reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Święte słowa. Ja już z tych wyrobionych i pyskatych bab, więc mnie taki doktorek pod włos nie weźmie. Ale znam dziewczyny, zazwyczaj młodziutkie, które boją się o swoje zawalczyć. To z jednej strony przychodzi z wiekiem i doświadczeniem. Z drugiej, im szybciej tym lepiej. Jeśli wy nie zawalczycie o siebie i wasze maluszki nikt inny tego nie zrobi. I to tyczy się całego okresu ciąży, potem porodu i opieki po nim!
O tak! A już w tym okresie opieki nad maluchem to trzeba bardzo uważać. Bo jak większość z was być może się przekona dużo lekarzy i położnych będzie próbowało wam wmówić, że wie lepiej czy dziecko dajmy na to ma problemy z brzuszkiem itd. Nam Zośkę trzy miesięczną by zmarnowali bo przecież lekarka która dziecko widziała dwa razy uważała, że wie lepiej niż ja co jej dolega. I dopóki nie kazałam jej wypisać oświadczenia, że ona odmawia leczenie i pomocy dziecku to po prostu baba na chybił trafił próbowała znaleźć przyczynę niejedzenia u niemowlaka, próbując zrobić ze mnie histeryczke przewrazliwioną na punkcie swojego dziecka [emoji58]
Nie można się dać i trzeba być świadomym swoich praw i świadomym konsekwencji w wypadku gdy my mamy damy się spławić. To jest najlepsza droga do uświadamiania lekarzom, pielęgniarką że oni tam są dla nas i mają słuchać co do nich mówimy, a nie udawać że pozjadali wszystkie rozumy

reklama
Kochane wybaczcie, że nie odpiszę każdej z osobna, jutro wyjeżdżamy, milion rzeczy do ogarnięcia, ja do wizyty chodziłam jak zombie, centralnie jak zombie. Maleństwo zdrowe, na razie wszystko ok, serduszko pukało 167, przezierność 0,67, wielkość 6,6 cm, i chyba dziewuszka:)......... bo w kroczu nic nie było, a nub bardzo poziomy, ale wiecie, to jeszcze wcześnie.... pozdrawiamy wszystkie ciocie:*
x5412c.jpg
Piękne zdjęcie usg[emoji5] super że wszystko ok

Ja ostatnio w 12. Tyg miałam usg i tak i tak robione. To racja że lekarze różni, nie ma co każdemu ufać bezgranicznie ale czasem właśnie nie ma wyboru zbytniego.. Ja też mam kiepski wybór i chodzę na NFZ. A lekarz ogółem jest wporzadku tylko strasznie mało rozmowny

Ja mam Rogala do spania ale nie takiego w kształcie c tylko trochę mniejszego i już z nim śpię i jest mi bardzo wygodnie. Jedyne co denerwuje to jak się przrkrecam na drugi bok to muszę przerwała tego rogala

Ja miałam w kształcie cyfry 7. Jest wielki. Mam go do dziś i pewnie będę na późniejszym etapie używać. Ale wkurzało mnie to że trzeba się z nim całym przerzucać na drugi bok. Choć podparcie dla brzucha jest ok.

Gratuluję udanych wizyt ! :)

U mnie sukienka jak się okazało na styk, czyli da się ja włożyć a nawet zapiać ale jest widocznie za mała - źle leży w udach i brzuchu ale na za tydzień jeszcze ujdzie. Nie wiem ile z tego brzucha to ciąża a ile leżenia plackiem w domu i pozwalania sobie na grzanki i inne cuda, które ratowały mnie przed nudnościami ;)

Hej dziewczyny :)

Do karmienia polecam rogale z motherhood. Używam do tej pory karmiac córkę wieczorem i nic nie sflaczalo, jest fajna sztywna i utrzymuje dobrze dziecko :) zapomniałam jej zabrać raz na wyjazd i nie umiałam karmić bez niej. Kupiłam na miejscu jakąś innej firmy i różnica była kolosalna. Motherhood jak dla mnie najlepszy :)
Ja też mam tą poduszkę i też nie umiałam bez niej karmić. Dla mnie jedna z najbardziej trafionych rzeczy przy wyprawce pierwszej córki. I jaka ulga dla kręgosłupa :)

Hej dziewczyny, nie jestem w stanie was śledzić na bieżąco... syn+ częste wyjazdy mi nie pozwalają. Za tydzień wracamy do domu więc może wtedy uda mi się być więcej z wami. W środę mam wizytę, trochę się stresuje bo dawno do mojego bobo nie zaglądałam.
Gratuluję wszystkim po wizytach i nie mogę wyjść z podziwu jakie te nasze bobaski urosły, już takie małe ludki! Cudowne!

reklama
Do góry