj po pewnym czasie zanika (ja jedna mialam nawet 3 lata) i jesli ta nie rosnie to nic sie z tym nie robi (o ile nie ma duzego rozmiaru). Torbiele czesto powstaja i same znikaja na skutek wahan hormonalnych. Czesc kobiet nawet nie wie, ze je ma ;) bo potrafia pojawic sie w jednym cyklu a w drugim zniknac. Sa rozne torbiele - jedynie trzeba uwazac na te rosnace lub czekoladowe (wypelnione krwia).

Z Twojego opisu wynika, ze skoro plyn sie rozlal to nawet nie jest to torbiel - tylko prawidlowy obraz USG :) A nawet jesli by to byla torbiel to nie jest niczym groznym tylko wymaga obserwacji. Zatem jedz, spij i bez paniki hehe :) Pozdrawiam serdecznie!

@Fanka Kadry hmm Twoj lekarz dobrze Ci powiedzial choc ten nie musi byc zupelnie pusty - normalny.
Pecherz powinien byc pelen przy badaniu USG pecherza moczowego (jamy brzusznej), poniewaz tylko tak mozna zobaczyc jego strukture, zarys itp.

Dziekuje Ci kochana. Uspokoilam sie. Torbiel niestety nie pekla, tak mysle. Juz sama nie wiem. Mialam dopytac zamiast panikowac w duchu.[/QUOTE]

@Minka_uk :) To dobrze, że torbiel nie pękła bo gdyby tak było to byś potrzebowała pilnej interwencji chirurgicznej, gdyż groziłoby Ci to zapaleniem otrzewnej. Zatem tfu tfu! ;) Jeżeli to torbiel wypełniona płynem i jest niewielkich rozmiarów to ta powinna się wchłonąć i dzieje się tak z większością torbieli :) I tak jak pisałam nic się z tym nie robi tylko obserwuje. "Zwykłe" torbiele nie są niczym niezwykłym i mają je miliony kobiet na całym świecie - również te w ciąży. Musisz jednak ja monitorować czy ta się nie powiększa. Gdyby to była "groźna" torbiel np. czekoladowa lub duża, która by mogła pęknąć lub ulec skręceniu to lekarz by się z pewnością zaniepokoiła. Zatem nie masz się kompletnie czym zamartwiać :) Ps. Torbiel mogła powstać na skutek zmian hormonalnych jakie teraz zachodzą w Twoim organizmie; bierzesz może progesteron?

Ostatnia edycja:
Do góry