reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Święte słowa. Ja już z tych wyrobionych i pyskatych bab, więc mnie taki doktorek pod włos nie weźmie. Ale znam dziewczyny, zazwyczaj młodziutkie, które boją się o swoje zawalczyć. To z jednej strony przychodzi z wiekiem i doświadczeniem. Z drugiej, im szybciej tym lepiej. Jeśli wy nie zawalczycie o siebie i wasze maluszki nikt inny tego nie zrobi. I to tyczy się całego okresu ciąży, potem porodu i opieki po nim!
O tak! A już w tym okresie opieki nad maluchem to trzeba bardzo uważać. Bo jak większość z was być może się przekona dużo lekarzy i położnych będzie próbowało wam wmówić, że wie lepiej czy dziecko dajmy na to ma problemy z brzuszkiem itd. Nam Zośkę trzy miesięczną by zmarnowali bo przecież lekarka która dziecko widziała dwa razy uważała, że wie lepiej niż ja co jej dolega. I dopóki nie kazałam jej wypisać oświadczenia, że ona odmawia leczenie i pomocy dziecku to po prostu baba na chybił trafił próbowała znaleźć przyczynę niejedzenia u niemowlaka, próbując zrobić ze mnie histeryczke przewrazliwioną na punkcie swojego dziecka [emoji58]
Nie można się dać i trzeba być świadomym swoich praw i świadomym konsekwencji w wypadku gdy my mamy damy się spławić. To jest najlepsza droga do uświadamiania lekarzom, pielęgniarką że oni tam są dla nas i mają słuchać co do nich mówimy, a nie udawać że pozjadali wszystkie rozumy

reklama
Kochane wybaczcie, że nie odpiszę każdej z osobna, jutro wyjeżdżamy, milion rzeczy do ogarnięcia, ja do wizyty chodziłam jak zombie, centralnie jak zombie. Maleństwo zdrowe, na razie wszystko ok, serduszko pukało 167, przezierność 0,67, wielkość 6,6 cm, i chyba dziewuszka:)......... bo w kroczu nic nie było, a nub bardzo poziomy, ale wiecie, to jeszcze wcześnie.... pozdrawiamy wszystkie ciocie:*
x5412c.jpg
Piękne zdjęcie usg[emoji5] super że wszystko ok

Ja ostatnio w 12. Tyg miałam usg i tak i tak robione. To racja że lekarze różni, nie ma co każdemu ufać bezgranicznie ale czasem właśnie nie ma wyboru zbytniego.. Ja też mam kiepski wybór i chodzę na NFZ. A lekarz ogółem jest wporzadku tylko strasznie mało rozmowny

Ja mam Rogala do spania ale nie takiego w kształcie c tylko trochę mniejszego i już z nim śpię i jest mi bardzo wygodnie. Jedyne co denerwuje to jak się przrkrecam na drugi bok to muszę przerwała tego rogala

Ja miałam w kształcie cyfry 7. Jest wielki. Mam go do dziś i pewnie będę na późniejszym etapie używać. Ale wkurzało mnie to że trzeba się z nim całym przerzucać na drugi bok. Choć podparcie dla brzucha jest ok.

Gratuluję udanych wizyt ! :)

U mnie sukienka jak się okazało na styk, czyli da się ja włożyć a nawet zapiać ale jest widocznie za mała - źle leży w udach i brzuchu ale na za tydzień jeszcze ujdzie. Nie wiem ile z tego brzucha to ciąża a ile leżenia plackiem w domu i pozwalania sobie na grzanki i inne cuda, które ratowały mnie przed nudnościami ;)

Hej dziewczyny :)

Do karmienia polecam rogale z motherhood. Używam do tej pory karmiac córkę wieczorem i nic nie sflaczalo, jest fajna sztywna i utrzymuje dobrze dziecko :) zapomniałam jej zabrać raz na wyjazd i nie umiałam karmić bez niej. Kupiłam na miejscu jakąś innej firmy i różnica była kolosalna. Motherhood jak dla mnie najlepszy :)
Ja też mam tą poduszkę i też nie umiałam bez niej karmić. Dla mnie jedna z najbardziej trafionych rzeczy przy wyprawce pierwszej córki. I jaka ulga dla kręgosłupa :)

Hej dziewczyny, nie jestem w stanie was śledzić na bieżąco... syn+ częste wyjazdy mi nie pozwalają. Za tydzień wracamy do domu więc może wtedy uda mi się być więcej z wami. W środę mam wizytę, trochę się stresuje bo dawno do mojego bobo nie zaglądałam.
Gratuluję wszystkim po wizytach i nie mogę wyjść z podziwu jakie te nasze bobaski urosły, już takie małe ludki! Cudowne!

reklama
Do góry